Dit is waarom Arno kiest voor een overlijdensrisicoverzekering

Er zijn veel verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering. Wij vroegen onze klant Arno wat zijn belangrijkste reden was om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. 

Arno 54 jaar, is sinds 2014 gescheiden, heeft twee dochters en woont alleen. Hij is inmiddels al heel wat jaren klant bij Interpolis. Toen hij ooit aan de slag ging met het afsluiten van woonverzekeringen, hoefde hij niet lang na te denken over de overlijdensrisicoverzekering. Arno vertelt zijn belangrijkste reden: “Met de overlijdensrisicoverzekering voorkom ik financiële zorgen bij mijn nabestaanden. Mocht ik overlijden, dan komen zij dus niet te zitten met kosten die ik achterlaat, van bijvoorbeeld mijn woning. En daarnaast kan ik met mijn overlijdensrisicoverzekering ook mijn kinderen een mooie toekomst bieden.”

Alle tijd om te rouwen

Arno vertelt dat hij al verschillende situaties heeft meegemaakt waarbij het belang van een overlijdensrisicoverzekering naar voren kwam: “Ik maak in mijn beroep als treinmachinist regelmatig hartverscheurende ongevallen op het spoor mee. Wanneer ik de nabestaanden spreek, vertellen zij vaak dat ze nog een beetje geluk kunnen vinden in het geld dat hun overleden dierbare heeft achtergelaten. En dat allemaal omdat hij of zij een overlijdensrisicoverzekering had afgesloten. Op die manier hebben de nabestaanden alle tijd om te rouwen. Het maakt op mij veel indruk om na zo’n heftige gebeurtenis toch nog die opluchting te zien.”

Arno kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk de overlijdensrisicoverzekering is. Hij noemt ook situaties waar de financiële zorgen alleen maar zijn toegenomen na het overlijden van een dierbare: “Bij families waar niets is geregeld, komen vaak schulden naar boven waar de nabestaanden mee te maken krijgen wanneer een dierbare overlijdt. Overlijden heeft naast emotionele, immers ook een grote financiële impact. Ik heb gezien dat het kan leiden tot nóg meer verdriet en een hoop stress. Dat bewijst maar weer hoeveel een overlijdensrisicoverzekering kan ontzorgen,” vertelt hij.

Andere reden voor een overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dus financiële zorgen bij je nabestaanden. Naast de reden van Arno, zijn er nog meer situaties waarvoor je kunt overwegen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met het bedrag dat de verzekering (binnen de looptijd) uitkeert na je overlijden, kunnen je nabestaanden namelijk:

  • De hypotheek van je woning voor een deel of volledig aflossen.
  • De huur van je woning blijven doorbetalen.
  • De toekomstige studie van je kinderen betalen.
  • Een lening of schuld aflossen.
  • Extra financiële zekerheid krijgen voor de toekomst, om bijvoorbeeld je kinderen naar de kinderopvang te kunnen brengen.

Meer weten over de belangrijkste redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Bekijk dan het artikel waar we hier dieper op ingaan.

Wil je weten of een overlijdensrisicoverzekering iets voor jou is?

Dan is het goed om je financiële situatie eens in kaart te brengen. Woon je samen met je partner en hebben jullie allebei een inkomen, of is juist 1 van jullie kostwinner? En hoeveel financiële reserves heb je achter de hand? Woon je in een koopwoning met hypotheek, en wil je dat je gezin hier kan blijven wonen als je er niet meer bent? Dan kan het in die situaties slim zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.