Maaike kiest voor zekerheid met een overlijdensrisicoverzekering: ‘We willen goed zorgen voor onze meisjes’

Nu ze net haar droomhuis heeft gekocht, mijmert Maaike vast over hoe haar jonge dochters hier zullen opgroeien. Zij en haar partner kozen 5 jaar geleden voor een overlijdensrisicoverzekering, zodat dat toekomstbeeld haalbaar blijft. Zelfs als het leven onverhoopt anders loopt.

Meer ruimte, een garage en wonen aan het water: voor Maaike (33) en haar partner William (28) was het altijd al een droom. Toen er een ideaal nieuwbouwproject in hun gemeente in de verkoop ging, schreven ze zich meteen in. Ze werden ingeloot voor hun eerste keuze. Naar verwachting wonen ze eind 2022 in hun droomhuis.

Twee dochters rijker

Het is niet hun eerste koophuis; het stel kocht 5 jaar geleden een tussenwoning. “We hebben het helemaal naar onze zin gemaakt en hoefden nog niet weg. Maar ja, als dan je droomhuis voorbijkomt…” Ze kozen 5 jaar terug al voor een overlijdensrisicoverzekering (ORV). “Dat vonden we belangrijk. Zo kon, als een van ons zou komen te overlijden, de ander in het huis blijven.”

Intussen zijn Maaike en William 2 dochters - Vajen (3) en Romee (1) - rijker. “We hebben nu voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering van Interpolis gekozen en daarnaast de keuze voor een ORV nog veel bewuster gemaakt. We hebben een duurder huis, maar bovenal 2 kleine meisjes voor wie we goed willen zorgen. Daarbij hoort dat je nadenkt over wat er zou kunnen gebeuren en hoe je het dan wilt hebben geregeld."

Minder werken

De toekomst voorspellen kan niemand, maar ‘een beetje voorbereiden’ kan wel, aldus Maaike. “We hebben meerdere berekeningen laten maken aan de hand van verschillende scenario’s. Daarvoor hebben we nagedacht over of we minder zouden willen werken als een van ons alleen achterblijft. Maar ook hoe we de opvang dan zouden regelen en wat we onze dochters willen bieden, bijvoorbeeld dat ze kunnen studeren.”

Maaike ziet dat lang niet al haar leeftijdgenoten zo met de toekomst bezig zijn. “Veel mensen denken na over een uitvaart, maar niet over het stukje daarna. Terwijl dat misschien nog wel belangrijker is”, zegt ze. “Wij wonen straks op onze droomplek en daar willen we onze meisjes laten opgroeien, ongeacht wat er gebeurt.”

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met de overlijdensrisicoverzekering van Interpolis bepaal je zelf de vorm, looptijd en het bedrag wat je wilt verzekeren. Bij overlijden wordt uitgekeerd, zodat nabestaanden door kunnen met hun leven zoals ze gewend zijn. Zo kan het geld worden gebruikt om de huur te betalen, de hypotheek (deels) af te lossen of (extra) kinderopvang te regelen. Wil je weten hoe je een overlijdensrisicoverzekering samenstelt die bij jou past? Gebruik dan de keuzehulp. Je kiest op basis van verschillende situaties de hoogte van het verzekerde bedrag, een gelijkblijvend of dalend verzekerd bedrag en de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering.
Dit verhaal is eerder verschenen in VROUW Magazine en op Telegraaf.nl/VROUW