Cameraverzekering

Gebruik je apparatuur zorgeloos met de juiste verzekering voor je camera.
Maak je graag veel foto's en video's? Je wil niet dat er iets gebeurt met jouw apparatuur. Heb je een eigen camera, dan is die vaak kostbaar. Je wil niet dat deze schade oploopt. Wil je zonder zorgen foto's en video's maken, thuis of buitenshuis? Dan verzeker je jouw camera met onze inboedelverzekering of BuitenDeDeur verzekering.

Hoe kan ik mijn camera verzekeren?

Hoe goed je ook op je spullen let en hoe zuinig je ook bent: een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom wil je jouw apparatuur zoals je lenzen, tas en accessoires, verzekeren tegen verlies, diefstal en schade. De meeste verzekeraars bieden geen losse cameraverzekering aan. Ook Interpolis heeft geen losse cameraverzekering. Maar dat betekent niet dat jij jouw camera niet kunt verzekeren. Met de Interpolis Inboedelverzekering en de Interpolis BuitenDeDeur verzekering zit je goed. Ga je op reis en wil je jouw camera verzekeren? Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering met de aanvullende dekking Bagage verzeker jij jouw camera tijdens vakanties en weekendjes weg.

Hoe is mijn camera verzekerd met de inboedelverzekering?

Sluit je een inboedelverzekering af, dan zijn jouw spullen, zoals kostbaarheden, verzekerd. Je wordt dan ook geholpen bij schade of diefstal die in jouw woning plaatsvindt. Denk dus aan inbraak, maar ook aan schade door brand, water en storm. Val- en stootschade verzeker je met de All-Risk dekking.

Hoe is mijn camera verzekerd met de BuitenDeDeur verzekering?

Sluit je een BuitenDeDeur verzekering af, dan ben je verzekerd bij schade, verlies of diefstal buitenshuis in Nederland. Je kiest zelf de hoogte van het te verzekeren bedrag.

Hoe is mijn camera verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

Sluit je een doorlopende reisverzekering met aanvullende bagagedekking af? Dan zijn de spullen die je meeneemt op vakantie in Nederland of naar het buitenland verzekerd voor schade, verlies of diefstal.

Wat krijg ik terug als mijn camera gestolen is?

Krijg je te maken met diefstal van jouw camera en heb je een inboedelverzekering? En is jouw camera vlak voor de diefstal meer waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan betalen wij de nieuwwaarde van de camera. Zijn je spullen minder waard dan 40% van de nieuwwaarde, dan krijg je de dagwaarde vergoed.

Wordt jouw camera gestolen en heb je een BuitenDeDeur verzekering of de aanvullende dekking Bagage? Als jouw camera 1 jaar of jonger is, krijg je de nieuwwaarde. Is jouw camera ouder dan 1 jaar, dan krijg je de dagwaarde.

Wat krijg ik terug als mijn camera reparatie nodig heeft door schade?

Loopt jouw camera schade op en heb je een inboedelverzekering, BuitenDeDeur verzekering of doorlopende reisverzekering met aanvullende bagagedekking? Als jouw camera gemaakt kan worden én deze kosten zijn lager dan de dagwaarde van jouw camera, betalen we de reparatiekosten. Zijn de kosten hoger dan de dagwaarde van je spullen? Dan betalen we jou de dagwaarde.

Schade melden

Heb je schade aan je camera? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Online en telefonisch.