inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Stormschade aan uw huis of inboedel

Schade door storm verzekeren met de Interpolis Woonverzekeringen

Wat is stormschade?

Met storm bedoelen we minstens windkracht 7 (windsnelheid van 14 meter per seconde). In Nederland stormt het regelmatig, vooral in de herfst en winter. Dit kan voor vervelende problemen zorgen. Schade aan uw tuinmeubels, een omgewaaide schutting, weggewaaide dakpannen of lekkage. Met de woonverzekeringen van Interpolis zijn uw huis en spullen verzekerd voor schade door onder andere storm, water, inbraak en brand.

Stormschade verzekeren met Interpolis Inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering verzekert u uw spullen, zoals meubels, kleding en elektronica, uitgebreid tegen schade door storm en neerslag. Stormschade aan inboedel buiten de woning vergoeden wij ook, maar alleen als deze inboedel is bedoeld om in de tuin te gebruiken. Denk aan uw tuinset, zonwering, (schotel)antennes en planten.

Stormschade verzekeren met Interpolis Woonhuisverzekering

Met de Interpolis Woonhuisverzekering (of opstalverzekering) verzekert u uw huis zoals het dak, ramen of zonnepanelen tegen stormschade. Dit geldt ook voor uw tuin, glas, fundering, bijgebouwen en garages. Met de tuin bedoelen we ook bijvoorbeeld bestrating, lampen, een buitenkeuken of jacuzzi.

Wat is niet verzekerd?

Schade tijdens een storm door regen, hagel, sneeuw- en waterdruk betalen wij niet als de schade ontstaat door openstaande ramen, deuren, lichtkoepels of luiken.

Eigen risico Woonhuisverzekering bij stormschade

Bij schade door storm geldt bij de Interpolis Woonhuisverzekering een eigen risico van € 200,-. U betaalt dit deel van de schade zelf. De rest van de schade betalen wij. Het eigen risico geldt niet bij schade aan glas in ramen en deuren van de woning.

Tips: verklein de kans op stormschade

Een storm kunt u niet voorkomen, maar schade wel. Controleer voor het stormseizoen of na een hevige regenbui deze punten.
  • Een oude of ongezonde boom in de buurt van uw huis of garage? Of overhangende takken? Verwijder en/of snoei de takken of boom. Zodat deze niet kunnen afbreken, vallen of omwaaien.
  • Water op een plat dak kan voor lekkage zorgen. Zorg er dus voor dat de afvoer niet verstopt is en het water weg kan lopen.
  • Controleer of de dakpannen goed liggen en zet nieuwe dakpannen vast met pannenhaken. Veel stormschade komt door weggewaaide dakpannen.
  • Zorg dat uw tuinmeubels goed vaststaan of berg ze op in huis, de schuur of garage.
  • Houd ramen en deuren bij storm goed dicht en trek uw zonnescherm in.

Schade melden

Hebt u schade door storm? Meld uw brandschade telefonisch of online. 

Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.