Stormschade aan uw huis of inboedel

Schade door storm verzekeren met de Interpolis Woonverzekeringen

Wat is stormschade?

Met storm bedoelen we minstens windkracht 7 (windsnelheid van 14 meter per seconde). In Nederland stormt het regelmatig, vooral in de herfst en winter. Dit kan voor vervelende problemen zorgen. Schade aan uw tuinmeubels, een omgewaaide schutting, weggewaaide dakpannen of lekkage. Met de woonverzekeringen van Interpolis zijn uw huis en spullen verzekerd voor schade door onder andere storm, water, inbraak en brand.

Schade door storm?

Hebt u schade door storm? Meld uw stormschade telefonisch of online. 
 
Schade aan uw schutting
Het kan gebeuren dat uw schutting, andere erfafscheiding of uw dak hierdoor schade oploopt. Deze schade is in de meeste gevallen verzekerd. Bij drukte mag u de schade aan uw schutting ook later melden. Leg de schade wel goed vast. We hebben de volgende informatie nodig:  
 • Van welk materiaal is de schutting?
 • Hoeveel palen of schermen zijn beschadigd? 
 • Wordt de schutting gedeeld met de buren? Deelt u de schutting met de buren, dan betalen wij de helft en claimen de buren hun deel bij hun verzekeraar.
Schade aan dakpannen
Hebt u maar aan enkele dakpannen (maximaal 10) schade? Schakel dan uw eigen reparateur in. Vaak valt deze schade onder het eigen risico van € 200,-. Gaat het om schade aan meer dakpannen? Neem dan contact met ons op. Zodat wij een bedrijf voor u kunnen inschakelen.

Een omgewaaide boom
Ook schade die ontstaat doordat er door de storm iets tegen uw woning waait is verzekerd. Als de boom niet op uw woning of op uw bijgebouw ligt, dan is het afvoeren van de boom niet verzekerd. Ligt de boom op de woning? Dan kunnen wij het afvoeren voor u regelen. U kunt ook de brandweer benaderen voor het afvoeren van de boom. Kunt u niet meer wonen in de woning? Neem dan meteen contact met ons op.

Schade aan ruiten van uw woning
Neem contact met ons op zodat wij een glashersteller voor u kunnen inschakelen. U kunt ook zelf contact opnemen met het herstelbedrijf bij u in de buurt. Kijk bij de aangesloten herstelbedrijven met wie u contact kunt opnemen. 

Schade aan spullen in uw tuin
Zet deze spullen zoveel mogelijk vast of binnen. Bij drukte mag u de schade aan uw tuinspullen ook later melden. Leg de schade wel goed vast. We hebben de volgende informatie nodig:   
 • Wat is de aanschafprijs van de spullen?
 • Wat is de aanschafdatum? 
 • Wat is het merk en eventueel het type?

Stormschade verzekeren met Interpolis Inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering verzekert u uw spullen, zoals meubels, kleding en elektronica, uitgebreid tegen schade door storm en neerslag. Stormschade aan inboedel buiten de woning vergoeden wij ook, maar alleen als deze inboedel is bedoeld om in de tuin te gebruiken. Denk aan uw tuinset, zonwering, (schotel)antennes en planten.

Stormschade verzekeren met Interpolis Woonhuisverzekering

Met de Interpolis Woonhuisverzekering (of opstalverzekering) verzekert u uw huis zoals het dak, ramen of zonnepanelen tegen stormschade. Dit geldt ook voor uw tuin, glas, fundering, bijgebouwen en garages. Met de tuin bedoelen we ook bijvoorbeeld bestrating, lampen, een buitenkeuken of jacuzzi.

Wat is niet verzekerd?

Schade tijdens een storm door regen, hagel, sneeuw- en waterdruk betalen wij niet als de schade ontstaat door openstaande ramen, deuren, lichtkoepels of luiken.

Eigen risico Woonhuisverzekering bij stormschade

Bij schade door storm geldt bij de Interpolis Woonhuisverzekering een eigen risico van € 200,-. U betaalt dit deel van de schade zelf. De rest van de schade betalen wij. Het eigen risico geldt niet bij schade aan glas in ramen en deuren van de woning.

Tips: verklein de kans op stormschade

Een storm kunt u niet voorkomen, maar schade wel. Controleer voor het stormseizoen of na een hevige regenbui deze punten.
 • Een oude of ongezonde boom in de buurt van uw huis of garage? Of overhangende takken? Verwijder en/of snoei de takken of boom. Zodat deze niet kunnen afbreken, vallen of omwaaien.
 • Water op een plat dak kan voor lekkage zorgen. Zorg er dus voor dat de afvoer niet verstopt is en het water weg kan lopen.
 • Controleer of de dakpannen goed liggen en zet nieuwe dakpannen vast met pannenhaken. Veel stormschade komt door weggewaaide dakpannen.
 • Zorg dat uw tuinmeubels goed vaststaan of berg ze op in huis, de schuur of garage.
 • Houd ramen en deuren bij storm goed dicht en trek uw zonnescherm in.
Onze klanten beoordelen ons met een

8,4

Gemiddeld uit 168.685 beoordelingen
Ik heb schade lekkage gemeld bij Interpolis. Ik werd vrij snel terug gebeld met iemand die mij zeer goed heeft geholpen. Binnen 2 dagen was het bedrag op mijn rekening bijgeschreven en heb ik direct de aannemer betaald. Sneller kan ik mij niet voorstellen. Top geregeld.
T. Kuipers - Bedum
Ik had glasbreuk (woonkamer), heb gebeld met Interpolis en werd keurig te woord gestaan. Binnen één dag belde een glasbedrijf, die kwamen snel de schade opnemen en op de afgesproken dag hebben ze de ruit vervangen
R.H.M. Vlassak - Weert
We zijn onder de indruk van snelheid van afwikkeling. Het is zo fijn te merken dat je als jarenlange klant nu daadwerkelijk merkt dat we bij een prima maatschappij zijn verzekerd
C.J.H. Jansen - Nijmegen