Mijn levensverzekering aanpassen of stoppen

Op deze pagina lees je hoe je jouw levensverzekering kunt aanpassen of stoppen.

Hoe kan ik mijn direct ingaande lijfrenteverzekering aanpassen of stoppen?

Een verandering geef je door aan Rabobank.

Veranderen jouw eigen gegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan Rabobank. De mogelijkheden voor het wijzigen van de verzekering zijn beperkt door de fiscale wet- en regelgeving.

Stoppen met de verzekering?

Je kunt de direct ingaande lijfrenteverzekering niet stoppen.

Hoe kan ik mijn koopsommenverzekering aanpassen of stoppen?

Een verandering geef je door aan Rabobank.

Wil je de verzekering veranderen? Of veranderen jouw eigen gegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan Rabobank. Bij een verhoging van het risico moet een nieuwe medische vragenlijst ingevuld worden. Het kan zijn dat de wijzigingen die je wilt, beperkt worden door de fiscale wet- en regelgeving.

Stoppen met de verzekering?

Geef dit door aan Rabobank. Je kunt de verzekering op ieder moment stoppen. Wij keren dan de opgebouwde waarde uit. Bij de beleggingsvariant is dat gratis. Bij de garantievariant kost dat € 150,-. Het kan zijn dat je belasting moet betalen over de uitkering. Vraag daarom advies van Rabobank voordat je de verzekering stopt.

Hoe kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering aanpassen of stoppen?

Een verandering geef je door aan de Rabobank.

Wil je de verzekering veranderen? Of veranderen jouw gegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan je Rabobank. Bij een verhoging van het risico moet een nieuwe medische vragenlijst ingevuld worden.

Stoppen met de verzekering?

Geef dit door aan de Rabobank. Je kunt de verzekering op iedere dag van de maand stoppen. Als je voor de rest van de maand al hebt betaald, krijg je premie terug.

Meer over levensverzekeringen:

Mijn lijfrente komt vrij

Het in een lijfrenteverzekering of in een bankproduct opgebouwde bedrag heet ‘lijfrentekapitaal’. Je verzekering of bankproduct stopt op de einddatum. Het opgebouwde kapitaal komt dan vrij.

Mijn verzekering loopt af

Ongeveer 3 maanden voordat de verzekering de einddatum bereikt, sturen we een brief met informatie over de einddatum. Hierin staat algemene informatie over wat er gebeurt als de levens­verzekering stopt.

Belastinginformatie

Aan het begin van ieder jaar sturen we een Opgave Belastingdienst. Als klant ontvang je deze fiscale opgave bijna altijd vóór half februari.