Interpolis en Lightyear ontwikkelen de eerste autoverzekering gebaseerd op blockchaintechnologie

Interpolis en Lightyear, de fabrikant van de eerste elektrische auto op zonne-energie ter wereld, ontwikkelen de eerste autoverzekering in Nederland gebaseerd op blockchaintechnologie. Uniek hieraan is dat voor de verzekering alleen naar de risico’s van de auto wordt gekeken, en niet naar de persoon die de verzekering afsluit, wat bij een reguliere autoverzekering wel het geval is. In de video hieronder zie je een impressie van de presentatie van de innovatieve verzekering. Je kunt de belangrijkste informatie over de verzekering ook hieronder lezen.

Voordeel voor de klant

Interpolis is de 1e in Nederland die de zogeheten ‘embedded insurance’ aanbiedt. De ontwikkeling van deze verzekering levert een groot voordeel op voor de klant. René Voets, directeur Bedrijven bij Interpolis: “Je schaft de Lightyear auto aan en je hoeft verder nergens meer naar om te kijken.” Waar je bij de aanschaf van een reguliere auto nog een keuze moet maken in verschillende autoverzekeringen en dekkingen, zijn zowel de Lightyear auto als het individu dus direct verzekerd na productie als de klant kiest voor de Interpolis verzekering. 

Nieuwe, onbekende risico’s

De Lightyear-auto rijdt op zonne-energie. Dat brengt nieuwe, onbekende risico’s en potentiële schades met zich mee. Hoe verzeker je een auto die volledig is bedekt met zonnepanelen, waarbij de motoren zich in de 4 wielen begeven? Chantal Vergouw, directievoorzitter bij Interpolis: “Samen met Lightyear hebben we alle innovatieve en technische kenmerken gewogen en hebben we een autoverzekering ontwikkeld die gemaakt is voor de Lightyear 0. Door bezig te zijn met hoe we een innovatieve auto op zonne-energie kunnen verzekeren, dragen wij daarbij bij aan het verzekeren van een duurzame toekomst.”

Verzekering op basis van blockchaintechnologie

De verzekering die hoort bij de aanschaf van de Lightyear auto, is gebaseerd op blockchaintechnologie. Vergouw: “Het is voor het eerst in de verzekeringsbranche dat er voor het inschatten van het risico gekeken wordt naar het te verzekeren object en niet alleen naar de verzekeringsnemer. Er wordt gekeken naar de wensen en behoeften van het individu, maar deze worden niet meegenomen in het bepalen van het risico. Een verzekering als deze kan alleen ontwikkeld worden als het vertrouwen in de auto, de technologie oneindig groot is.”

Waarom houdt Interpolis zich hiermee bezig?

Nederland heeft grote uitdagingen op het gebied van veiligere, slimmere en schonere mobiliteit. Interpolis wil daaraan bijdragen. Daarom werken we samen met bedrijven als Lightyear die innoveren op dit vlak. Daarnaast hebben we als doel om het aantal verkeersongevallen in 2050 te reduceren tot 0. We zetten hierbij stevig in op het wegnemen van afleiding achter het stuur, gedragsverandering, slimme oplossingen, het aanbieden van diensten en het voeren van campagnes. Met een auto als Lightyear krijgen we meer inzicht in de auto van de toekomst, waardoor we een nieuwe bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid.