inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearfacebookflaghashtaglinkedininline/loginlogo_labinline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchaanmeldeninline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtubetagtwitterwhatsapp

Autoruitschade

Schade aan uw autoruit? Dat is vervelend. Gelukkig kost het niets als uw auto WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco verzekerd is en u de ruit laat vervangen door Autotaalglas, Glasgarage of Carglass. Zolang het herstelbedrijf is aangesloten bij de FOCWA of BOVAG, zal Interpolis alle kosten voor rekening nemen. Ook blijft de hoogte van uw premie hetzelfde als u de ruitschade aan ons meldt. Is uw auto alleen WA verzekerd? Dan is ruitschade niet verzekerd.

Het melden van ruitschade kan telefonisch via 013 58 01 234. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur. Op zaterdag kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur bij ons terecht.

Voor noodhulp kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met de Interpolis Alarmcentrale. Het telefoonnummer is 013 462 04 62.


U hebt 2 keuzes voor de reparatie van een autoruitschade:

  • De autoruit laten repareren of laten vervangen door Autotaalglas, GlasGarage of een ander herstelbedrijf dat is aangesloten bij FOCWA of BOVAG. Dit heeft geen gevolgen voor uw Bonus Malus trede.
  • De autoruit laten repareren of vervangen door een bedrijf dat niet is aangesloten bij FOCWA of BOVAG. Interpolis vergoedt deze kosten niet. Omdat we van deze partijen de kwaliteit, garantie en service niet kunnen garanderen.    
  • Twijfels of het schadeherstelbedrijf een FOCWA of BOVAG keurmerk heeft? Neem dan contact met ons op, dan zoeken wij het graag voor u uit.

Icoon auto
Ruitschade voorkomen

Ieder jaar krijgt Interpolis tussen de 40.000 en 45.000
autoruitschades binnen.
Ruitschade staat daarmee in de top 5 van risico’s op de weg.