Groep mensen aan het joggen

Verzekerdeninvloed Zorgverzekering

Luisteren naar de wensen van verzekerden en ook laten weten wat we met die wensen doen. Voor zorgverzekeringen is er sinds 1 januari 2021 een nieuwe wet: Verzekerdeninvloed. Deze wet zorgt ervoor dat verzekerden inspraak hebben op de communicatie met klanten en afspraken met zorgverleners. Wil je meer weten over deze wet? Bekijk dan de informatie hierover op de website van de overheid. Wil je weten hoe dit binnen Interpolis is geregeld? Lees hier meer.
Collega's bespreken een zakelijke case | Interpolis Glashelder Klantpanel, wat vind jij? Denk mee en help ons om onze producten en diensten nog verder te optimaliseren!

Wil je met ons meedenken en meewerken?

Heb jij  ideeën over hoe Interpolis haar klanten beter kan helpen en over hoe we beter kunnen communiceren? Of wil je meepraten over onderwerpen waar we mee bezig zijn? Meld je dan aan voor het Interpolis Glashelder Klantpanel. Doe mee wanneer het jou uitkomt. Zonder enige verplichting. Natuurlijk delen we de resultaten met je. Zo weet je precies wat we met jouw ideeën doen.
Vrouw achter een laptop

Nieuwsgierig wat we met al die wensen doen?

Denk je mee of ben je vooral nieuwsgierig naar wat wij doen met de wensen en ideeën van onze klanten? We delen de resultaten graag met je.

Veelgestelde vragen

Ik wil mij liever niet opgeven voor het klantpanel. Hoe kan ik dan toch een wens of idee aan Interpolis doorgeven?

Dat kan online via een formulier. Ook kun je een wens of idee voor de zorgverzekering via WhatsApp of telefonisch via de Interpolis Zorglijn doorgeven.

Wat wordt er gedaan met een idee of wens die ik heb voor de zorgverzekering?
Alle wensen en ideeën van klanten met een zorgverzekering worden vastgelegd. Regelmatig nemen we het overzicht van de wensen en ideeën door. Sommige pakken we direct op, andere kosten meer tijd. Niet alle wensen en ideeën kunnen we oppakken. Het is altijd een afweging van hoeveel verandert er voor klanten, hoeveel klanten hebben er voordeel bij en hoeveel kost het. We zetten in elk geval 2 keer per jaar een overzicht op onze website.
Welke wensen voor de zorgverzekering worden opgepakt?
Vanuit de wet Verzekerdeninvloed is het vooral belangrijk dat klanten meer invloed uitoefenen hoe we communiceren met klanten. Dit toetsen we al met het Interpolis Glashelder Klantpanel. En gaan we meer doen. Ook koppelen we uitkomsten terug. Naast communicatie zijn er meer belangrijke onderwerpen: het zorginkoop beleid en afspraken met zorgverleners.
Biedt Interpolis ook een andere inspraak mogelijkheid, zoals een Verzekerdenraad?
Interpolis als zorgverzekeraar werkt binnen Achmea samen met andere labels, zoals Zilveren Kruis en FBTO. Gezamenlijk voeren zij een Verzekerdenraad. De Verzekerdenraad bestaat uit 20 leden. Zij vormen een goede afspiegeling van al onze verzekerden. In gesprek met de directie denkt de Verzekerdenraad mee over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over ons zorginkoopbeleid, veranderingen in onze producten, de inzet van online gezondheidszorg en de afhandeling van klachten.