Inboedel en waardevolle spullen

Voor het eerst op eigen benen: verzeker jouw inboedel en waardevolle spullen
Als je binnenkort voor het eerst op jezelf gaat wonen, zijn er veel dingen om over na te denken. Het bij elkaar zoeken van jouw eerste inboedel is daar een voorbeeld van. Misschien koop je nieuwe meubels en spullen, maar je neemt vast ook een aantal zaken mee die je al had. Bijvoorbeeld een laptop of smartphone. Het is verstandig om na te denken over het verzekeren van deze spullen.
Laptop die half dichtgeklapt op een bureau staat, met daarbij een smartphone en koptelefoon

Verzeker spullen in en om je woning tegen schade

Veel mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen, denken dat het afsluiten van een inboedelverzekering niet loont. In de praktijk blijkt een eerste inboedel toch een flinke waarde te vertegenwoordigen. Maak maar eens een snelle rekensom. Neem alle spullen die je in je nieuwe woonruimte hebt en stel jezelf de vraag of je het risico op schade aan deze spullen zelf kunt en wilt dragen. Schade kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, storm, water of diefstal. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je woning voor deze schades.

Goed om te weten: schade aan spullen in je huis die jijzelf of een ander per ongeluk veroorzaakt, is verzekerd met een inboedelverzekering. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door vallen of (om)stoten. De inboedel die bedoeld is om in de tuin te gebruiken, is ook verzekerd. Net als fietsen en spullen in je schuur.

Verzeker waardevolle spullen ook buitenshuis

Met een inboedelverzekering zijn de spullen ín je woning verzekerd. Maar je neemt spullen natuurlijk ook mee naar buiten. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone, laptop, zonnebril of sieraden. Met onze BuitenDeDeur verzekering zijn deze spullen ook buiten je woning verzekerd voor schade, verlies en diefstal. De dekking geldt overal in Nederland.