Een man en een vrouw die op hun mobiele telefoon hun verzekeringen aan het regelen zijn

Is dat iets voor mij, een overlijdensrisicoverzekering?

Dat hangt af van uw situatie. Bedenk of uw partner verder kan zonder uw inkomen. Kan de hypotheek of huur betaald blijven worden? Zijn er schulden die u nog moet aflossen? Is er, als u er niet meer bent, genoeg geld voor de hobby’s en studies van de kinderen? Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u voor een financieel vangnet voor de mensen die u liefhebt. Er kunnen verschillende doelen zijn waarvoor u de verzekering sluit.
Een vrouw met haar dochter

Hoe zorgen anderen voor hun nabestaanden?

Jiska is afhankelijk van de bijstand na haar scheiding. Zij en haar dochter komen er financieel uiteindelijk wel. Toch maakt zij zich zorgen. “Stel dat er met mij wat gebeurt en dat mijn dochter alleen achterblijft.” Voor nog geen 3 euro per maand sloot zij een overlijdensrisicoverzekering af. Jiska is blij dat ze in ieder geval iets geregeld heeft voor haar dochter.
Een zwarte paraplu met regeldruppels erop

Verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering. Nabestaanden krijgen alleen een uitkering als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Een uitvaartverzekering is bedoeld voor het betalen van uw uitvaart. Het is daarom een levenslange verzekering die altijd uitkeert als u overlijdt.
Een man en een vrouw die met hun twee kinderen aan tafel zitten te ontbijten
Overlijdensrisicoverzekering
Met de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden geld ontvangen als u overlijdt. U kiest zelf hoe lang de verzekering loopt, hoe groot de uitkering is en wie het geld krijgt.
Iemand die via zijn laptop een overlijden meldt

Een overlijden melden

Wij wensen u veel sterkte. In deze tijd moet u veel regelen. De Rabobank helpt u graag om de verzekeringen van de overledene bij Interpolis te veranderen of te stoppen. Informeer uw Rabobank daarom snel. Interpolis werkt samen met bedrijvennetwerk Closure. Met Closure informeert u Rabobank en andere bedrijven in 1 keer.