Een ORV sluit u af voor uw geliefden

man en vrouw met hun 2 kinderen aan de ontbijttafel

Wat is een overlijdens­risico­verzekering?

Een overlijdens­risico­verzekering is een levensverzekering die het financiële risico van overlijden dekt. Als je in de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangen je nabestaanden eenmalig een vast bedrag. Bijvoorbeeld om de kosten van kinderopvang en studies van de kinderen te betalen. Of voor het doorbetalen van de hypotheek of huur. Deze financiële zekerheid geeft je geliefden de kans om hun leven weer op de rit te zetten.

Heb ik een overlijdens­risico­verzekering nodig?

Dat hangt van jouw situatie af. Bedenk of je gezin financieel verder kan als je er niet meer bent. Kunnen zij de hypotheek of huur dan blijven betalen? Zijn er andere openstaande schulden? En ga na of er genoeg geld overblijft voor de hobby’s en studies van de kinderen. Bekijk de video voor meer informatie. Wist je trouwens dat 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens een overlijdens­risico­verzekering hebben?
Vrouw die haar dochter helpt op een tablet

Overlijdens­risico­verzekering en uitvaart­verzekering: wat is het verschil?

Een overlijdens­risico­verzekering is een tijdelijke verzekering. Je nabestaanden krijgen een bedrag als je voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Zij bepalen zelf waarvoor zij dat bedrag gebruiken.

Een uitvaartverzekering is bedoeld voor het betalen van jouw uitvaart. Het is een levenslange verzekering die altijd uitkeert als je overlijdt.
Vader en zoon die naast elkaar fietsen

Overlijdens­risico­verzekering

Met onze overlijdens­risico­verzekering zorg je voor financiële rust voor je geliefden als je er niet meer bent. Zodat zij de kans krijgen om het leven weer op te pakken.
Dochter die haar moeder omhelst

Hoe zorgen anderen voor hun nabestaanden?

Jiska is afhankelijk van de bijstand na haar scheiding. Zij en haar dochter komen er financieel uiteindelijk wel. Toch maakt zij zich zorgen. “Stel dat er met mij wat gebeurt en dat mijn dochter alleen achterblijft.” Voor nog geen € 3,- per maand sloot zij een overlijdens­risico­verzekering af. Jiska is blij dat ze in ieder geval iets geregeld heeft voor haar dochter.