Een ORV sluit u af voor uw geliefden

man en vrouw met hun 2 kinderen aan de ontbijttafel

Wat is een overlijdens­risico­verzekering?

Een overlijdens­risico­verzekering is een levensverzekering die het financiële risico van overlijden dekt. Als u in de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangen uw nabestaanden eenmalig een vast bedrag. Bijvoorbeeld om de kosten van kinderopvang en studies van de kinderen te betalen. Of voor het doorbetalen van de hypotheek of huur. Deze financiële zekerheid geeft uw geliefden de kans om hun leven weer op de rit te zetten.

Heb ik een overlijdens­risico­verzekering nodig?

Dat hangt van uw situatie af. Bedenk of uw gezin financieel verder kan als u er niet meer bent. Kunnen zij de hypotheek of huur dan blijven betalen? Zijn er andere openstaande schulden? En ga na of er genoeg geld overblijft voor de hobby’s en studies van de kinderen. Bekijk de video voor meer informatie. Wist u trouwens dat 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens een overlijdens­risico­verzekering hebben?
Vrouw die haar dochter helpt op een tablet

Overlijdens­risico­verzekering en uitvaart­verzekering: wat is het verschil?

Een overlijdens­risico­verzekering is een tijdelijke verzekering. Uw nabestaanden krijgen een bedrag als u voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Zij bepalen zelf waarvoor zij dat bedrag gebruiken.

Een uitvaartverzekering is bedoeld voor het betalen van uw uitvaart. Het is een levenslange verzekering die altijd uitkeert als u overlijdt.
Vader en zoon die naast elkaar fietsen

Overlijdens­risico­verzekering

Met onze overlijdens­risico­verzekering zorgt u voor financiële rust voor uw geliefden als u er niet meer bent. Zodat zij de kans krijgen om het leven weer op te pakken.
Dochter die haar moeder omhelst

Hoe zorgen anderen voor hun nabestaanden?

Jiska is afhankelijk van de bijstand na haar scheiding. Zij en haar dochter komen er financieel uiteindelijk wel. Toch maakt zij zich zorgen. “Stel dat er met mij wat gebeurt en dat mijn dochter alleen achterblijft.” Voor nog geen € 3,- per maand sloot zij een overlijdens­risico­verzekering af. Jiska is blij dat ze in ieder geval iets geregeld heeft voor haar dochter.