Scheiden en uw woning

Wat moet er allemaal geregeld worden? We helpen u bij het krijgen van overzicht.

Wat gebeurt er met jullie (koop)woning?

Als jullie het besluit hebben genomen om uit elkaar te gaan, is dit vaak een van de eerste en belangrijkste vragen. Dit hangt af van jullie situatie en keuzes. Er zijn verschillende mogelijkheden. Gaat u bijvoorbeeld ergens anders op zoek naar een woning? En is dat dan koop of huur? Misschien hebben jullie samen eerst nog het huis te verkopen.

Krijg eerst duidelijkheid over de situatie

Sommige zaken zijn best ingewikkeld. Dit vraagt om uitzoekwerk. Ga bijvoorbeeld na wie de eigenaar is. Probeer samen afspraken te maken. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u hiervoor bijvoorbeeld een mediator inschakelen. Een mediator is een onafhankelijke partij die u en uw ex-partner helpt gezamenlijk tot een overeenkomst te komen.

Het verdelen van de woning en hypotheek kan ingewikkeld zijn

Heeft u een koopwoning? Dan heeft u zowel bij verkoop als bij het uitkopen van een van de partners waarschijnlijk vragen. Informeer bij uw hypotheekverstrekker naar de mogelijkheden. Als u een hypotheek heeft bij Rabobank, helpen zij u graag verder.

Waarschijnlijk zijn er ook gevolgen voor uw woonverzekeringen

In het verlengde van de woning zelf, heeft het uit elkaar gaan waarschijnlijk ook gevolgen voor uw woonverzekeringen. We leggen u graag uit waar u op moet letten.

Lees meer

Vrouw pakt verhuisdozen in