Scheiden en jouw woning

Wat moet er allemaal geregeld worden? We helpen je bij het krijgen van overzicht.

Wat gebeurt er met jullie (koop)woning?

Als jullie het besluit hebben genomen om uit elkaar te gaan, is dit vaak een van de eerste en belangrijkste vragen. Dit hangt af van jullie situatie en keuzes. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga je bijvoorbeeld ergens anders op zoek naar een woning? En is dat dan koop of huur? Misschien hebben jullie samen eerst nog het huis te verkopen.

Krijg eerst duidelijkheid over de situatie

Sommige zaken zijn best ingewikkeld. Dit vraagt om uitzoekwerk. Ga bijvoorbeeld na wie de eigenaar is. Probeer samen afspraken te maken. Kom je er samen niet uit? Dan kun je hiervoor bijvoorbeeld een mediator inschakelen. Een mediator is een onafhankelijke partij die jij en jouw ex-partner helpt gezamenlijk tot een overeenkomst te komen.

Het verdelen van de woning en hypotheek kan ingewikkeld zijn

Heb je een koopwoning? Dan heb je zowel bij verkoop als bij het uitkopen van een van de partners waarschijnlijk vragen. Informeer bij je hypotheekverstrekker naar de mogelijkheden. Als je een hypotheek hebt bij Rabobank, helpen zij je graag verder.

Waarschijnlijk zijn er ook gevolgen voor je woonverzekeringen

In het verlengde van de woning zelf, heeft het uit elkaar gaan waarschijnlijk ook gevolgen voor je woonverzekeringen. We leggen je graag uit waar je op moet letten.

Lees meer

Vrouw pakt verhuisdozen in