Victor Mids die op een racecircuit staan en zijn duimen opsteekt.

BewustBestuurd

Maak jij bewuste keuzes in het verkeer?

Nul verkeersslachtoffers in 2050: dat is ons doel! Met BewustBestuurd inspireren we je om bewuste keuzes te maken in het verkeer. Zodat jij veilig én goed verzekerd de weg opgaat.

BewustBestuurd: bekijk alle afleveringen!

Interpolis presenteert BewustBestuurd: een driedelige online serie met Victor Mids. In de afleveringen onderzoeken we met behulp van technologische en psychologische experimenten hoe het brein ons gedrag in het verkeer beïnvloedt.

Anticiperen en kijkgedrag

Aflevering 1

Victor Mids onderzoekt samen met voormalig autocoureur Robert Doornbos waarom kijkgedrag zo belangrijk is in het verkeer.

Ervaren versus onervaren

Aflevering 2

Via een test met simulatoren, laat Victor Mids zien wat afleiding en rijervaring doen met jouw aandacht in het verkeer.

Vrouwelijk en mannelijk brein

Aflevering 3

Waarom maken vrouwen en mannen vaak andere keuzes in het verkeer? Victor Mids onderzoekt de verschillen met onder meer het Brokko podcast-duo Thomas & Lotte.

Rij bewust, verzeker bewust.

Bewust aan het verkeer deelnemen is belangrijk. Net als de keuze die je maakt voor het verzekeren van je auto. Met onze nieuwe autoverzekering kies je zelf wat je wel en niet verzekert en houd je je premie laag.
Nieuw

AutoBewust

Voordelige premie

Bij deze losse autoverzekering kies je bewust wat je verzekert waardoor je invloed hebt op de premie die je betaalt.
  • keuze voor een vrijwillig eigen risico
  • keuze tussen 1 of 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss of diefstal
  • keuze tussen alleen aangesloten garages of alle garages

Wist je dat...

...we elke dag tientallen keuzes maken in het verkeer, zonder dat we hierbij stilstaan? In de infographics ontdek je allerlei feiten en onderzoeksresultaten over de bewuste en onbewuste keuzes die we dagelijks maken in het verkeer en in ons rijgedrag.
Icoon van een helm van een autocoureur

Anticiperen en kijkgedrag

Autocoureurs zijn getraind om gevaar waar te nemen en in een split second te reageren. We onderzochten op welke manieren een professional kijkt en waarom kijkgedrag zo belangrijk is in het verkeer.
Icoon van een auto op de weg

Afleiding en rijervaring

In het verkeer multitask je erop los. Maar is ons brein wel gebouwd op het uitvoeren van meerdere complexe taken tegelijkertijd? We onderzochten wat het effect van afleiding en rijervaring is op jouw aandacht?
Icoon van een menselijk brein

Vrouwelijk en mannelijk brein

In het verkeer maak je continu keuzes. Of het nu gaat om het wisselen van rijstrook of het afstand houden tot de auto voor je. We onderzochten hoe ons brein keuzes maakt in het verkeer. En waarom maken vrouwen andere keuzes dan mannen?