Autoverzekering opzeggen of overstappen

Hoe kunt u opzeggen of overstappen?

  Opzeggen of overstappen

  Wilt u uw autoverzekering opzeggen omdat u bijvoorbeeld uw auto heeft verkocht? Of wilt u overstappen naar een nieuwe verzekeraar vanwege bijvoorbeeld een lagere premie? Dan is het belangrijk om te weten hoe en wanneer u uw autoverzekering kunt opzeggen en wat de opzegtermijn is. 

  Stopt mijn autoverzekering automatisch bij de verkoop van mijn auto?

  Nee, dit gaat niet vanzelf. Nadat uw auto verkocht is, krijgt u een vrijwaringsbewijs. Hiermee kunt u aantonen dat de auto niet meer op uw naam staat. De verzekeringsplicht ligt nu bij de nieuwe eigenaar. Met het vrijwaringsbewijs kunt u uw autoverzekering beëindigen.

  Uw verzekeringen van Interpolis opzeggen

  Gaat u een autoverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar? Zorg dan dat de verzekering in gaat op de dag dat de oude verzekering stopt. U bent namelijk verplicht om minimaal een autoverzekering WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) voor uw auto te hebben.


  Uw autoverzekering of aanvullende dekking kunt u dagelijks opzeggen. Interpolis heeft geen opzegtermijn. 


  U kunt uw Interpolis Autoverzekering opzeggen via uw Rabobank.

  Overstappen naar Interpolis

  Wilt u overstappen naar een Interpolis Autoverzekering? Bekijk dan bij uw huidige verzekeraar hoe u moet opzeggen en wat uw opzegtermijn is.


  Wij helpen u om uw bestaande verzekeringen bij uw huidige verzekeraar kosteloos op te zeggen. Zorg er wel voor dat uw nieuwe Interpolis Autoverzekering ingaat op de dag dat uw oude verzekering stopt.