Tweede auto verzekeren

Maak gebruik van onze partnerregeling.
Wil jij of je partner een tweede auto verzekeren? En heb je al een autoverzekering op onze Alles in één Polis? Dan ontvang je dezelfde premiekorting als bij je eerste auto. Zo profiteer je van de schadevrije jaren die je al opbouwde met je eerste auto, ook voor je tweede auto. Wel zo fijn!

Voorwaarden om je tweede auto met dezelfde korting te verzekeren

Een tweede auto verzekeren met dezelfde premiekorting als je eerste auto? Daarvoor moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Je komt in aanmerking voor de partnerregeling (tweede gezinsautoregeling) als:
  • jij of je partner de regelmatige bestuurder bent;
  • de regelmatige bestuurder van de auto geen negatief aantal schadevrije jaren heeft.

Schadevrije jaren bij je tweede auto

De opbouw van schadevrije jaren bij je tweede auto werkt hetzelfde als bij je eerste auto. Is er in het afgelopen verzekeringsjaar geen schade gemeld die invloed had op jouw schadevrije jaren? Dan komt er elk verzekeringsjaar 1 schadevrij jaar bij. Schadevrije jaren gebruik je voor 1 auto tegelijkertijd. Sluit je de tweede autoverzekering af op dezelfde naam? Dan start je bij je tweede auto met 0 schadevrije jaren.

Heb je schade aan 1 van de auto's?

Dan heeft dit alleen invloed op de schadevrije jaren van de auto met schade. Voor de andere auto zijn er dus geen gevolgen voor je schadevrije jaren.

De hoogste no-claimkorting geldt voor beide auto's

Heb je een hogere no-claimkorting dan je partner of andersom? Dan krijg je op beide verzekerde auto's de hoogste korting. De partnerregeling (tweede gezinsautoregeling) gaat maximaal tot trede 14 op de bonus-malusladder. Het moment van afsluiten is bepalend voor je premiekorting. Daarna staan de auto's los van elkaar.

Voor welke voertuigen geldt de partnerregeling?

De partnerregeling (tweede gezinsautoregeling) geldt voor je auto, motor en camper. Ook als je meer dan 2 voertuigen verzekerd, krijg je op alle voertuigen dezelfde korting. Jij of je partner moet dan wel de regelmatige bestuurder zijn van alle voertuigen.

Hoe werkt het afsluiten van een tweede autoverzekering?

Het afsluiten van een tweede autoverzekering werkt hetzelfde als het afsluiten van een eerste autoverzekering.
  1. Je kiest de dekking voor de tweede auto die je wilt verzekeren: WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (allrisk). Deze keuze heeft geen invloed op de hoogte van je korting.
  2. Je voert de schadevrije jaren in en sluit de tweede autoverzekering af op de Alles in één Polis.
  3. Je ontvangt voor beide auto’s de no-claimkorting die geldt voor de meeste schadevrije jaren (van jou of je partner). De regeling passen we automatisch toe. Daar hoef je dus niets voor te doen.

Heeft het nieuwe voertuig een hogere korting dan het al verzekerde voertuig? Dan wordt de regeling niet automatisch door het systeem toegepast. Neem in dit geval contact op met Rabobank.

Veelgestelde vragen

Wat zijn schadevrije jaren en hoe werkt de bonus-malusladder?
Het aantal schadevrije jaren geeft aan hoeveel jaar je een autoverzekering hebt zonder een terugvalschade te melden. Een terugvalschade is schade aan anderen door jouw auto en schade aan je eigen auto door botsingen, slippartijen of vandalisme. Elk verzekeringsjaar komt er 1 schadevrij jaar bij als er in het afgelopen jaar geen terugvalschade is gemeld.

Schadevrije jaren zorgen voor korting op je premie. Deze korting heet de no-claimkorting. Ook wel BM-korting of bonus-maluskorting genoemd. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de no-claimkorting. Om te bepalen hoeveel korting je krijgt, gebruiken wij de bonus-malusladder.
Waar vind ik mijn schadevrije jaren?
Op je polisblad staat het aantal schadevrije jaren. Je ziet ook op welke trede je staat op de bonus-malusladder en wat jouw no-claimkorting is.
Kan ik mijn schadevrije jaren ook gebruiken voor een tweede auto?

Nee, je bouwt schadevrije jaren op per auto. Koop je voor het eerst een tweede auto? Dan begin je op 0 schadevrije jaren. Ben jij regelmatige bestuurder van de tweede auto? Of je partner waarmee je samenwoont? Dan heb je recht op de partnerregeling. Dit betekent dat je op de tweede auto dezelfde no-claimkorting krijgt als op de eerste auto.

Hoe werkt de partnerregeling bij een tweede autoverzekering?
Verzeker je een tweede auto of motor bij Interpolis waarvan jij regelmatige bestuurder bent? Of je partner waarmee je samenwoont? Dan heb je recht op de partnerregeling (tweede gezinsautoregeling). Dit betekent dat je op de tweede auto of motor dezelfde no-claimkorting krijgt als op de eerste auto. Deze regeling gaat maximaal tot bonus-malustrede 14. En geldt niet als je een negatief aantal schadevrije jaren hebt.