Tweede auto verzekeren

Maak gebruik van de tweede gezinsautoregeling

Een extra auto kun je verzekeren op jouw Interpolis Alles in één Polis

Ben jij een van de gelukkigen die 2 auto’s voor de deur heeft staan? Maar 12% van de Nederlandse huishoudens heeft dat. Een tweede auto is erg handig als jullie allebei een auto nodig hebben voor werk of als boodschappenwagen. Of als jullie een kind hebben dat net zijn of haar rijbewijs heeft gehaald en ook regelmatig de weg op wil. Goed verzekerd zijn is belangrijk. Heb je al een autoverzekering op onze Alles in één Polis? Dan passen wij de tweede gezinsautoregeling toe.

Een 2e auto gekocht

Een 2e auto verzekeren? Maak gebruik van de tweede gezinsautoregeling

Ontvang dezelfde premiekorting
Speciaal voor het verzekeren van een tweede auto, bieden we de tweede gezinsautoregeling. Je krijgt op de tweede auto (of motor of camper) dezelfde no-claimkorting. Zo gebruik je de schadevrije jaren die je al opbouwde met de eerste auto. Hieronder leggen we uit hoe deze regeling werkt.

De hoogste no-claimkorting geldt voor beide auto’s

Heb je een hogere no-claimkorting dan je partner of andersom? Dan krijg je op beide verzekerde auto’s de hoogste korting. De tweede gezinsautoregeling gaat maximaal tot bonus-malus trede 14. Deze regeling geldt niet voor de auto van je inwonende kind(eren). Ook als er sprake is van een negatief aantal schadevrije jaren, geldt de regeling niet.

Hoe werkt de tweede gezinsautoregeling?

Je kiest de dekking voor de tweede auto die je wilt verzekeren: WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (allrisk). Deze keuze heeft geen invloed op de hoogte van je korting.

  • Je voert de schadevrije jaren in en sluit de tweede autoverzekering af op de Alles in één Polis.
  • Je ontvangt voor beide auto’s de no-claimkorting die geldt voor de meeste schadevrije jaren (van jou of je partner). De regeling wordt automatisch door het systeem toegepast.

Als het nieuwe voertuig een hogere korting heeft dan het al verzekerde voertuig, wordt de regeling niet automatisch door het systeem toegepast. Neem in dit geval contact op met de Rabobank. 

De volgende punten gelden bij de regeling:

  • Het moment van opvoeren is bepalend. Daarna staan de auto’s los van elkaar.
  • De korting geldt ook als je meer dan 2 voertuigen verzekert.
  • De regeling is ook van toepassing op onze kampeerautoverzekering en motorverzekering.
  • De regelmatige bestuurder van het andere voertuig moet verzekeringnemer of partner zijn.

Heb je schade aan een van de auto’s?
Als je schade claimt aan een van de twee verzekerde auto’s, dan heeft dit alleen invloed op de no-claimkorting van deze auto. Het heeft geen gevolgen voor de andere auto. Tip: met de Interpolis No-Claim Garantie® kun je 1 schade per verzekeringsjaar claimen zonder dat je no-claimkorting omlaag gaat.