Fietsverzekering voor elektrische fiets of e-bike

Verzeker uw elektrische fiets  of e-bike voor schade en diefstal.

Wat is het verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike?

Vaak worden de termen 'elektrische fiets' en 'e-bike' door elkaar gebruikt. Toch is er een verschil tussen deze twee fietsen. Een elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning. Als u op een elektrische fiets stapt, moet u dan ook zelf altijd een (beetje) moeite doen om vooruit te komen. Bij een e-bike is dat niet nodig. Via een hendel wordt de elektrische motor aangestuurd. Toch is ook de e-bike nog steeds een fiets: de bestuurder kan namelijk ook zelf fietsen zonder de motor te gebruiken.

Fietsen die ondersteuning bieden tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, kunt u verzekeren met de Interpolis Fietsverzekering. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een elektrische fiets of een e-bike.

Elektrische fiets of e-bike verzekeren

Met een elektrische fiets of e-bike maakt u snel en comfortabel de nodige kilometers. Tegenwind, heuvels en grotere afstanden vormen geen probleem. Doordat uw fiets elektrische trapondersteuning biedt of is uitgerust met een motortje, haalt u makkelijk hogere snelheden. Fietsen op een elektrische fiets of e-bike brengt echter ook risico's met zich mee. Door de hogere snelheid is er bijvoorbeeld meer kans op schade. En het is bijvoorbeeld vervelend als de accu wordt gestolen. Het is in zulke situaties prettig als u een goede fietsverzekering voor uw fiets heeft.

Wat is wel verzekerd?

Met de fietsverzekering bent u verzekerd voor:

Lees meer over de dekking van de Interpolis Fietsverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Met de fietsverzekering bent u niet verzekerd voor:

Lees meer over de dekking van de Interpolis Fietsverzekering.

High speed elektrische fiets of e-bike

Zowel elektrische fietsen als e-bikes kunnen ook een hogere snelheid halen, tot wel 45 kilometer per uur. Deze zogeheten 'high speed' elektrische fietsen of e-bikes vallen onder de categorie 'bromfiets'. Heeft u een high speed elektrische fiets of e-bike en wilt u deze verzekeren voor schade en diefstal? Verzeker deze dan met de Interpolis Scooterverzekering.

 

Fietsverzekering afsluiten

Wilt u een verzekering afsluiten voor uw elektrische fiets of e-bike? Kies dan voor de Interpolis Fietsverzekering. Op rabobank.nl berekent u eenvoudig online uw premie en sluit u in een paar klikken een verzekering voor uw elektrische fiets of e-bike af.