Fietsverzekering voor elektrische fiets of e-bike

Verzeker je elektrische fiets of e-bike voor schade en diefstal.

Elektrische fiets of e-bike verzekeren

Met een elektrische fiets of e-bike maak je snel en comfortabel de nodige kilometers. Tegenwind, heuvels en grotere afstanden vormen geen probleem. Doordat je fiets elektrische trapondersteuning biedt of is uitgerust met een motortje, haal je makkelijk hogere snelheden. Fietsen op een elektrische fiets of e-bike brengt echter ook risico's met zich mee. Door de hogere snelheid is er bijvoorbeeld meer kans op schade. En het is bijvoorbeeld vervelend als de accu wordt gestolen. Het is in zulke situaties prettig als je een goede fietsverzekering voor je fiets hebt.

Fietsen die ondersteuning bieden tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, kun je verzekeren met de Interpolis Fietsverzekering. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een elektrische fiets of een e-bike.

 

Wat is wel verzekerd?

Met de fietsverzekering ben je verzekerd voor:

  • schade na aanrijding of botsing;
  • diefstal van (onderdelen van) jouw elektrische fiets, als deze op slot staat met een ART-goedgekeurd slot met 2 sterren;
  • schade doordat jouw fiets omvalt, van de weg raakt of in het water komt;
  • schade aan jouw elektrische fiets door iets of iemand anders, waar je niets aan kunt doen;
  • schade aan de accu van jouw elektrische fiets.

Lees meer over de dekking van de Interpolis Fietsverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Met de fietsverzekering ben je niet verzekerd voor:
  • diefstal van losse fietscomputers, gps- of navigatieapparatuur;
  • schade aan bagage;
  • krassen op de elektrische fiets en schade aan banden, snelbinders en kabels.

Lees meer over de dekking van de Interpolis Fietsverzekering.

High speed elektrische fiets of e-bike

Zowel elektrische fietsen als e-bikes kunnen ook een hogere snelheid halen, tot wel 45 kilometer per uur. Deze zogeheten 'high speed' elektrische fietsen of e-bikes vallen onder de categorie 'bromfiets'. Heb je een high speed elektrische fiets of e-bike en wil je deze verzekeren voor schade en diefstal? Verzeker deze dan met de Interpolis Scooterverzekering.

 

Fietsverzekering afsluiten

Wil je een verzekering afsluiten voor je elektrische fiets of e-bike? Kies dan voor de Interpolis Fietsverzekering. Op rabobank.nl bereken je eenvoudig online je premie en sluit je in een paar klikken een verzekering voor je elektrische fiets of e-bike af.