Fatbike verzekering

Verzeker je fatbike tegen schade en diefstal.

Je fatbike verzeker je op onze fietsverzekering. Je sluit deze verzekering eenvoudig af via Rabobank. En heb je schade? Dan staan wij voor jou klaar.

Wat is een fatbike?

De fatbike is een stoere fiets met opvallende grote en brede banden. Hierdoor kun je makkelijk over zachte ondergronden rijden, zoals modderbanen en zandduinen. De fatbike heeft een elektromotor, trapondersteuning en een accu. Wil je jouw fatbike verzekeren? Dat kan als deze ondersteuning biedt tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur.

Wat is wel en niet verzekerd?

We zetten de belangrijkste dekkingen van de fatbike verzekering op een rij. Bekijk voor een compleet overzicht de voorwaarden van de Interpolis Fietsverzekering.

Wel verzekerd

 • diefstal bij gebruik van een ART2 slot en een actief track & trace systeem dat is goedgekeurd door Fris Nederland
 • schade aan jouw fatbike door een aanrijding of botsing
 • schade doordat jouw fatbike omvalt of van de weg raakt
 • schade aan accessoires (fietsstoeltje, fietstassen en -manden, extra verlichting)
 • schade aan de accu van jouw fatbike
 • hulp bij pech en schade in Nederland

Niet verzekerd

 • schade of hulp bij pech, terwijl de fatbike is opgevoerd
 • schade bij zakelijk gebruik, bijvoorbeeld als fietskoerier
 • diefstal van losse fietscomputers, gps- of navigatieapparatuur
 • schade die is veroorzaakt terwijl je met jouw fatbike meedoet aan een wedstrijd
 • schade door normaal gebruik en slijtage, zoals krassen en een lekke band (bij een lekke band is pechhulp wel verzekerd)
 • schade veroorzaakt aan anderen

Dit zijn de beveiligingseisen voor je fatbike.

De fatbike is heel populair. Helaas ook bij dieven. Diefstal is daarom alleen verzekerd als je fatbike op slot staat met een goedgekeurd ART2 slot én voorzien is van een actief track & trace systeem dat is goedgekeurd door Fris Nederland. 

ART2 slot

Je fatbike moet een slot met het ART2 keurmerk hebben. Op stichtingart.nl zie je welke sloten hieraan voldoen. Bij diefstal moet je de originele fietssleutels kunnen overhandigen. Met daarop het sleutelnummer dat gelijk is aan het nummer op het polisblad. Minimaal 1 sleutel heeft duidelijke sporen van gebruik. Er bestaan ook elektrische sloten zonder fysieke sleutel. Deze sloten accepteren wij niet. Met alleen zo’n slot is er geen dekking voor diefstal.

Track & trace systeem

 • Het track & trace systeem moet binnen 1 week na de ingangsdatum van de verzekering geïnstalleerd zijn. Dit regel je makkelijk en snel via Fris Nederland. 
 • Je fatbike is verzekerd voor diefstal als het systeem aanstaat en je een actief opsporingsabonnement bij Fris Nederland hebt.
Fris Nederland
Fris zorgt op locatie voor installatie van de tracker. Je betaalt 1 keer € 50,-. Dit is inclusief de kosten van de tracker. Het opsporingsabonnement kost € 5,95 per maand. Deze kosten betaal je rechtstreeks aan Fris Nederland. Je bestelt de tracker en een opsporingsabonnement op de website van Fris Nederland.

Heb je al een track & trace systeem van Fris of heb je een ander track & trace systeem dat is goedgekeurd door Fris? Sluit dan alleen een opsporingsabonnement voor € 36,30 per jaar.

Zo maken wij het verschil met onze fatbike verzekering:

 • wereldwijde dekking 
 • bij pech brengen we je naar de start of eindbestemming
 • tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij diefstal of total loss
 • € 0,- eigen risico bij diefstal, total loss of pech. Bij andere schades is het eigen risico € 25,-
 • andere bestuurders van jouw fatbike zijn ook verzekerd

Ook handig om te weten!

Pechhulp voor je fiets verzekeren | Interpolis verzekeringen

24/7 pechhulp in Nederland.

Standaard verzekerd op onze fietsverzekering.

Pech onderweg is altijd vervelend. Met onze fietsverzekering ben jij in Nederland en tot 30 kilometer over de grens verzekerd voor pechhulp. Ook bij kleinere pechgevallen zoals een lekke band of kapotte verlichting. En bij een lege accu van je elektrische fiets.
Bij pech brengen we je naar de start, eindbestemming of een plek naar keuze binnen 25 kilometer.

 

Heb je te maken met een pechgeval?
Bel dan de Interpolis alarmcentrale.

Mobielvrij fietsen, zo doe je dat. Kijk jij soms op je telefoon tijdens het fietsen? | Interpolis fietsverzekering

Mobielvrij fietsen, zo doe je dat!

Kijk jij soms op je telefoon tijdens het fietsen?
Je bent niet de enige. Bij 68% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol. 1 van de belangrijkste afleiders is de telefoon. Wil jij minder op je telefoon kijken tijdens het fietsen? Met deze tips fiets jij voortaan mobielvrij.

Veelgestelde vragen

Heb ik een eigen risico op de fietsverzekering?
Je hebt € 0,- eigen risico bij diefstal van je hele fiets of bij total loss. Bij gedeeltelijke diefstal en andere schades heb je een eigen risico van € 25,-. Voor hulp bij pech geldt geen eigen risico.
Is diefstal van mijn accu van mijn fiets verzekerd?
Ja. Ook als alleen de accu van je fiets gestolen wordt vergoeden wij de accu.
Is een opgevoerde fiets verzekerd?
Schade aan je fiets en pechhulp zijn niet verzekerd op de fietsverzekering, als je fiets harder kan dan de toegestane snelheid van 25 km per uur. Ook schade aan anderen door je opgevoerde fiets is niet verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. De kans op schade is hierdoor namelijk groter.
Is hulp bij een fietsongeval in Nederland verzekerd?
Ja. Vervoer van de fiets en bestuurder naar de startplaats van de fietstocht is verzekerd op de fietsverzekering. Hulp is alleen verzekerd als de fiets of bestuurder niet meer kan rijden door een verkeersongeval op de verharde weg.
Mijn fiets is duurder dan € 10.000,-. Kan ik deze bij Interpolis verzekeren?
Nee. Wij verzekeren alleen fietsen met maximale aankoopwaarde van € 10.000,-.
Welk slot moet mijn fiets hebben?
Je fiets moet een slot met het ART2 keurmerk hebben. Op stichtingart.nl zie je welke sloten hieraan voldoen. Diefstal van je fiets is alleen verzekerd als je fiets op slot staat met een ART2 slot.

Bij diefstal moet je de originele fietssleutels kunnen overhandigen. Met daarop het sleutelnummer dat gelijk is aan het nummer op het polisblad. Er bestaan ook elektrische sloten zonder fysieke sleutel. Deze sloten accepteert Interpolis niet. Met alleen zo’n slot is er geen dekking voor diefstal.

Verzeker je een fatbike?
Dan is diefstal alleen verzekerd als deze op slot staat met een goedgekeurd ART2 slot én voorzien is van een actief track & trace systeem dat is goedgekeurd door Fris Nederland.
 • Het track & trace systeem moet binnen 1 week vanaf de ingangsdatum van de verzekering geïnstalleerd zijn. Dit regel je makkelijk en snel via Fris Nederland.
 • Je fatbike is verzekerd voor diefstal als het systeem aanstaat en je een actief opsporingsabonnement bij Fris Nederland hebt.
Bij diefstal kunnen we je vragen de originele sleutels van het goedgekeurde ART2 slot op sturen. Het nummer van de sleutels is gelijk aan het nummer dat op het polisblad staat. En minimaal 1 sleutel heeft duidelijke sporen van gebruik.

Verzekerde je een fatbike vóór 2 april 2024?
Dan is diefstal alleen verzekerd als deze op slot staat met een goedgekeurd ART4 slot én vastgemaakt is aan een vast voorwerp (bijvoorbeeld een fietsenrek of hekwerk). Bij diefstal kunnen we je vragen de originele sleutels van het goedgekeurde ART4 slot op te sturen. Het nummer van de sleutels is gelijk aan het nummer dat op het polisblad staat. En minimaal 1 sleutel heeft duidelijke sporen van gebruik.