Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit u af voor 1 vakantie of reis. U bent dan verzekerd voor onverwachte kosten tijdens deze reis. Zoals hulp bij een ongeval of bij overlijden. Daarnaast kunt u de aanvullende verzekeringen kiezen die u nodig heeft. Gaat u vaker per jaar op reis? Dan bent u met een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger uit.

Wat verzekert u met de kortlopende reisverzekering?

In de tabel hieronder ziet u wat wel en niet verzekerd is op de dekking personenhulp. Deze standaard dekking breidt u eenvoudig uit met onze aanvullende dekkingen bagage, geneeskundige kosten, pechhulp en vervangend vervoer, ongevallen, winter- en onderwatersport en zakenreizen. Benieuwd naar de premie? U berekent eenvoudig de premie op rabobank.nl. Daarna kunt u onze kortlopende reisverzekering direct online afsluiten.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullend te verzekeren

Verzeker alleen wat u nodig heeft. Wilt u ook een annuleringsverzekering? Bekijk dan onze kortlopende annuleringsverzekering. 
Bagage
Uw bagage verzekerd op reis
Met de aanvullende dekking Bagage verzekert u de persoonlijke bezittingen die u meeneemt op reis tegen diefstal, verlies en schade. Denk aan uw telefoon, camera, zonnebril, paspoort, (elektrische) fiets en koffers. Deze dekking sluit u af als aanvulling op uw kortlopende reisverzekering.

Wat is het verzekerde bedrag?
U kiest zelf een verzekerd bedrag tussen de € 1.000,- en € 8.000,- per persoon.

Bekijk de dekking
Geneeskundige kosten

Verzeker onverwachte medische kosten
Met de aanvullende dekking Geneeskundige kosten verzekert u onverwachte medische kosten tijdens uw reis die uw zorgverzekering niet vergoedt. Het verplicht of vrijwillig eigen risico  op de zorgverzekering betalen we niet. Geneeskundige kosten sluit u af als aanvulling op uw kortlopende reisverzekering.

De voordelen van deze aanvullende dekking
Uw zorgverzekering verzekert (spoedeisende) medische kosten in het buitenland volgens Nederlandse tarieven. In sommige landen liggen de zorgkosten hoger. Deze aanvullende dekking vergoedt dat verschil.

Bekijk de dekking

Pechhulp en vervangend vervoer

Pechhulp en vervangend vervoer
Gaat u vanuit Nederland met uw voertuig  op reis? Dan kunt u onderweg hulp nodig hebben bij pech of na een ongeluk. Interpolis Pechhulp en vervangend vervoer verzekert u van deze hulp. Ook uw aangekoppelde toercaravan, vouwwagen, trailer of aanhangwagen is verzekerd. Pechhulp en vervangend vervoer sluit u af als aanvulling op uw kortlopende reisverzekering.

In Nederland en het buitenland verzekerd
Heeft u tijdens uw reis in binnen- of buitenland pech met uw voertuig of rijdt u schade? Met Pechhulp en vervangend vervoer bent u verzekerd voor de kosten van reparatie ter plaatse, vervangend vervoer en transport. 

Bekijk de dekking

Ongevallen

Uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden
Krijgt u een ongeluk en raakt u daarbij blijvend invalide? Dan bent u met de Ongevallen dekking verzekerd van een uitkering van maximaal € 100.000,-. Wat wij precies uitkeren hangt af van uw situatie. Overlijdt u door een ongeval op reis? Dan krijgen uw nabestaanden een uitkering van € 20.000,-. Ongevallen sluit u af als aanvulling op uw kortlopende reisverzekering.

Bekijk de dekking

Winter- en onderwatersport

Verzeker winter- en onderwatersport op reis
Veel winter- en onderwatersporten zijn niet standaard verzekerd. Terwijl u wel risico loopt op schade bij sporten als skiën en diepzeeduiken. De dekking Winter- en onderwatersport sluit u af als aanvulling op uw kortlopende reisverzekering.

Welke kosten zijn verzekerd?
Met de aanvullende dekking Winter- en onderwatersport verzekert u de kosten van hulpverlening na een ongeval. Ook de kosten die u al eerder maakte omdat u door een ongeluk of ziekte niet meer kunt sporten, zijn verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van skipassen, materialen en lessen.

Bekijk de dekking

Zakenreizen
Goed verzekerd op zakenreis
Ook tijdens uw zakenreis loopt u het risico op schade. Bijvoorbeeld schade door beschadiging, verlies of diefstal van uw spullen. Of u wordt ziek en u hebt medische hulp nodig. Met de aanvullende dekking Zakenreizen bent u hiervoor goed verzekerd tijdens uw zakenreis. 

Aanvullend op uw reisverzekering
De kosten van schade zijn niet standaard verzekerd op uw kortlopende reisverzekering. Gaat u op zakenreis? Dan biedt de aanvullende dekking Zakenreizen uitkomst.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een Ruslandverklaring voor mijn reis?
Als u naar Rusland reist, dan vraagt de ambassade om een Engelstalige verklaring waarin wij bevestigen dat u verzekerd bent (confirmation of insurance). In deze verklaring geven wij aan welke geneeskundige kosten u verzekerd hebt op uw reisverzekering. Wij geven deze verklaring alleen af als u de dekking geneeskundige kosten verzekerd hebt op uw Interpolis reisverzekering. Een Ruslandverklaring vraagt u aan bij Rabobank.
Is mijn bagage op de kortlopende reisverzekering verzekerd?
Ja. Voorwaarde is wel dat u een kortlopende reisverzekering met de aanvullende dekking Bagage heeft. U kunt zelf kiezen voor welk bedrag u uw bagage wilt verzekeren. Op de aanvullende dekking Bagage is standaard € 1.000,- per persoon verzekerd. U kunt dit bedrag verhogen tot € 8.000,- per persoon. 
Waarvoor ben ik verzekerd als ik de geneeskundige kosten verzeker?
Wij betalen de kosten van spoedeisende medische hulp tijdens uw reis. Spoedeisende hulp is medische zorg die direct noodzakelijk is als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval. De behandeling van uw klachten kan niet wachten tot u terug bent in Nederland. Als uw zorgverzekeraar de kosten niet of maar voor een deel betaalt, betalen wij de kosten. Een uitzondering hierop is het eigen risico dat u moet betalen aan uw zorgverzekeraar. Het eigen risico betalen wij niet.
Wat betaalt Interpolis bij schade aan mijn bagage?
Wij betalen de dagwaarde of nieuwwaarde van uw bagage als uw bagage niet gerepareerd kan worden. De dagwaarde is het bedrag dat uw bagage op het moment van schade waard was. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor uw bagage nu in een winkel te koop is. Welk bedrag we betalen hangt af van hoe oud uw bagage is, waar de schade ontstaan is en welk eigen risico u heeft.

Zijn uw spullen jonger dan 1 jaar en kunt u dit aantonen? Dan krijgt u van ons het bedrag om dezelfde spullen nu te kopen. Als uw spullen ouder zijn dan 1 jaar, dan krijgt u de dagwaarde van uw spullen. Houd er rekening mee dat u een eigen risico van € 50,- heeft bij schade aan of diefstal van een mobiele telefoon, tablet of laptop.
Welke landen vallen onder de Europadekking op de reisverzekering?

Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, Azoren, België, Bosnië, Bulgarije, Canarische eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Gibraltar, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland*, Schotland, Servië / Montenegro / Kosovo, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tadzjikistan, Tsjechië,Turkije, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

En de volgende niet-Europese landen aan de Middellandse Zee vallen ook onder de Europadekking:
Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië en Tunesië.

Voor alle landen die hierboven niet zijn genoemd heeft u werelddekking nodig.

* In Rusland geldt de Europadekking alleen voor plaatsen die ten westen van de Oeral liggen, zoals Sint Petersburg en Moskou. Voor plaatsen ten oosten van de Oeral moet een Werelddekking worden afgesloten.


Ook interessant voor u?

Reisverzekering kiezen?

Als u op reis gaat, dan wilt u daar onbezorgd van genieten. Een reisverzekering die bij past bij uw situatie, helpt daarbij. Bepaal daarom op tijd of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor u is.

Gezin met moeder, vader en jongetje maken een selfie op vakantie.

Studentenkorting

De studententijd is een geschikt moment voor het maken van een verre reis. Voltijdstudenten van 27 jaar of jonger ontvangen 25% korting op de premie van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Schade melden op reis

Als u tijdens uw reis te maken krijgt met schade, is dat vervelend. Bijvoorbeeld een gestolen koffer of verloren bagage. Krijgt u hiermee te maken, dan wilt u weten wat u moet doen.

Koffers liggen op bagageband.

Kortlopende annulering

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u eenmalig af voor een vakantie of korte trip. Een annuleringsverzekering verzekert de kosten die u moet betalen als u uw reis plotseling moet annuleren.

Opgemaakt bed in hotelkamer.