Wat is een kortlopende reisverzekering?

Met een kortlopende reisverzekering verzekert u 1 vakantie voor onverwachte kosten tijdens uw reis. Zoals schade door diefstal van uw bagage of een ongeval. Gaat u bijvoorbeeld 1 keer per jaar een weekend weg of 1 keer per jaar op een korte vakantie? Dan kunt u voor deze trip een kortlopende reisverzekering afsluiten. Als u vaker in het jaar een weekendje weggaat of op vakantie gaat, dan bent u met een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger uit.

Wat verzekert u met de kortlopende reisverzekering?

Met de Interpolis Kortlopende Reisverzekering verzekert u onverwachte kosten die ontstaan als er tijdens uw reis iets gebeurt. Onder meer bagage, hulpverlening, ongevallen en tandheelkundige kosten zijn verzekerd. U kiest zelf eventueel voor aanvullende dekkingen, zodat u alleen verzekert wat ertoe doet. Extra zorgkosten bovenop het Nederlandse tarief kunt u bijvoorbeeld verzekeren met de dekking Geneeskundige Kosten. En gaat u op wintersport of een duikvakantie? Dan kunt u zich extra verzekeren met de aanvullende dekking Winter- en Onderwatersport.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Ook interessant voor u?

Reisverzekering kiezen?

Als u op reis gaat, dan wilt u daar onbezorgd van genieten. Een reisverzekering die bij past bij uw situatie, helpt daarbij. Bepaal daarom op tijd of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor u is.

Gezin met moeder, vader en jongetje maken een selfie op vakantie.

Studentenkorting

De studententijd is een geschikt moment voor het maken van een verre reis. Voltijdstudenten van 27 jaar of jonger ontvangen 25% korting op de premie van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Schade melden op reis

Als u tijdens uw reis te maken krijgt met schade, is dat vervelend. Bijvoorbeeld een gestolen koffer of verloren bagage. Krijgt u hiermee te maken, dan wilt u weten wat u moet doen.

Koffers liggen op bagageband.