Winterstop motorverzekering

Veilig de winter door met een winterstop voor uw motor

  Gebruikt u uw motor niet in de winter? 

  Mist, gladheid of regen zorgen voor gevaarlijke omstandigheden op de weg. Ook is kou in de winter een belangrijke reden waarom veel motorrijders de motor laten staan. Als u uw motor in de winter niet gebruikt is de kans op schade kleiner en kunt u kiezen voor winterstopkorting. 

  Winterstopkorting motorverzekering

  Rijdt u in de winter niet op uw motor en hebt u een Motorverzekering WA + Volledig Casco? Dan kunt u kiezen voor korting op de Interpolis Motorverzekering. Met deze winterstopkorting krijgt u korting op de jaarpremie van de Volledig Cascodekking en de No-Claim Garantie. In de periode van 1 december tot 1 maart bent u niet verzekerd voor schade door aanrijding of een botsing en schade doordat u met uw motor van de weg raakt of in het water komt. Wel is schade door omvallen van uw motor verzekerd als deze gestald staat.

   

  Bekijk de Interpolis Motorverzekering.

  Uw motor winterklaar

  Met een paar voorzorgsmaatregelen kunt u na de winter weer veilig op pad met uw motor. Verklein de kans op schade met de volgende tips: 
  • Maak uw motor goed schoon. Vet daarna de ijzeren delen in met bijvoorbeeld siliconenspray. Dit zorgt ervoor dat uw motor minder snel gaat roesten. 
  • Door condensvorming kan de tank gaan roesten. Zorg daarom voor een volle tank als u uw motor langere tijd niet gebruikt. 
  • Vul uw koelvloeistof bij en ververs de olie. 
  • Sluit de accu aan op een acculader. Staat uw motor buiten? Haal dan de accu uit de acculader. 
  • Zorg voor een goed slot. Met een beperkt- of volledig cascodekking is uw motor verzekerd tegen diefstal.

  Kiest u voor winterstopkorting?

  Hebt u een Motorverzekering WA + Volledig Casco en wilt u winterstopkorting? Wijzig dan uw Interpolis Motorverzekering op rabobank.nl. Hebt u nog geen Interpolis Motorverzekering, bereken dan eenvoudig uw premie op rabobank.nl.   

  Schade melden

  Hebt u schade aan uw motor of hebt u schade veroorzaakt met uw motor aan iemand anders? Meld uw schade telefonisch of online. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.