inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Winterstop motorverzekering

Veilig de winter door met een winterstop voor uw motor

  Wij vernieuwden onze Alles in één PolisWilt u de verzekeringen zien die voor u gelden? Maak hieronder een keuze.

  Wijzig uw keuze.
  (venster sluiten)
  Wat is de Interpolis Alles in één Polis®?

  Dit is 1 pakket voor al uw particuliere schadeverzekeringen.
  Bijvoorbeeld voor uw auto, woning, rechtsbijstand, aansprakelijkheid en reizen. Een overzicht van uw verzekeringen vindt u op uw verzekeringsbewijs.

   De zorg-, overlijdensrisico-, en arbeidsongeschiktheidsverzekering staan niet op de Alles in één Polis.

  De verlengings- en ingangsdatum vindt u op uw verzekeringsbewijs of via Rabo Internetbankieren.

  Gebruikt u uw motor niet in de winter? 

  Mist, gladheid of regen zorgen voor gevaarlijke omstandigheden op de weg. Ook is kou in de winter een belangrijke reden waarom veel motorrijders de motor laten staan. Als u uw motor in de winter niet gebruikt is de kans op schade kleiner en kunt u kiezen voor winterstopkorting. 

  Winterstopkorting motorverzekering

  Rijdt u in de winter niet op uw motor? Dan krijgt u korting op de Interpolis Motorverzekering.  Met deze winterstopkorting krijgt u in de periode van 1 december tot 1 maart korting op de jaarpremie van de Volledig Cascodekking en de No-Claim Garantie. In deze periode bent u niet verzekerd voor:

  • schade door aanrijding of een botsing
  • schade doordat de motor omvalt 
  • schade doordat u met uw motor van de weg raakt of in het water komt
  • schade door een plotselinge oorzaak van buiten de motor 
  Bekijk de Interpolis Motorverzekering.

  Uw motor winterklaar

  Met een paar voorzorgsmaatregelen kunt u na de winter weer veilig op pad met uw motor. Verklein de kans op schade met de volgende tips: 
  • Maak uw motor goed schoon. Vet daarna de ijzeren delen in met bijvoorbeeld siliconenspray. Dit zorgt ervoor dat uw motor minder snel gaat roesten. 
  • Door condensvorming kan de tank gaan roesten. Zorg daarom voor een volle tank als u uw motor langere tijd niet gebruikt. 
  • Vul uw koelvloeistof bij en ververs de olie. 
  • Sluit de accu aan op een acculader. Staat uw motor buiten? Haal dan de accu uit de acculader. 
  • Zorg voor een goed slot. Met een beperkt- of volledig cascodekking is uw motor verzekerd tegen diefstal.

  Kiest u voor winterstopkorting?

  Wilt u winterstopkorting? Wijzig dan uw Interpolis Motorverzekering op rabobank.nl. Hebt u nog geen Interpolis Motorverzekering, bereken dan eenvoudig uw premie op rabobank.nl.   

  Schade melden

  Hebt u schade aan uw motor of hebt u schade veroorzaakt met uw motor aan iemand anders? Meld uw schade telefonisch of online. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.