Man en vrouw die verhuisdozen aan het inpakken zijn. Zij sloten een ORV af, zoidat ze de huur kunnen blijven betalen als 1 van hen overlijdt.

Kunnen jouw geliefden door als je er niet meer bent?

Kun je je huur betalen als 1 inkomen wegvalt?
Je denkt er liever niet aan, maar wat als 1 van jullie overlijdt? Een overlijden heeft emotionele én financiële gevolgen. Kan jij of je partner de huur nog wel betalen als er een inkomen wegvalt? Met een overlijdens­risico­verzekering voorkom je het verdriet niet. Maar je zorgt er wel voor dat je geliefden door kunnen als jij er niet meer bent. Een ORV zorgt voor financiële rust voor je nabestaanden.
Man en vrouw die aan tafel van hun huurwoning zitten en het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bespreken.

In je huurwoning kunnen blijven, is veel waard.

Denk je er weleens over na dat jij er niet meer bent?
Kan je partner dan de huur blijven betalen? Het is fijn om zeker te weten dat je geliefden in jullie eigen huurhuis kunnen blijven wonen. Een ORV keert eenmalig een bedrag uit als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Daarmee kan je partner bijvoorbeeld de huur blijven betalen. Je partner kan dan het leven weer op de rit krijgen. Bovendien is een andere betaalbare woning niet zomaar gevonden.

Daarom kies jij als huurder voor onze ORV

  • je geliefden kunnen door als jij er niet meer bent
  • sluit eenvoudig af via Rabobank
  • al voor € 6,- per maand
Man die op zijn laptop een Interpolis Overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten.

De kosten van een ORV zijn voor iedereen anders

Je leven verzekeren is vaak goedkoper dan je inboedel verzekeren.
Al vanaf een paar euro per maand kunnen nabestaanden door als jij er niet meer bent. Jouw premie hangt van verschillende dingen af. Zoals je leeftijd, je gezondheid bij de start van de verzekering, welk bedrag je verzekert en hoe lang je verzekerd wilt zijn.

Bij Rabobank regel je het afsluiten en wijzigen van je verzekeringen.

4 tips voor huurders met een ORV

Of je nu net gaat huren of al jaren een woning huurt; een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je partner of gezin niet in financiële problemen komt als er iets met jou gebeurt. Expert Nina Rigtering geeft 4 tips voor huurders met een overlijdensrisicoverzekering.
Vrouw staat met een kindje op de arm te kijken naar eendjes die in het water zwemmen

Daarom kiest Joyce voor een overlijdens­risico­verzekering

"Ik ontdekte dat een ORV ook kan als je huurt."
Joyce wist dat een ORV bestond, maar dacht altijd dat het voor mensen met een koophuis was. "Toen ontdekte ik dat het ook kan als je huurt. Ik heb ‘m meteen voor 30 jaar afgesloten, zodat er - mocht ik voor die tijd overlijden - een geldbedrag vrijkomt. Daarmee kan eventueel de huur nog even worden betaald, zodat mijn vader en zussen niet ook nog eens meteen mijn huis moeten leeghalen."