Reisverzekering auto

Met de auto op vakantie?

Als u met de auto op vakantie gaat kunt u veel spullen van thuis meenemen. En u kunt gaan en staan waar u wilt. Helaas kunt u onderweg of op uw vakantiebestemming autopech krijgen of betrokken raken bij een ongeluk. Met deze tips bereidt u zich goed voor.

Tips voor een goede voorbereiding

  • Neem voldoende rust. Als u vermoeid bent, maakt u eerder ongelukken. Zorg daarom dat u voor vertrek voldoende slaapt. Neem onderweg na 2 uur rijden een kwartier rust.
  • Vergeet niet om een gevarendriehoek en een reflecterend veiligheidsvest mee te nemen. Zo bent u goed zichtbaar als u met pech langs de weg staat.
  • U kunt onderweg een lekke band krijgen. Neem daarom een reservewiel, krik en wielsleutel mee.

Interpolis Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering

Op uw autoverzekering zijn niet altijd de volledige kosten bij een aanrijding of pech in het buitenland verzekerd. De Interpolis Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering vangt sommige kosten op.

Zo bent u bijvoorbeeld verzekerd voor berging en vervoer naar Nederland en voor plaatselijke sleepkosten. 


U kunt uw reisverzekering ook uitbreiden met de aanvullende dekking voertuighulp op reis. Dan bent u onder andere verzekerd voor de reparatie van uw auto en een overnachting tijdens de reparatie. Duurt de reparatie langer dan 2 dagen? Dan hebt u recht op vervangend vervoer inclusief caravan of aanhanger.

Schade melden

Hulp nodig? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Online en telefonisch.