Je auto verzekeren voor pech onderweg met een reisverzekering

Ga zorgeloos op reis met pechhulp voor onderweg van Interpolis

Ga je met de auto op vakantie, dan wil je dat je auto ook tijdens de reis goed verzekerd is. Met een gewone autoverzekering ben je namelijk niet altijd voldoende verzekerd voor hulp bij pech onderweg. Wil je wél hulp krijgen bij pech onderweg op reis? Met een reisverzekering met aanvullende dekking verzeker je je auto voor pech onderweg en ben je dus verzekerd voor allerlei ongemakken. Zoals onverwachte kosten bij pech of een ongeval.

Waarom is een reisverzekering belangrijk als je met de auto op vakantie gaat?

Je autoverzekering biedt dekking in veel landen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en goede hulp is dan onmisbaar. Zéker als je in het buitenland bent. Daar lopen de kosten namelijk vaak hoog op als je te maken krijgt met pech of een ongeval. 

Heb je een autoverzekering zonder aanvullende dekking voor pechhulp? Dan zijn niet altijd de volledige kosten bij een aanrijding of pech in het buitenland verzekerd. Je reisverzekering met de aanvullende dekking pechhulp en vervangend vervoer biedt in het buitenland wel altijd dekking voor pech en ongevallen met je auto. Behalve als het om woon-werkverkeer gaat. In Nederland ben je dan verzekerd bij een geboekte overnachting. 

Wat houdt pechhulp tijdens je autovakantie in?

Met de aanvullende dekking pechhulp en vervangend vervoer op je reisverzekering krijg je 24/7 hulp bij pech onderweg of vervoer naar je bestemming. Zo ben je verzekerd voor de berging en vervoer naar Nederland, en voor plaatselijke sleepkosten. Ook ben je verzekerd voor de noodreparatie van je auto door onze hulporganisatie, zodat je direct weer de weg op kunt. We betalen hierbij alleen het arbeidsloon. Een noodzakelijke reparatie in een garage is niet verzekerd. Kosten voor een (extra) overnachting tijdens de reparatie wel.

Wat is het verschil tussen pechhulp op de reisverzekering en pechhulp op de autoverzekering?
De aanvullende dekking pechhulp op de reisverzekering heet Pechhulp en vervangend vervoer. Met deze aanvullende dekking bovenop je reisverzekering ben je alleen verzekerd voor pech als je op reis bent. Zo ben je onder andere verzekerd voor vervangend vervoer. Ook als het gaat om een caravan of aanhanger. Maar alleen als de reparatie van je auto langer dan 2 dagen duurt. Je hebt ook recht op vervoer van je voertuig en de passagiers naar Nederland. En als het nodig is, worden ook de kosten voor een overnachting vergoed.

Bij de aanvullende dekking pechhulp op de autoverzekering kies je voor Pechhulp Nederland of Pechhulp Buitenland. Voorkom dat je onnodig dubbel verzekerd bent. Heb je Pechhulp Buitenland op je autoverzekering, dan ben je namelijk ook verzekerd als je op vakantie gaat in het buitenland.

Bereid je goed voor als je met de auto op vakantie gaat

Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

  • Controleer voor vertrek altijd de bandenspanning en het oliepeil. Laat op tijd onderhoud plegen als dat nodig is.
  • Als je vermoeid bent, maak je eerder ongelukken. Neem daarom voldoende rust, en zorg ook dat je voor vertrek voldoende slaapt. Neem onderweg na iedere 2 uur rijden een kwartier rust.
  • Vergeet niet om een gevarendriehoek en reflecterend veiligheidsvest mee te nemen. Zo ben je goed zichtbaar als je met pech langs de weg staat.
  • Neem een reservewiel, krik en wielsleutel mee voor het geval je onderweg een lekke band krijgt. Dan kun je dat gemakkelijk zelf oplossen en heb je niet direct hulp nodig.

Schade melden

Ben je op autovakantie en heb je pech onderweg? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Online en telefonisch.

Ook interessant voor jou?

Gezin met moeder, vader en jongetje maken een selfie op vakantie.

Reisverzekering kiezen

Als je op reis gaat, dan wil je daar onbezorgd van genieten. Een reisverzekering die past bij jouw situatie, helpt daarbij. Bepaal of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor je is.
Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Europa- of Werelddekking

Bij het afsluiten van een Interpolis Reisverzekering kies je zelf voor Europadekking of werelddekking. Controleer onder welke dekking jouw vakantiebestemming valt.
Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Reizen in je studententijd

De studententijd is voor veel mensen een geschikt moment voor het maken van een verre reis. Om daar zoveel mogelijk van te genieten, is een goede voorbereiding belangrijk. We helpen graag met een aantal tips.