Reisverzekering voor studenten

Reizen tijdens je studententijd

De studententijd is vaak een perfect moment om te reizen. Ook met een klein budget kun je al veel van de wereld zien. Je maakt graag een verre reis, wilt stage in het buitenland lopen of gaat regelmatig op een stedentrip in Europa. Je bent vaker op reis dan je denkt.

Studentenkorting

Als student ontvang je 25% korting op de premie van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering. Je ontvangt deze korting als je een voltijdstudie volgt en je 27 jaar of jonger bent.
Daarnaast kun je op meer andere verzekeringen ook studentenkorting ontvangen. Lees meer over de studentenkorting

Welke reisverzekering kan ik het beste nemen?

Ga je langer dan 3 weken achtereen of vaker dan 3 keer per jaar op vakantie (geboekte weekendjes weg in Nederland tellen ook mee)? Dan is het verstandig om een Interpolis Doorlopende Reisverzekering af te sluiten.

Ga je 1 keer per jaar op vakantie? Dan volstaat de Interpolis Kortlopende Reisverzekering ook. Je verzekert dan alleen die reis.
Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Schade op reis

Wat doe je als je wordt beroofd in het buitenland? Of als je betrokken bent bij een ongeluk? Voor hulp of schade melden neem je contact op met Interpolis, telefonisch of online. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Bel in noodgevallen de Interpolis Alarmcentrale. Noodgevallen zijn: overlijden, ziekenhuisopname, ernstig persoonlijk letsel of grote materiële schade. De alarmcentrale geeft je advies hoe te handelen.

Anti-diefstal tips voor op reis

Als reiziger heb je vaak waardevolle spullen bij je (paspoort, bankpas, zonnebril, cash, fotocamera, telefoon, et cetera). Een paar tips om je ultieme reiservaring niet in het water te laten vallen.
  • Let goed op je spullen. Beroving en diefstal komt helaas vaak voor. Draag je kostbare spullen dichtbij je. En laat je tas nooit onbemand ergens staan.
  • Overweeg van tevoren goed wat je meeneemt op reis. Maak eventueel ook foto’s van de waardevolle spullen die je in je tas stopt.
  • Zorg dat je tas, tent of kamer goed op slot kan. Of zorg voor een kluisje voor je waardevolle spullen.

Ook interessant voor jou?

Europa- of werelddekking

Bij het afsluiten van een Interpolis Reisverzekering, kiest u zelf voor Europa- of werelddekking. Controleer onder welke dekking jouw vakantiebestemming valt.

Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Reisverzekering kiezen

Als u op reis gaat, dan wilt u daar onbezorgd van genieten. Een reisverzekering die bij past bij uw situatie, helpt daarbij. Bepaal daarom op tijd of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor u is.

Gezin met moeder, vader en jongetje maken een selfie op vakantie.

Extreme sporten

Beoefenaars van extreme sporten zoeken graag  hun grenzen op. Gevaar ligt op de loer bij bijvoorbeeld parachutespringen, bergsport, canyoning, kitesurfen of off-piste skiën. Zorg dat u goed voorbereid bent.

Man beklimt berg.

Weekendje weg?

Als u een weekendje weg gaat, dan wilt u daar zoveel mogelijk van genieten. We geven u graag een aantal tips voor een goede voorbereiding. Zodat u onbezorgd op weg gaat naar uw bestemming.

Jongen en meisje zitten aan de rand van kade en kijken uit over water.