Reisverzekering voor studenten

Reizen tijdens je studententijd

De studententijd is vaak een perfect moment om te reizen. Ook met een klein budget kun je al veel van de wereld zien. Je maakt graag een verre reis, wilt stage in het buitenland lopen of gaat regelmatig op een stedentrip in Europa. Je bent vaker op reis dan je denkt.

Anti-diefstal tips voor op reis

Als reiziger heb je vaak waardevolle spullen bij je (paspoort, bankpas, zonnebril, cash, fotocamera, telefoon, et cetera). Een paar tips om je ultieme reiservaring niet in het water te laten vallen.

  • Let goed op je spullen. Beroving en diefstal komt helaas vaak voor. Draag je kostbare spullen dichtbij je. En laat je tas nooit onbemand ergens staan.
  • Overweeg van tevoren goed wat je meeneemt op reis. Maak eventueel ook foto’s van de waardevolle spullen die je in je tas stopt.
  • Zorg dat je tas, tent of kamer goed op slot kan. Of zorg voor een kluisje voor je waardevolle spullen.

Welke reisverzekering kan ik het beste nemen?

Ga je langer dan 3 weken achtereen of vaker dan 3 keer per jaar op vakantie (geboekte weekendjes weg in Nederland tellen ook mee)? Dan is het verstandig om een Interpolis Doorlopende Reisverzekering af te sluiten.


Ga je 1 keer per jaar op vakantie? Dan volstaat de Interpolis Kortlopende Reisverzekering ook. Je verzekert dan alleen die reis.

Studentenkorting

Als student ontvang je 25% korting op de premie van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering. Je ontvangt deze korting als je een voltijdstudie volgt en je 27 jaar of jonger bent.

Daarnaast kun je op meer andere verzekeringen ook studentenkorting ontvangen. Lees meer over de studentenkorting

Schade melden

Wat doe je als je wordt beroofd in het buitenland? Of als je betrokken bent bij een ongeluk? Voor hulp of schade melden neem je contact op met Interpolis, telefonisch of online. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Bel in noodgevallen de Interpolis Alarmcentrale. Noodgevallen zijn: overlijden, ziekenhuisopname, ernstig persoonlijk letsel of grote materiële schade. De alarmcentrale geeft je advies hoe te handelen.