Europadekking of werelddekking?

Op de reisverzekering kies je welke dekking je nodig hebt voor je vakantiebestemming. Op de kortlopende- en doorlopende reisverzekering kies je uit Europadekking of werelddekking. Controleer voor vertrek onder welke dekking jouw vakantiebestemming valt.

Europadekking

Met Europadekking ben je verzekerd in de landen die geografisch in Europa liggen:

Albanië, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Britse Kanaaleilanden, Bulgarije, Canarische eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Faeröer-eilanden, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Ierland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland*, San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

En deze niet-Europese landen aan de Middellandse Zee vallen ook onder de Europadekking: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië en Tunesië.

* In Rusland geldt de Europadekking alleen voor plaatsen die ten westen van de Oeral liggen, zoals Sint Petersburg en Moskou. Voor plaatsen ten oosten van de Oeral heb je een reisverzekering met werelddekking nodig.

Werelddekking

Met werelddekking ben je wereldwijd verzekerd.
Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Kan ik mijn reisverzekering met Europadekking uitbreiden naar werelddekking?

Ja, dat kan. Als je een doorlopende reisverzekering hebt, pas je het dekkingsgebied van je reisverzekering gemakkelijk aan vóórdat je op reis gaat. Maak je een dagtrip buiten Europa? Ook dan moet je een reisverzekering met werelddekking hebben.

Voor elk land of gebied geldt een reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft met kleurcodes aan of er veiligheidsrisico’s zijn in een specifiek land. Bijvoorbeeld bij een natuurramp, grote demonstraties of een epidemie. We leggen je graag uit in welke situaties je wel of niet verzekerd bent.

Veelgestelde vragen

Zijn de dekkingsgebieden hetzelfde voor de doorlopende en kortlopende reisverzekering?
Het dekkingsgebied van je reisverzekering is niet afhankelijk van het soort verzekering dat je kiest. Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering en de Interpolis Kortlopende Reisverzekering met Europadekking ben je verzekerd voor vakanties binnen Europa. Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering en de Interpolis Kortlopende Reisverzekering met werelddekking ben je overal ter wereld verzekerd.
Ik maak tijdens mijn vakantie in Europa een dagtrip naar een land buiten Europa. Moet ik mijn reisverzekering wijzigen naar werelddekking?
Ja. Voor een dagtrip naar een land buiten Europa moet je een reisverzekering met werelddekking afsluiten. 
Ga je voor een dag naar Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië of Turkije? Dan hoef je geen reisverzekering met werelddekking af te sluiten.
In welke landen ben ik verzekerd met mijn pechhulpverzekering?
Met een gewone autoverzekering ben je niet altijd verzekerd bij onverwachte situaties op vakantie, zoals onverwachte kosten bij pech of een ongeval. Met de aanvullende dekking Pechhulp en vervangend vervoer ben je wel verzekerd. Wil je weten welke landen de pechhulpverzekering dekt, kijk dan op de groene kaart van je auto. Daarop vind je precies in welke landen je verzekerd bent. 

Ook interessant voor jou?

Pechhulp op autovakantie

Met een reisverzekering van Interpolis ben je verzekerd voor sommige kosten bij een aanrijding of pech in het buitenland. Je kunt die verzekering uitbreiden. Benieuwd of dat interessant is voor jou? We geven je alle informatie.

Reizen tijdens je studententijd

Je studententijd is het perfecte moment voor het maken van een verre reis. Een goede voorbereiding is onmisbaar. Weten wat je kan doen om optimaal te genieten? Wij geven een aantal tips.

Zo ga je wijs op reis

Ga je binnenkort op reis, binnen of buiten Europa? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij helpen je ontspannen vertrekken.

Medische zorg in het buitenland

Medische zorg is in het buitenland anders geregeld dan in Nederland. Met een verzekering zorg jij ervoor dat je ook in het buitenland de juiste zorg krijgt. Welke reisverzekering het meest geschikt is? We leggen het je uit.