Europadekking of werelddekking

Met de kortlopende- of doorlopende reisverzekering 

Europa- of werelddekking?

Op de reisverzekering kies je welke dekking je nodig hebt voor je vakantiebestemming. Op de kortlopende- en doorlopende reisverzekering kies je uit Europadekking of werelddekking. Controleer voor vertrek onder welke dekking jouw vakantiebestemming valt. 

Europadekking

Met Europadekking ben je verzekerd in:
Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, Azoren, België, Bosnië, Bulgarije, Canarische eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Gibraltar, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland*, Schotland, Servië/Montenegro/Kosovo, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tadzjikistan, Tsjechië, Turkije, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

En deze niet-Europese landen aan de Middellandse Zee vallen ook onder de Europadekking: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië en Tunesië.

* In Rusland geldt de Europadekking alleen voor plaatsen die ten westen van de Oeral liggen, zoals Sint Petersburg en Moskou. Voor plaatsen ten oosten van de Oeral heb je een reisverzekering met werelddekking nodig.

Werelddekking

Met werelddekking ben je wereldwijd verzekerd.
Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Voor elk land of gebied geldt een reisadvies.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies af. Hiermee geven ze aan of er veiligheidsrisico’s zijn in dat land. Bijvoorbeeld bij een natuurramp, grote demonstraties of een epidemie. Wij leggen je graag uit in welke situaties je wel of niet verzekerd bent.

Ook interessant voor jou?

Reisverzekering kiezen

Als je op reis gaat, dan wil je daar onbezorgd van genieten. Een reisverzekering die past bij jouw situatie, helpt daarbij. Bepaal daarom op tijd of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor je is.

Gezin met moeder, vader en jongetje maken een selfie op vakantie.

Wintersport

Ga je op wintersport? Weet dan dat schade die ontstaat tijdens het skiën of snowboarden niet standaard is verzekerd. Met de dekking Winter- en Onderwatersport verzeker je kosten van hulpverlening na een ongeval.

Man legt snowboard in box op de auto.

Reizen tijdens studententijd

De studententijd is voor veel mensen een geschikt moment voor het maken van een verre reis. Om daar zoveel mogelijk van te genieten, is een goede voorbereiding belangrijk. We helpen graag met een aantal tips.

Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Op reis met het gezin

Ga je met je gezin op reis of op vakantie? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. Bijvoorbeeld door je reisverzekering af te stemmen op de samenstelling van jouw gezin. We helpen je graag op weg.

Caravans op een camping.