Reisverzekering voor het gezin

Met een reisverzekering voor het gezin van Interpolis is het hele gezin verzekerd tijdens vakanties

Je gaat pas onbezorgd op reis als je goed verzekerd bent. Met een doorlopende of kortlopende reisverzekering van Interpolis voor het hele gezin ben je niet alleen zelf goed verzekerd, maar is ook de rest van het gezin verzekerd tijdens vakanties. Ook als jullie niet samen op reis gaan.

Zo werkt een reisverzekering voor het hele gezin

Je kunt een reisverzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor meerdere personen tegelijk als jullie op hetzelfde adres wonen. Bijvoorbeeld een reisverzekering voor je partner of je kind(eren). Bij het afsluiten van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering geef je je gezinssamenstelling aan: 1, 2 of meer dan 2 personen. Tussendoor je gezinssamenstelling aanpassen? Dat kan.

Gaan je kind(eren) zonder jou op vakantie? Geen probleem. Kinderen die nog thuis wonen kun je meeverzekeren op jouw doorlopende reisverzekering. Gaan ze niet samen met jou op vakantie? Dan zijn ze toch gewoon verzekerd.

Welke reisverzekeringen voor gezinnen zijn er?

Er zijn 2 verschillende reisverzekeringen voor gezinnen: de Interpolis Doorlopende Reisverzekering en de Interpolis Kortlopende Reisverzekering. Hiermee verzeker je je gezin bijvoorbeeld voor hulpverlening bij schade of een ongeval. En verzeker je ook de onverwachte kosten van een extra overnachting als je onverwacht langer op je vakantiebestemming moet blijven.

De ideale reisverzekering voor jouw gezin stel je zelf samen. Je bepaalt namelijk zelf wat je aanvullend verzekert. Kies bijvoorbeeld voor de aanvullende dekkingen Bagage, Geneeskundige kosten en Pechhulp en vervangend vervoer.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering geschikt?
Als je regelmatig met je gezin op vakantie gaat of langer dan 2 weken achtereen op reis gaat, is de Interpolis Doorlopende Reisverzekering het meest geschikt. Makkelijk, want zo blijf je doorlopend verzekerd en hoef je niet steeds aan je reisverzekering te denken bij een vakantie of weekendje weg. Wel zo’n gerust gevoel. 

Wanneer kies je voor een kortlopende reisverzekering?
De Interpolis Kortlopende Reisverzekering is het meest geschikt als je 1 keer per jaar kort met je gezin op vakantie gaat. Je sluit een kortlopende verzekering af vóór je vertrekt en voor het hele reisgezelschap. Ook familie, vrienden of andere reisgenoten verzeker je namelijk gemakkelijk op 1 polis, zelfs als je niet op hetzelfde adres woont. Na je vakantie stopt de verzekering automatisch.

Een reisverzekering afsluiten voor je kind is heel gemakkelijk

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering verzeker je in één keer het hele gezin. Gaat je kind vervolgens alleen op vakantie? Omdat je jouw kind(eren) bijschrijft op de polis van je reisverzekering, is hij of zij ook gewoon verzekerd als jullie niet samen op vakantie gaan.

Sluit voor extra zekerheid een annuleringsverzekering af

Dan weet je namelijk zeker dat je óók verzekerd bent als je onverwacht niet op reis kunt, later moet vertrekken of eerder terug moet komen. Met een annuleringsverzekering naast jouw reisverzekering voor het hele gezin, voorkom je financiële tegenvallers bij de annulering of afbreking van je reis. 

Kies voor een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering. Met een doorlopende annuleringsverzekering zijn alle reizen die je boekt automatisch verzekerd. Let er dan wel op dat je de verzekering binnen 14 dagen na het boeken van je reis die je wil verzekeren, moet afsluiten.
Met een kortlopende annuleringsverzekering verzeker je 1 specifieke reis.

Schade melden

Heb je hulp nodig op vakantie? Of wil je opgelopen schade melden? Online kan dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bel in noodgevallen de Interpolis Alarmcentrale.

Ook interessant voor jou?

Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Reizen tijdens studententijd

Je studententijd is het ultieme moment voor het maken van een verre reis. Of voor studeren in het buitenland. Een goede voorbereiding is belangrijk. We helpen je graag met een aantal tips.
Man legt snowboard in box op de auto.

Onbezorgd een weekend weg

Een goede verzekering is niet alleen belangrijk bij lange vakanties. Het is ook onmisbaar bij weekendjes weg. Dan krijg je altijd hulp bij schades of een ongeval. Wij helpen je graag op weg.
Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Europa- en werelddekking

Bij het afsluiten van een Interpolis Doorlopende Reisverzekering of Interpolis Kortlopende Reisverzekering kies je zelf voor Europadekking of Werelddekking. Controleer onder welke dekking jouw vakantiebestemming valt.