Eigen risico

Lees hoe het eigen risico geregeld is bij de Interpolis Woonverzekeringen
Schade aan je huis of spullen is altijd vervelend. Het kost je niet alleen tijd en energie om de schade te herstellen, maar soms ook veel geld. Je wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan. Op de Interpolis woonverzekeringen zijn je woonhuis en spullen onder andere verzekerd tegen schade door brand, water, inbraak of storm. In sommige gevallen geldt wel een eigen risico.

Het eigen risico is een gedeelte van het schadebedrag dat je zelf moet betalen

Bij de verschillende Interpolis Woonverzekeringen geldt een eigen risico. Bekijk het eigen risico per verzekering:

Woonhuisverzekering
Bij stormschade heb je € 250,- eigen risico, behalve bij schade aan glas in ramen en deuren van de woning. 

Inboedel Uitgebreid
Je hebt geen verplicht eigen risico. Wel kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt kiezen uit € 0,-, € 100,- of € 200,-. Dit vrijwillig eigen risico geldt per gebeurtenis.   

Inboedel All-Risk
Heb je schade aan je spullen door een plotselinge gebeurtenis, die niet in het rijtje hieronder staat? Bijvoorbeeld doordat je iets laat vallen. Dan geldt er een verplicht eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.
  • brand, elektriciteit en ontploffing
  • storm en neerslag
  • inbraak en diefstal
  • vandalisme en relletjes
  • water, stoom, gas en olie
  • botsen, inslaan en vallen van buitenaf
  • stroomuitval
  • scherven
  • zinken van je woonboot
Heb je een huurwoning of appartement? En moet je volgens het huurcontract of het reglement van de Vereniging van Eigenaren de schade aan je woning betalen? Of gaat het om schade aan verbeteringen van de woning die je hebt aangebracht? Dan geldt bij schade aan je woning door een plotselinge gebeurtenis die niet in het rijtje hierboven staat, ook een verplicht eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

BuitenDeDeur verzekering
Bij elke schade heb je een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Hypotheekbescherming
Op de Interpolis Hypotheekbescherming geldt een eigenrisicoperiode bij arbeidsongeschiktheid. Op je verzekeringsbewijs lees je hoe lang deze periode duurt.

Schade melden

Heb je schade aan je huis of spullen? Dat is vervelend. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Meld je schade online of telefonisch.