Huur je als zzp’er een pand of werkruimte? Denk dan aan deze verzekeringen

Huur je als zzp’er een pand of werkruimte? Of ben je van plan dat te gaan doen? Sta dan even stil bij wat daarbij komt kijken. Als je de risico’s in beeld hebt kun je ook beoordelen of je hier een verzekering voor nodig hebt.

Verzekeringen om aan te denken als je een pand huurt als zzp'er

Er wordt meestal wel aan gedacht om spullen goed te verzekeren met een voorraadverzekering of inventarisverzekering. Maar bij het huren van een pand zijn er andere mogelijke risico’s waarmee je rekening moet houden. 

In dit artikel gaan we daarom dieper in op 2 belangrijke verzekeringen die zzp’ers vaak vergeten: de huurdersbelangverzekering en de bedrijfsschadeverzekering. 

Met een huurdersbelangverzekering verzeker je alles wat je aan het pand verandert

Alle verbeteringen die jij aanbrengt aan of in het gehuurde pand noemen we ‘huurdersbelang’. Hieronder vallen ook veranderingen die je overnam van de vorige huurder. Huurdersbelang moet je zelf verzekeren. Met een huurdersbelangverzekering ben je verzekerd voor brand, waterschade, storm, inbraak en diefstal.

Onder huurdersbelang vallen bijvoorbeeld een parketvloer, een andere keuken, schilderwerk of behang. Maar ook het aanbouwen van een berging of garage. 

Ruiten vallen ook onder huurdersbelang maar alleen met een aanvullende verzekering

In de huurovereenkomst kan staan dat de verhuurder van het pand jou als huurder aansprakelijk stelt voor schade aan ruiten. Ook die schade valt onder de huurdersbelangverzekering, maar die moet je wel apart meeverzekeren

Tip: spreek met je verhuurder goed af waarvoor jij verantwoordelijk bent. 

Met een bedrijfsschadeverzekering ben je zeker van inkomsten bij schade

Door brand of waterschade kan er flinke schade ontstaan aan je gehuurde pand of aan je spullen of voorraad. Je bedrijf kan dan stilvallen. Daardoor kun je omzet mislopen. Die misgelopen omzet verzeker je met een bedrijfsschadeverzekering.

Met een bedrijfsschadeverzekering kun je je vaste lasten blijven betalen

Met een bedrijfsschadeverzekering ben je tijdens de herstelfase van je pand en spullen verzekerd van inkomsten. Zodat je je vaste lasten kunt blijven betalen. Want vaak lopen die gewoon door. Bijvoorbeeld financieringen die je voor je bedrijf afsloot. Of je huur en de energierekening. De bedrijfsschadeverzekering betaalt net zo lang uit tot je weer dezelfde omzet draait als vóór de schade. 

Door je bedrijf te verzekeren bij schade kun jij focussen op wat echt belangrijk is

Bij schade wil je natuurlijk zo snel mogelijk door. Als je de risico’s die komen kijken bij het ondernemen goed hebt afgedekt kun jij je bezighouden met de activiteiten die nodig zijn om je bedrijf weer op de rit te krijgen. Interpolis helpt je ook graag om schade te voorkomen. Dit doen we door samen te werken met ondernemers en kennis te delen vanuit onze eigen inzichten en (preventie)experts. 

Verzekerd tegen onderverzekering met Interpolis ZekerVanJeZaak® 

Kies je voor de verzekeringen speciaal voor zzp’ers van Interpolis ZekerVanJeZaak®?  Dan heb je een garantie voor onderverzekering voor huurdersbelang en bedrijfsstagnatie als je jaarlijks je verzekeringsgegevens bijwerkt.