E-book: Eigen bedrijf starten

Wat kan u, uw medewerkers of uw bedrijf overkomen? Denk aan een ongeluk, ziekte, storing, conflict of brand. Hoe groot is de kans dat zoiets gebeurt? En wat is de impact van zo’n gebeurtenis voor u en uw bedrijf? Komt u in de financiële problemen of liggen uw werkzaamheden stil? En voor hoe lang?

In dit e-book leest u over de belangrijkste bedrijfsrisico’s:
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Inbraak en diefstal
  • Waterschade
  • Brand

ebook een eigen bedrijf starten

Weet u welke bedrijfsrisico's u loopt?

Wijzende vinger
Aansprakelijkheidsverzekering
Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Stel dat u schade aan (spullen van) een ander veroorzaakt. De kosten hiervan wilt u liever niet zelf betalen. Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering 
Als u een tijd niet of niet volledig kunt werken, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, mist u inkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontvangt u een maandelijks inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. We helpen u ook om te voorkomen dat het zover komt. 
Bestelauto
Bedrijfsautoverzekering 
Een betrouwbare bedrijfsauto is onmisbaar. Maar als u veel onderweg bent, bestaat de kans dat u schade aan (voertuigen van) anderen veroorzaakt met uw bedrijfsauto. Een bedrijfsautoverzekering verzekert u hiervoor. En met een uitgebreide dekking krijgt u ook bij diefstal en schade aan uw eigen bedrijfsauto een vergoeding.
Hamer en zaag
Inventarisverzekering
Bij de inventaris horen alle zakelijke spullen die u nodig hebt voor uw onderneming. Denk aan apparatuur, machines en bedrijfsmiddelen die u gebruikt. Met een inventarisverzekering verzekert u spullen die niet voor de verkoop bedoeld zijn tegen schade door diefstal, inbraak, brand, storm of water.
Balans weegschaal
Rechtsbijstandverzekering
Soms ontstaat er een zakelijk conflict waar u samen niet uitkomt. Bijvoorbeeld over het betalen van een nota of over de levering van producten. Dan is het slim om iemand met juridische kennis in de arm te nemen. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u deskundige rechtshulp en hoeft u de kosten niet zelf te betalen. 
Voorraadverzekering icoon: zakelijke inboedel op pallet
Voorraadverzekering
De voorraad die u in uw bedrijf hebt, is bedoeld voor verkoop aan uw klanten. Maar wat als uw voorraad gestolen wordt of verloren gaat door storm-, brand- of waterschade? Met een voorraadverzekering bent u verzekerd tegen deze en andere schades.

Welke risico's loopt u als uw bedrijf groeit?

Het gaat beter met uw bedrijf dan u ooit had durven dromen. Toch begint het te wringen. Eigenlijk kunt u die nieuwe klus onmogelijk in uw eentje klaren. Natuurlijk zet u er toch de schouders onder, zo gaat dat bij ondernemen. Tot het moment komt dat het zo niet langer gaat. Groeipijn ontstaat niet van de ene op de andere dag. Waar moet u op letten?
Arbeidsongeschiktheid
Uw bedrijf kan niet zonder u. Wat gebeurt er met uw bedrijf als u door ziekte lange tijd niet kunt werken? De arbeidsongeschiktheidstool geeft u inzicht
Medewerkers
Personeel
Wat betekent het voor uw bedrijf als een medewerker ziek wordt? En hoe zit het met aansprakelijkheid als uw medewerker fouten maakt?
Bedrijfsgebouwen
Eigen pand
Schade aan uw pand kan ervoor zorgen dat uw bedrijfsactiviteiten (tijdelijk) stil komen te liggen. Wat doen uw klanten? Gaan ze naar uw concurrent? 

Verhalen uit de praktijk

Leer van de ervaringen van collega-ondernemers. Zij vertellen u over de risico’s die zij in hun bedrijf tegenkomen en wat zij er aan doen om ze te voorkomen. Doe er uw voordeel mee!
Papier
Ondernemen en risico's
Slapeloze nachten over wat er allemaal mis kan gaan met uw bedrijf? Met een goed risico-inzicht is dat helemaal niet nodig. Lees hoe meer ondernemers risico's aanpakten
Ingrid Kolen: waterschade
Wateroverlast zorgde ervoor dat Ingrid wekenlang geen klanten kon ontvangen in haar schoonheidssalon. Ze vertelt u wat zij deed om dit in de toekomst te voorkomen.
Persoon die verhaal vertelt
Stichting Bio: elektracheck
Bij stichting BIO onderzochten Interpolis de veiligheid van elektrische installaties.  Om schade te voorkomen hebben we talloze preventieoplossingen en -diensten.