Eigen bedrijf starten

Als ondernemer pur sang, doet u er alles aan om een gezond bedrijf op te bouwen én te behouden. Uw klanten staan bij u op nummer 1. Logisch, want uw omzet bepaalt voor een groot deel de levensvatbaarheid van uw bedrijf. Maar, op een goede 2e plaats zou het borgen van uw bedrijfscontinuïteit moeten staan. En dat doet u door uw bedrijfsrisico’s zoveel mogelijk te beperken. U leest er alles over in dit dossier ‘Eigen bedrijf starten’.

E-book: Eigen bedrijf starten

Wat kan u, uw medewerkers of uw bedrijf overkomen? Denk aan een ongeluk, ziekte, storing, conflict of brand. Hoe groot is de kans dat zoiets gebeurt? En wat is de impact van zo’n gebeurtenis voor u en uw bedrijf? Komt u in de financiële problemen of liggen uw werkzaamheden stil? En voor hoe lang?

In dit e-book leest u over de belangrijkste bedrijfsrisico’s:
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Inbraak en diefstal
  • Waterschade
  • Brand

ebook een eigen bedrijf starten

Weet u welke bedrijfsrisico's u loopt?


Wijzende vinger
Aansprakelijkheid
Wat betekent het voor u en uw bedrijf als u aansprakelijk wordt gesteld door een klant? U leest er alles over in het dossier 'Aansprakelijkheid'
Zakelijke conflicten
Wat doet u als u lijnrecht tegenover uw zakelijke relatie komt te staan? En, nog belangrijker, hoe voorkomt u dat het zover komt? Wij geven u advies en preventietips. 
Hand met een zak geld
Wanbetaling
Een klant die niet op tijd betaalt, het overkomt iedere ondernemer. Hoe komt u hier samen uit? En hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met wanbetalers?

Welke risico's loopt u als uw bedrijf groeit?

Het gaat beter met uw bedrijf dan u ooit had durven dromen. Toch begint het te wringen. Eigenlijk kunt u die nieuwe klus onmogelijk in uw eentje klaren. Natuurlijk zet u er toch de schouders onder, zo gaat dat bij ondernemen. Tot het moment komt dat het zo niet langer gaat. Groeipijn ontstaat niet van de ene op de andere dag. Waar moet u op letten?
Arbeidsongeschiktheid
Uw bedrijf kan niet zonder u. Wat gebeurt er met uw bedrijf als u door ziekte lange tijd niet kunt werken? De arbeidsongeschiktheidstool geeft u inzicht
Medewerkers
Personeel
Wat betekent het voor uw bedrijf als een medewerker ziek wordt? En hoe zit het met aansprakelijkheid als uw medewerker fouten maakt?
Bedrijfsgebouwen
Eigen pand
Schade aan uw pand kan ervoor zorgen dat uw bedrijfsactiviteiten (tijdelijk) stil komen te liggen. Wat doen uw klanten? Gaan ze naar uw concurrent? 

Verhalen uit de praktijk

Leer van de ervaringen van collega-ondernemers. Zij vertellen u over de risico’s die zij in hun bedrijf tegenkomen en wat zij er aan doen om ze te voorkomen. Doe er uw voordeel mee!
Papier
Ondernemen en risico's
Slapeloze nachten over wat er allemaal mis kan gaan met uw bedrijf? Met een goed risico-inzicht is dat helemaal niet nodig. Lees hoe meer ondernemers risico's aanpakten
Ingrid Kolen: waterschade
Wateroverlast zorgde ervoor dat Ingrid wekenlang geen klanten kon ontvangen in haar schoonheidssalon. Ze vertelt u wat zij deed om dit in de toekomst te voorkomen.
Persoon die verhaal vertelt
Stichting Bio: elektracheck
Bij stichting BIO onderzochten Interpolis de veiligheid van elektrische installaties.  Om schade te voorkomen hebben we talloze preventieoplossingen en -diensten.