Eigen pand

  Wat is het?

  Misschien start u uw eigen bedrijf vanuit huis. Groeit uw bedrijf, of wilt u personeel aannemen? Dan wilt u wellicht uw bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden in een eigen bedrijfspand.

  Welk risico loop ik?

  Net als met een woonhuis loopt u ook met een bedrijfspand allerlei risico’s. Er kan schade ontstaan door brand, storm, neerslag, inbraak, water of door verontreiniging van de bodem of het oppervlaktewater.

  Als u een pand huurt, zijn deze risico’s voor rekening van de eigenaar van het pand. Behalve als u voor eigen rekening veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aanbracht of overnam van de vorige huurder. Dat heet huurdersbelang.

  Onder huurdersbelang kunnen een parketvloer, keuken of badkamer, schilderwerk, behang en zelfs een berging, garage of serre vallen. Is het pand uw eigendom, dan zijn alle risico’s voor u.

  Verzekeren kan anders

  Verzekeren is niet de enige oplossing voor uw risico's. We helpen u liever om schade te voorkomen. Dan helpen we u echt, vinden wij. Daarom geven wij u graag tips om uw risico’s in en rondom uw bedrijfspand te beperken. Bovendien ontwikkelden we preventiediensten speciaal voor ondernemers. Zodat u in bedrijf blijft.

  Hoe beperk ik de risico's?

  1. Zorg dat uw elektra in topconditie is
  De elektrische installatie is het hart van uw bedrijf. Bij uitval ligt alles stil. Jaarlijks ontstaat bij tussen de 500 en 1.000 bedrijven brand door elektrische onveiligheid. Daarom is het belangrijk dat de elektrische installatie, de apparaten, machines en aangesloten apparatuur van uw bedrijf in orde zijn. Hier leest u meer over de belangrijkste brandoorzaken bij bedrijven

  2. Laat uw dak regelmatig controleren
  Als een dak grote hoeveelheden neerslag niet kan verwerken, ontstaat het risico op lekkages of zelfs instorting van het dak. Laat een deskundig bedrijf minstens 1 keer per jaar de dakbedekking, de hemelwaterafvoeren, noodoverlopen en aansluitingen met opgaande gevels inspecteren, vooral van platte daken. Met de tips op onze preventiekaart voorkomt u wateroverlast

  3. Kies hang- en sluitwerk dat SKG-proof is
  Met goed hang - en sluitwerk voorkomt u gelegenheidsinbraken. Zelfs al is de buit klein, een inbraak brengt altijd veel geregel en gedoe met zich mee. Gebruik deze 14 tips om inbrekers buiten de deur te houden

  4. Voorkom waterschade bij apparaten die continu zijn aangesloten op de waterleiding
  Gaat er iets mis, dan blijft het water stromen. Gebruik daarom alleen de slangen die de leverancier bij uw vaatwasmachine, wasmachine en koffieautomaat leverde. En plaatst u watersloten als deze apparaten daar niet standaard mee zijn uitgerust. Meer handige tips om waterschade te voorkomen, leest u op onze preventiekaart

  5. Ga voorzichtig om met gevaarlijke stoffen
  Milieuschade door schoonmaakmiddelen of een lekkend koelsysteem ontstaat sneller dan u denkt. En de gevolgen zijn vooraf niet te overzien. Sla gevaarlijke stoffen daarom gescheiden op en plaats chemicaliën in lekbakken. Wilt u weten hoe veilig uw opslag is? Regel via onze preventiewinkel.nl een deskundig advies over veilige opslag van gevaarlijke stoffen en gassen

  Welke oplossingen zijn er?

  Oplossingen

  In onze Preventiewinkel beiden wij oplossingen om schade aan uw bedrijfspand te voorkomen. Zo regelen wij u bijvoorbeeld voor u de (verplichte) elektra-inspecties. Dat doen we met de ElektraCheck volgens NEN 3140. Na deze inspectie weet u hoe veilig uw elektrische installatie is op het gebied van gebruik, aanraking en brandveiligheid.

  Wilt u samen met uw collega-ondernemers professioneel advies over collectieve beveiliging van uw bedrijventerrein? Wij helpen u graag veilig te ondernemen op uw bedrijventerrein! 

  Een inbreker zoekt altijd naar het zwakste punt. Beveiliging gaat dus niet alleen om een slot op een deur of raam, maar om het geheel van preventiemaatregelen. Wij geven u graag deskundig advies over bouwkundige inbraakbeveiliging conform VRKI normen.

  Verzekeren
  De risico’s op schade op of aan uw pand en schade aan uw huurdersbelang verzekert u met een gebouwenverzekering

  Meer informatie over een eigen bedrijf starten

  De klant staat op nummer 1 als u uw eigen bedrijf start. Immers, zonder klanten, geen omzet. Maar op een goede 2e plaats staat het borgen van bedrijfscontinuïteit. Op welke risico’s moet u letten en hoe beperkt u deze risico’s? U leest er alles over in het dossier Eigen bedrijf starten.