Hulp aan huis

  Wijkverpleegkundige

  Hebt u thuis verpleging en verzorging (wijkverpleging) nodig? Schakel dan eerst een wijkverpleegkundige in. De wijkverpleegkundige bekijkt welke zorg noodzakelijk is. We noemen dit de indicatie. Deze indicatie is nodig om de zorg vergoed te krijgen. 

   

  Hoe vindt u een wijkverpleegkundige?

  Wijkverpleegkundigen zijn vaak in dienst bij een thuiszorgorganisatie. Kijk voor een gecontracteerde thuiszorgorganisatie in de Zorgzoeker.

   

  Kiest u voor een wijkverpleegkundige zonder contract met Interpolis? Dan krijgt u mogelijk minder vergoed.

   

  Wat krijgt u vergoed?

  Verpleging en verzorging valt onder de basisverzekering. U krijgt onder andere hulp vergoed bij de dagelijkse verzorging, zoals wassen en aankleden. Precies weten wat u wel en niet vergoed krijgt? Kijk in ons vergoedingenoverzicht.

   

  Wilt u zelf uw verpleging en verzorging inkopen?

  Dit kan met een persoonsgebonden budget voor verpleging en verzorging (pgb-vv).

   

  De ZorgConsulent denkt graag met u mee

  Hebt u vragen over uw verpleging en verzorging thuis? Neem dan contact op met de ZorgConsulentDit kan bijvoorbeeld bij vragen over:

  • Lichamelijke verzorging
  • Verpleging
  • Intensieve zorg voor kinderen (IKZ)
  • Zorg in de laatste levensfase (PTZ)

  Soms regelt de gemeente uw zorg

  • Bent u jonger dan 18 jaar? Dan regelt de gemeente (bijna) alle zorg.
  • Huishoudelijke hulp vraagt u aan bij het Wmo-loket van uw gemeente. Zij bepalen of u hiervoor een indicatie krijgt. Dit is afhankelijk van uw beperkingen en uw situatie.

  Komt u niet in aanmerking voor huishoudelijke hulp vanuit de Wmo? U krijgt korting op huishoudelijke hulp via Helping of Homeworks.

  Hulp aan huis

  Na een verblijf in het ziekenhuis moet u het vaak nog even rustig aan doen. Dan is hulp aan huis erg welkom. Interpolis maakte afspraken zodat u korting krijgt op hulp aan huis. Lees meer over korting op hulp aan huis


  Hebt u nog vragen?

  Neem dan contact op met de ZorgConsulent.

  Mantelzorg

  In Nederland zijn er ongeveer 3,5 miljoen mantelzorgers. Bent u er daar 1 van? De ZorgConsulent kent vergoedingen en zorginstanties en kan u advies geven.


  Zorgen voor een naaste of bekende

  U bent officieel mantelzorger als u langer dan 3 maanden meer dan 8 uur per week voor een naaste zorgt. Een zware, veeleisende taak. Hoort u bij deze groep? De ZorgConsulent ondersteunt u graag om uw zorgtaak beter aan te kunnen.


  Extra services en vergoedingen voor mantelzorgers

  Als u aanvullend verzekerd bent met de pakketten Interpolis ZorgActief® MeerZeker of ZonderZorgen vergoeden wij mantelzorgvervanging. Wij regelen een vervanger voor mantelzorgers van gehandicapten en chronisch zieken, als de mantelzorger er tijdelijk niet kan zijn.

  • Mantelzorgondersteuning via Mantelaar
   Korting op extra ondersteuning door medisch studenten. Naast de officiële zorg en zorg van de mantelzorger. U krijgt eerst een gratis kennismakingsgesprek met de student, om te zien of het klikt. Meer informatie over Mantelaar.
  • Mantelzorg via Senior Service
   Er zijn momenten dat uw mantelzorger (kinderen, buurvrouw, vriendin) er niet kunnen zijn. Momenten waarbij u gezelschap of ondersteuning kunt gebruiken. Denkt u aan: samen koken, samen wandelen, naar de dokter gaan in het ziekenhuis, boodschappen doen, blijven slapen, et cetera. De vaste medewerkers van Senior Service kunnen er dan voor u zijn. Dit kan eenmalig, vandaag nog, of op vaste momenten. Meer informatie over de Senior Service.

  Er zijn ook verschillende wettelijke regelingen voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld kort- en langdurige zorgverlof en deeltijd werken. Hebt u vragen over wet- en regelgeving? Kijkt u dan ook eens op de website van Werk & Mantelzorg


  Meer informatie voor mantelzorgers
  • Verlofregelingen: Website Rijksoverheid
  • Mezzo is de landelijke vereniging voor mantelzorgers.
  • Mantelzorgers hebben een verhoogd risico op overbelasting. Stichting Mirro helpt u gezond te zorgen.
  • Per Saldo voor informatie en advies over het persoonsgebonden budget en de vergoedingsregeling persoonlijke zorg VPZ.
  • WeHelpen.nl. is een online platform dat vraag en aanbod van hulp bij elkaar brengt en organiseert.