Waarbij helpt onze ZorgCoach jou?

Wachtlijstbemiddeling.

Moet je lang wachten op een behandeling? Of op een 1e afspraak bij de specialist? De ZorgCoach gaat voor je op zoek naar een ziekenhuis waar je sneller wordt geholpen. Soms kun je zelfs direct terecht.

Ziekenhuizen vergelijken.

Wil je weten welk ziekenhuis de beste zorg biedt voor je aandoening? De ZorgCoach vergelijkt ziekenhuizen én behandelingen, en stelt een persoonlijk zorgrapport voor je op.

Nieuwe huisarts nodig?

Je huisarts is je 1e contact voor vragen over je gezondheid. Het is daarom belangrijk dat iedereen een huisarts heeft. Het liefst in de buurt. De ZorgCoach helpt je bij het vinden van een nieuwe huisarts.
Bel onze ZorgCoach.
Onze ZorgCoach is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. De wachttijd is gemiddeld 2 minuten.

Onze ZorgCoach helpt jou ook bij:

2e arts online
Voor vragen over je medische behandeling. Vanuit de aanvullende verzekering ontvang je online advies van een team medisch specialisten. De ZorgCoach helpt je graag bij het aanvragen van 2e arts online.
Lees meer over 2e arts online
Programma verminderen gezondheidsrisico's (GLI)
Op zoek naar een zorgverlener die gecombineerde leefstijlinterventie in jouw regio aanbiedt? De ZorgCoach kan je hierbij helpen.
Lees meer over GLI
GGZ
Heb je vragen over geestelijke gezondheidszorg? De ZorgCoach kan je bijvoorbeeld helpen met wachttijdbemiddeling of met het vinden van de juiste zorgverlener. Bijvoorbeeld als jouw zorgverlener zijn omzetplafond heeft bereikt.
Vind een huisarts
Soms zit een huisartsenpraktijk vol, en neemt deze geen nieuwe patiënten meer aan. Hulp nodig? De ZorgCoach probeert voor jou een huisarts te vinden.
Wat kost een behandeling en wat betaal ik zelf?
Wat je zelf moet betalen is soms moeilijk te bepalen. Je moet weten wat de kosten van de behandeling zijn, of de prijs die wij voor de behandeling hebben afgesproken. Soms betaal je ook eigen risico of een eigen bijdrage. De ZorgCoach kan je vertellen wat je zelf betaalt.
Second opinion
Ben je onder behandeling bij een arts? En wil je graag de mening van een andere specialist? De ZorgCoach helpt je graag bij het aanvragen van een second opinion. Je kunt een second opinion in Nederland en in het buitenland aanvragen. Je krijgt een oordeel van een 2e onafhankelijke arts vergoed. De second opinion van een buitenlandse arts wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering van ZorgActief.
Lees meer over een second opinion
Sneldiagnose hernia
Voor herniazorg wacht je meestal enkele weken op een specialist. Met een sneldiagnose kun je binnen 5 dagen terecht bij een zorgaanbieder, en direct op 1 dag gediagnosticeerd worden. Zo weet je snel of er een vervolgactie nodig is. Onze ZorgCoach kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.
Transgenderzorg
Je kunt bij onze ZorgCoach terecht voor je vragen en persoonlijk advies rondom transgenderzorg.
Zwangerschap en geboorte
Zwanger zijn is een bijzondere tijd. Daar wil je zorgeloos van genieten. Met een Interpolis zorgverzekering krijg je korting op een kraampakket van Natalis. De ZorgCoach vraagt het kraampakket voor je aan. Als je wilt, krijg je advies over het kiezen van een verloskundepraktijk, kraamzorginstelling of geboortehotel.
Lees meer over zwangerschap
Eerstelijnsverblijf
Kun je om een medische reden even niet thuis wonen? Dan kun je tijdelijk herstellen in een eerstelijnsverblijf (Elv). De ZorgCoach helpt jou met het vinden van een eerstelijnsverblijf. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn.
Mantelzorg
Zorg je voor iemand, bijvoorbeeld een vriend of buurman? Dan ben jij 1 van de ongeveer 4 miljoen mantelzorgers in Nederland. De ZorgCoach weet wat je vergoed krijgt en denkt met je mee. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn.
Personenalarmering
Personenalarmering maakt het mogelijk langer thuis te blijven wonen. Op een veilige manier, in je vertrouwde omgeving. De ZorgCoach kan je helpen bij vragen of met het vinden van een zorgverlener voor personenalarmering. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn.
Persoonsgebonden budget (pgb)
Heb je een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan koop je zelf je zorg in. De ZorgCoach helpt bij het vinden van een wijkverpleegkundige. Als je pgb-aanvraag wordt afgewezen, kan de ZorgCoach een geschikte thuiszorgorganisatie vinden. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn.
Wijkverpleging
Heb je thuis verpleging of verzorging nodig? De wijkverpleegkundige is jouw startpunt. Die bekijkt welke zorg noodzakelijk is. We noemen dit de indicatie. Deze indicatie is nodig om de zorg vergoed te krijgen. Verpleging en verzorging valt onder de basisverzekering. De ZorgCoach denkt met je mee, en kan je ook helpen met het vinden van een wijkverpleegkundige. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn.