Persoonlijke hulp bij regelen van zorg

De ZorgConsulent helpt bij wachtlijstbemiddeling, het regelen van zorg en uw vragen die u daarbij heeft.

Hulp van de ZorgConsulent

Soms moet u lang wachten op zorg, bijvoorbeeld als er een wachtlijst is. Of u weet niet welk ziekenhuis het beste bij u past. Misschien hebt u veel vragen over uw behandeling en weet u niet waar u deze kunt stellen.

Met de ZorgConsulent hebt u 1 aanspreekpunt als u zorg nodig hebt. Het telefoonnummer is 071 364 02 59. De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 en 18:00 uur.
Een man zit achter zijn laptop

De ZorgConsulent helpt u met:

Wachtlijstbemiddeling

Bijvoorbeeld als er een wachtlijst is. De ZorgConsulent probeert eerst de afspraak in uw eigen ziekenhuis te vervroegen. Lukt dit niet? Dan bespreken we andere mogelijkheden.


We bespreken bijvoorbeeld hoe lang u wilt reizen voor zorg. Dan kijken we of u bij een ander ziekenhuis in de buurt sneller aan de beurt bent.

Ziekenhuizen vergelijken
Kies het beste ziekenhuis voor uw behandeling
Het ene ziekenhuis is deskundig op gebied van oncologie, de ander juist specialist in hernia's en liesbreuken. Maar welk ziekenhuis is het meest geschikt voor uw behandeling? De ZorgConsulent houdt rekening met uw persoonlijke voorkeuren en zoekt het samen met u uit.

We vergelijken 5 ziekenhuizen voor u
Het vergelijken van ziekenhuizen doet de Zorgcoach in een persoonlijk zorgrapport. Hierin staan de ziekenhuizen die aan uw wensen tegemoetkomen. U vraagt uw persoonlijk zorgrapport eenvoudig online aan.

Het persoonlijk zorgrapport vergelijkt:
  • Hoe vaak het ziekenhuis de behandeling uitvoert
  • Het resultaat van een behandeling
  • Ervaringen van patiënten
  • Klanttevredenheid
Uw persoonlijk zorgrapport
In uw persoonlijk zorgrapport vindt u hoeveel ervaring een zorgverlener heeft met uw aandoening. Wat de kwaliteit van de behandeling is. Ook geven wij u tips voor het gesprek met uw arts. Dit rapport kan u helpen bij het kiezen van een zorgverlener. U vraagt uw persoonlijk zorgrapport eenvoudig online aan
Zorgregelaar
Hebt u of een naaste thuiszorg nodig? Of gaat u naar een verpleeghuis of andere zorginstelling? Dat betekent veel geregel. Voor u en uw mantelzorgers. De Zorgregelaar van Interpolis kan u hierbij helpen. Bel voor meer informatie met de Interpolis Zorglijn.
Lees meer over de Zorgregelaar
2e arts online
Bij twijfel over uw diagnose, onderzoek of behandeling
Eigenlijk zou u een andere onafhankelijke arts om zijn mening willen vragen. Een second opinion gaat misschien net een stap te ver. Bij 2e arts online kunt u uw twijfels of vragen gemakkelijk en snel online voorleggen. Een team van Nederlandse medisch specialisten staat voor u klaar. Want 2 weten meer dan 1!
Lees meer
Second opinion van een medisch specialist

Uw persoonlijke ZorgConsulent adviseert en helpt bij het aanvragen van een second opinion. Een andere arts krijgt dan uw medisch dossier. En maakt een rapport met daarin zijn mening.

Lees meer

Advies van internationaal medisch specialist
Besluit wat de juiste behandeling is met advies van een (internationale) topspecialist van Royal Doctors. Vraag de second opinion vooraf aan via de ZorgConsulent.
Bekijk de vergoeding
Advies zwangerschap en geboorte
Uw persoonlijke ZorgConsulent adviseert u bij vragen over zwangerschap, bevallen en kraamzorg.
Huisarts, tandarts of fysiotherapeut na verhuizing
Verhuist u? In de zorgzoeker vindt u een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut bij u in de buurt. 
Bij een verhuizing moet u veel regelen. Wij helpen u graag bij het vinden van een huisarts en tandarts in uw nieuwe woonplaats. We zoeken voor u uit welke praktijken nog patiënten aannemen en bemiddelen bij uw inschrijving. Meestal is uw inschrijving binnen 2 weken geregeld. U kunt ook zorgbemiddeling aanvragen voor fysiotherapie. Wilt u gebruik maken van deze service? Neem dan contact op met de Interpolis Zorglijn.

Hulp nodig?

WhatsApp
Wij helpen je graag.
Stel je vraag over je zorgverzekering. Via WhatsApp delen we geen medische en financiële gegevens. 
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Je ontvangt een reactie binnen 2 uur tijdens openingstijden.
Bel onze zorglijn
Wij helpen je graag.
Wij helpen je graag met alle vragen rondom je zorgverzekering.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur (lokaal tarief).
Alarmcentrale
24/7 bereikbaar.
Bel ons direct voor spoedeisende gezondheidszorg in het buitenland.
24/7 bereikbaar (lokaal tarief).