inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearfacebookflaghashtaglinkedininline/loginlogo_labinline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchaanmeldeninline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtubetagtwitterwhatsapp
Dossier zorg

Uw zorgpas


  Welk bewijs van verzekering hebt u in het buitenland nodig?
  In het buitenland hebt u een wettelijk bewijs van verzekering nodig. Niet elke land erkent uw zorgpas. Controleer daarom voor vertrek welk verzekeringsbewijs geldig is. In sommige landen hebt u een EHIC (European Health Insurance Card) nodig. De zorgpas is gekoppeld met de EHIC. De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EEG. Wilt u weten tot wanneer de EHIC geldig is? U vindt de geldigheidsdatum rechtsonder op de EHIC-pas.

   

  In het overzicht ziet u welk bewijs van verzekering u nodig hebt voor het land waar u naar toe gaat.

   

  Wilt u meer weten over welk verzekeringsbewijs u nodig hebt in het buitenland? Neem dan contact op met de ZorgActief Lijn via 013 462 20 25 of via WhatsApp 06 22 27 16 29. (op werkdagen tussen 8 en 18 uur).

   

  Zorgpas kwijt? Vraag direct een nieuwe aan

  Als u uw zorgpas kwijt bent vraagt u een nieuwe Zorgpas aan. U krijgt de nieuwe zorgpas binnen 2 weken thuisgestuurd. Hebt u meerdere zorgpassen aangevraagd voor bijvoorbeeld gezinsleden? Dan kan het zijn dat u deze op verschillende dagen ontvangt.

   

  Gaat u binnen 2 weken op vakantie?

  Bent u uw zorgpas vlak voor vertrek verloren en hebt u nog geen nieuwe zorgpas ontvangen? Dan is uw polisblad het bewijs dat u bij ons bent verzekerd. Maak een kopie van uw polisblad en schrijf hierop het telefoonnummer van de alarmcentrale Eurocross Assistance +31 (0)71 364 18 50 en ZorgActief Lijn 013 462 20 25. U bereikt de ZorgActief Lijn ook via WhatsApp op 06 22 27 16 29 (werkdagen tussen 8 en 18 uur). Zo hebt u alle belangrijke gegevens bij de hand.


  Waar hebt u recht op met de EHIC?
  U hebt recht op spoedeisende zorg bij een tijdelijk verblijf in het buitenland. Dit geldt voor de volgende landen:

  • Alle landen in de Europese Unie
  • IJsland
  • Liechtenstein
  • Noorwegen
  • Zwitserland
  • AustraliĆ«

  Dit recht hebt u op basis van de Europese Verordening (EG) nr. 883/2004 van het Europees Parlement. Richtlijn 2011/24/EU. U moet wel in Nederland een geldige basisverzekering hebben.

  De EHIC is niet bedoeld voor zorg die u vooraf kunt voorzien. Bijvoorbeeld als u de reis maakt omdat u in het buitenland een behandeling ondergaat.

   

  Wat krijgt u betaald met de EHIC?
  U krijgt dezelfde vergoeding als inwoners van het land waar u verblijft. U betaalt ook dezelfde eigen bijdragen. Krijgt u een nota voor een eigen bijdrage? Stuur deze dan naar ons op. Wij kijken dan of wij de eigen bijdrage betalen.

  Wat krijgt u niet betaald met de EHIC?
  Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Als u twijfelt, neem dan contact op met Eurocross Assistance via +31 (0)71 364 18 50.

   

  EHIC app
  Op de website van de Europese Commissie kunt u de EHIC app downloaden. In deze app leest u per land wat er in het standaard zorgpakket zit. En wat u moet doen om zorg te krijgen. Ook vindt u de alarmnummers van het land waar u verblijft.

   

  Bel bij dringende medische zorg altijd met Eurocross Assistance

  Als u tijdens uw verblijf in het buitenland onverwacht ziek wordt en spoedeisende hulp nodig hebt, neem dan contact op met de alarmcentrale Eurocross Assistance. Bij een ziekenhuisopname is dit verplicht.

   

  De hulpverleners van de Eurocross Assistance staan dag en nacht klaar om te helpen als u een arts wil bezoeken, opgenomen wordt in een ziekenhuis of als u advies nodig heeft. U bereikt de Eurocross Assistance 24 uur per dag via +31 (0)71 364 18 50.