Dossier Zakelijke groei

  Het gaat goed met uw bedrijf. Steeds meer mensen weten u te vinden en uw omzet stijgt. Geweldig! Maar weet u welke nieuwe risico’s om de hoek komen kijken als uw productie verdubbelt. En wat u moet regelen als u mensen in dienst neemt? U leest het in dit dossier Zakelijke groei.

  E-book: Slim groeien: succesvol in bedrijf

  Weet u waar u op moet letten om uw bedrijf succesvol te laten groeien? In elke fase zijn er nieuwe risico’s en uitdagingen. In dit e-book komen verschillende groeipijnen aan bod en vertellen collega-ondernemers hoe zij hun grootste risico’s aanpakten.


  In dit e-book leest u:

  • Praktijkverhalen over groeiperikelen
  • Handvatten en inzichten voor succesvolle groei
  • Praktische preventietips van onze experts
  Ebook slim groeien met uw bedrijf

  Weet u welke risico’s u loopt als uw bedrijf groeit?

  Als een onderneming groeit, groeien de risico’s vaak mee. Hebt u inzichtelijk wat uw groeirisico’s zijn? Bekijk onze checklist. Want alleen als u wéét welke risico’s u loopt, kunt u maatregelen treffen om ze te beperken. We zetten een paar belangrijke aandachtspunten voor u op een rij. 

  Dossiers algemeen
  Zakelijke conflicten
  Soms loopt een conflict zo hoog op, dat de enige oplossing is om naar de rechter te stappen. Conflicten kunnen ontstaan met opdrachtgevers, leveranciers, afnemers, medewerkers. Of met uw huurder of verhuurder. Soms ook met de gemeente, een uitkeringsinstantie of uw verzekeraar.
  Inbraak open
  Inbraak en diefstal
  Bijna 40% van de ondernemers krijgt ooit met een inbraak te maken. Het gaat criminelen tegenwoordig niet meer alleen om spullen of geld, maar ook om digitale bedrijfsinformatie. Reden genoeg om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen. Dat kan al met een aantal eenvoudige maatregelen. 
  Icoon personeel open
  Personeel
  De 1e medewerker aannemen is een grote stap voor de meeste ondernemers. Want als werkgever krijgt u er extra taken en verantwoordelijkheden bij. In dit dossier leest u met welke risico’s u rekening moet houden en hoe u deze risico’s beperkt. En hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Verzekeren is niet de enige manier om risico’s tegen te gaan, vinden wij. Veel liever helpen wij u te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij u graag tips en handige preventiemaatregelen om de kans op groeipijn voor u en uw bedrijf te beperken.

  Slim en veilig groeien
  Wat betekent groei voor u? Moet u dan extra mensen in dienst nemen of heb u een groter pand nodig? En wat zijn de risico’s? Een gesprek met onze risicodeskundige.
  Groeipijn beperken
  Een groeispurt kan flinke groeipijn veroorzaken. Voor u, het bedrijf, uw gezin en de klanten. Onze risicodeskundige geeft tips om deze signalen op tijd te herkennen.  

  Verhalen uit de praktijk

  Leer van de ervaringen van collega-ondernemers. Zij vertellen u over de risico’s die zij in hun bedrijf tegenkomen en wat zij er aan doen om ze te voorkomen. Doe er u voordeel mee!
  Persoon die verhaal vertelt
  Strooploos
  Puck Aerns en Priscilla Wagensveld waagden de sprong in het diepe en startten hun eigen bedrijf. Hun full service communicatiebureau groeit gestaag. En door samenwerken en outsourcen schalen ze hun capaciteit eenvoudig op en af.
  Persoon die verhaal vertelt
  Purple
  Voor Joost Rueck is het digitale innovatiebureau Purple niet zijn eerste bedrijf. Wijzer geworden door eerdere ervaringen groeit hij nu in behapbare stappen naar de juiste positie in de markt. En focust hij nu vooral op mensen en plezier.
  Persoon die verhaal vertelt
  Le Gooker
  Jeroen Dronkert kan helaas maar al te goed over groeipijn meepraten. De enthousiaste zzp’er importeert buitenovens uit Frankrijk van het merk Le Gooker. Na een spannende start richt hij zich vol energie op de groei van zijn bedrijf.