Zwanger zijn


  Tijdens uw zwangerschap bereidt u zich voor op de komst van uw kindje. Ook moet u veel zaken regelen. Wij proberen zo goed mogelijk met u mee te denken.

  Doorgeven van uw zwangerschap

  U hoeft uw zwangerschap niet bij ons aan te melden. Zodra uw kindje geboren is kunt u dit aan ons doorgeven. Wij ondersteunen u graag bij het regelen van zaken rondom uw zwangerschap, zoals het vinden van een verloskundige of kraamzorg bij u in de buurt. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn.

  Verloskundige

  Als u weet dat u zwanger bent, is het belangrijk dat u een verloskundige belt voor een afspraak. Hiervoor hoeft u niet eerst naar uw huisarts. De 1e afspraak vindt meestal tussen week 8 en week 10 van de zwangerschap plaats. 

   

  In de Zorgzoeker kunt u vinden welke mogelijkheden door de verloskundigen in uw buurt worden geboden. Interpolis werkt samen met verloskundigen om de beste zorg voor u te organiseren. Als wij verloskundigen contracteren, maken we met hen afspraken over kwaliteit en de service van de door hun geleverde zorg.

   

  Als u voor een verloskundige kiest, is het goed om eerst op een rij te zetten wat u belangrijk vindt. Vindt u het belangrijk dat de verloskundige:

  1. Een locatie dichtbij uw huis heeft?
  2. Mogelijkheid voor avondspreekuur heeft?
  3. Verschillende vormen van pijnbestrijding aanbiedt? Er zijn verschillende vormen van pijnbestrijding mogelijk tijdens de bevalling in een kraamhotel, geboortehotel of geboortecentrum.
  4. Zelf echo’s kan maken of dit door een gespecialiseerd bedrijf laat doen?
  5. Bepaalde cursussen aanbiedt?
  6. Verschillende mogelijkheden rond de bevalling biedt (bijvoorbeeld bevalling in bad of op baarkruk)?
  7. Samenwerkt met het ziekenhuis van uw keuze? Veel verloskundigen werken nauw samen met 1 of 2 ziekenhuizen. Hebt u de voorkeur om in een bepaald ziekenhuis te bevallen, vraag dan bij de verloskundige na of zij samenwerkt met dit desbetreffende ziekenhuis en wat haar ervaringen met dit ziekenhuis zijn.

  Hulp nodig bij het kiezen van een verloskundige?

  Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn.

  Wat krijgt u vergoed?

  Het is belangrijk dat de verloskundige zorg wordt gegeven door een door ons gecontracteerde verloskundige. U ontvangt dan een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Bij niet-gecontracteerde verloskundigen kunnen wij de toegankelijkheid, veiligheid en kwaliteit van de zorg niet garanderen. Bekijk het overzicht van vergoedingen rondom zwangerschap, bevalling, echo’s en kraamzorg.

  Informatie over de zorgverzekering als u zwanger bent

  Zelf kraamzorg regelen

  Regel kraamzorg op tijd! Het is belangrijk dat u uiterlijk voor de vijfde maand kraamzorg aanvraagt. Dit doet u zelf bij het door u gekozen kraamcentrum.

   

  U kunt hiervoor terecht bij een kraamcentrum waar wij afspraken mee hebben gemaakt. Deze vindt u in de Zorgzoeker. U ziet ook aan welke kwaliteitskenmerken deze kraamcentra voldoen.

   

  Wij hebben alleen contracten afgesloten met kraamzorgorganisaties die aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Zo heeft u altijd de garantie dat u goede kraamzorg krijgt.