Ik wil zwanger worden

Interpolis Zorgverzekering

Je wilt graag zwanger worden. Een leuk en spannend moment in jouw leven. Het kan zijn dat je al snel zwanger bent. Het kan ook wat langer duren of het blijkt dat je niet op natuurlijke wijze zwanger kunt worden. In welke situatie jij ook zit, wij helpen je als je begeleiding of advies van een verloskundige of gynaecoloog nodig hebt. 

Bekijk ook welke aanvullende zorgverzekering past bij jouw situatie. Houd er rekening mee dat je jouw aanvullende zorgverzekering alleen kunt wijzigen voor het nieuwe kalenderjaar. Geef je wijziging uiterlijk 31 januari aan ons door. 

Lukt het niet om zwanger te worden? Er zijn verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen. Je huisarts verwijst je door en je krijgt dan meerdere onderzoeken om te beoordelen welke behandeling het beste bij je situatie past. Lees verder voor meer uitleg.

vrouw in het park

IVF of ICSI

Bij IVF (in vitro fertilisatie) vindt bevruchting in een laboratorium plaats, waarna de eicel in de baarmoeder wordt teruggeplaatst om een zwangerschap te realiseren. ICSI (intracytoplasmatische injectie) lijkt hierop, maar er wordt dan 1 geselecteerde zaadcel in een laboratorium rechtstreeks in de eicel ingebracht. Als er embryo's ontstaan wordt de eicel weer in de baarmoeder teruggeplaatst.

Wij leggen je graag uit wat je precies vergoed krijgt. Bekijk onze vergoedingenpagina IVF/ICSI.

Invriezen van eicellen en embryo's

Je kunt op medische indicatie jouw eicellen of embryo’s laten invriezen. Zodat deze op een later tijdstip in de baarmoeder kan laten terugplaatsen.

Wil je weten wat jij vergoed krijgt en welke medische indicaties er zijn? Bekijk onze vergoedingenpagina Invriezen eicellen en embryo’s.

Invriezen van sperma

Je hebt recht op het verzamelen, invriezen en bewaren van sperma als je door een medische behandeling mogelijk onvruchtbaar wordt. Het invriezen maakt dan deel uit van die medische behandeling. 

Bekijk onze vergoedingenpagina Sperma invriezen. Zo weet je precies wat je vergoed krijgt.

Andere vruchtbaarheidsbehandelingen

Bijvoorbeeld:
  • Ovulatie-inductie (OI), hierbij wekken medicijnen je eisprong op.
  • Kunstmatige inseminatie (KI), hierbij wordt het zaad kunstmatig in de baarmoedermond ingespoten.
  • Kunstmatige inseminatie donor (KID): hierbij wordt het donorzaad kunstmatig in de baarmoedermond ingespoten.
  • Intra uteriene inseminatie (IUI), hierbij wordt het (donor)zaad rechtstreeks in de baarmoederholte ingespoten.
Wil je weten welke behandelingen vergoed worden? Bekijk onze vergoedingenpagina OI KI KID IUI.

Jouw situatie

Ben je zwanger of ga je binnenkort bevallen? Lees dan de informatie die voor jouw situatie geldt.
Misschien ook interessant voor jou: