Ik wil zwanger worden

Interpolis Zorgverzekering

U wilt graag zwanger worden. Een leuk en spannend moment in uw leven. Het kan zijn dat u al snel zwanger bent. Het kan ook wat langer duren of het blijkt dat u niet op natuurlijke wijze zwanger kunt worden. In welke situatie u ook zit, wij helpen u als u begeleiding of advies van een verloskundige of gynaecoloog nodig heeft. 

Bekijk ook welke aanvullende zorgverzekering past bij uw situatie. Houd er rekening mee dat u uw aanvullende zorgverzekering alleen kunt wijzigen voor het nieuwe kalenderjaar. Geef uw wijziging uiterlijk 31 januari aan ons door. 

Lukt het niet om zwanger te worden? Er zijn verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen. Uw huisarts verwijst u door en u krijgt dan meerdere onderzoeken om te beoordelen welke behandeling het beste bij uw situatie past. Lees verder voor meer uitleg.

vrouw in het park

IVF of ICSI

Bij IVF (in vitro fertilisatie) vindt bevruchting in een laboratorium plaats, waarna de eicel in de baarmoeder wordt teruggeplaatst om een zwangerschap te realiseren. ICSI (intracytoplasmatische injectie) lijkt hierop, maar er wordt dan 1 geselecteerde zaadcel in een laboratorium rechtstreeks in de eicel ingebracht. Als er embryo's ontstaan wordt de eicel weer in de baarmoeder teruggeplaatst.

Wij leggen u graag uit wat u precies vergoed krijgt. Bekijk onze vergoedingenpagina IVF/ICSI.

Invriezen van eicellen en embryo's

U kunt op medische indicatie uw eicellen of embryo’s laten invriezen. Zodat deze op een later tijdstip in de baarmoeder kan laten terugplaatsen.

Wilt u weten wat u vergoed krijgt en welke medische indicaties er zijn? Bekijk onze vergoedingenpagina Invriezen eicellen en embryo’s.

Invriezen van sperma

U hebt recht op het verzamelen, invriezen en bewaren van sperma als u door een medische behandeling mogelijk onvruchtbaar wordt. Het invriezen maakt dan deel uit van die medische behandeling. 

Bekijk onze vergoedingenpagina Sperma invriezen. Zo weet u precies wat u vergoed krijgt.

Andere vruchtbaarheidsbehandelingen

Bijvoorbeeld:
  • Ovulatie-inductie (OI), hierbij wekken medicijnen uw eisprong op.
  • Kunstmatige inseminatie (KI), hierbij wordt het zaad kunstmatig in de baarmoedermond ingespoten.
  • Kunstmatige inseminatie donor (KID): hierbij wordt het donorzaad kunstmatig in de baarmoedermond ingespoten.
  • Intra uteriene inseminatie (IUI), hierbij wordt het (donor)zaad rechtstreeks in de baarmoederholte ingespoten.
Wilt u weten welke behandelingen vergoed worden? Bekijk onze vergoedingenpagina OI KI KID IUI.

Uw situatie

Bent u zwanger of gaat u binnenkort bevallen? Lees dan de informatie die voor uw situatie geldt.
Misschien ook interessant voor u: