Ik ga of ben bevallen

Interpolis Zorgverzekering
Bevallen is een belangrijke gebeurtenis. Het gaat tenslotte om de komst van uw kindje. Wij helpen u daarom graag bij het maken van de keuze waar u wilt bevallen. Ook vertellen we over de faciliteiten en de mogelijkheden voor pijnbestrijding. Lees verder voor meer uitleg.
Handen van moeder en baby

Thuis bevallen

Vindt u het fijn om thuis te bevallen? Bespreek dit met de verloskundige. Voor een thuisbevalling heeft u alleen een kraampakket nodig.

Bekijk wat u precies vergoed krijgt.

Bevallen in een geboortecentrum

Een geboortecentrum, geboortehotel of bevalcentrum biedt een huiselijke sfeer tijdens uw bevalling. Uw eigen verloskundige begeleidt gewoon uw bevalling. Het verschil met een thuisbevalling is dat medische zorg direct aanwezig is. In veel gevallen kunt u ook uw kraamtijd in het geboortecentrum doorbrengen. Kies een geboortecentrum bij u in de buurt via de Zorgzoeker.

Bekijk wat u precies vergoed krijgt.

Bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie

U bepaalt zelf in welk ziekenhuis u bevalt. De website Kiesbeter helpt u met het maken van deze keuze. Uw eigen verloskundige begeleidt uw bevalling. U ontvangt van het ziekenhuis een rekening voor het gebruik van de verloskamer.

Bekijk wat u precies vergoed krijgt.

Bevalling in het ziekenhuis met medische indicatie

Soms is het noodzakelijk dat u in het ziekenhuis bevalt, vanwege een medische indicatie. In dit geval betalen wij de volledige kosten van de bevalling en de verloskamer. Ook betalen wij de kosten van de ambulance naar het ziekenhuis als dit noodzakelijk is. 

Bekijk wat u precies vergoed krijgt.

Na de geboorte van uw kindje

U wilt waarschijnlijk genieten van uw pasgeboren kindje en misschien moet u ook nog herstellen van de bevalling. Toch zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden.
  • Geef uw baby binnen 3 dagen na de bevalling aan bij de gemeente waar uw kindje geboren is. U ontvangt dan een geboorteakte.
  • Meld de geboorte bij Interpolis. Doe dit binnen 1 maand na de geboorte zodat u geen zorgkosten voor uw kindje hoeft te betalen. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn. Uw kind is tot zijn of haar 18e verjaardag gratis meeverzekerd op uw zorgverzekering.
Bekijk wat u nog moet regelen voor uw andere verzekeringen.

Uw situatie

Bent u net zwanger of wilt u graag zwanger worden? Lees dan de informatie die voor uw situatie geldt.
Misschien ook interessant voor u: