Ik ga of ben bevallen

Interpolis Zorgverzekering
Bevallen is een belangrijke gebeurtenis. Het gaat tenslotte om de komst van jouw kindje. Wij helpen je daarom graag bij het maken van de keuze waar je wilt bevallen. Ook vertellen we over de faciliteiten en de mogelijkheden voor pijnbestrijding. Lees verder voor meer uitleg.
Handen van moeder en baby

Thuis bevallen

Vind je het fijn om thuis te bevallen? Bespreek dit met de verloskundige. Voor een thuisbevalling heb je alleen een kraampakket nodig.

Bekijk wat je precies vergoed krijgt.

Bevallen in een geboortecentrum

Een geboortecentrum, geboortehotel of bevalcentrum biedt een huiselijke sfeer tijdens je bevalling. Jouw eigen verloskundige begeleidt gewoon je bevalling. Het verschil met een thuisbevalling is dat medische zorg direct aanwezig is. In veel gevallen kun je ook je kraamtijd in het geboortecentrum doorbrengen. Kies een geboortecentrum bij jou in de buurt via de Zorgzoeker.

Bekijk wat je precies vergoed krijgt.

Bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie

Je bepaalt zelf in welk ziekenhuis je bevalt. De website Zorginzicht helpt je met het maken van deze keuze. Jouw eigen verloskundige begeleidt je bevalling. je ontvangt van het ziekenhuis een rekening voor het gebruik van de verloskamer.

Bekijk wat je precies vergoed krijgt.

Bevalling in het ziekenhuis met medische indicatie

Soms is het noodzakelijk dat je in het ziekenhuis bevalt, vanwege een medische indicatie. In dit geval betalen wij de volledige kosten van de bevalling en de verloskamer. Ook betalen wij de kosten van de ambulance naar het ziekenhuis als dit noodzakelijk is. 

Bekijk wat je precies vergoed krijgt.

Na de geboorte van jouw kindje

Je wilt waarschijnlijk genieten van je pasgeboren kindje en misschien moet je ook nog herstellen van de bevalling. Toch zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden.
  • Geef jouw baby binnen 3 dagen na de bevalling aan bij de gemeente waar je kindje geboren is. Je ontvangt dan een geboorteakte.
  • Meld de geboorte bij Interpolis. Doe dit binnen 1 maand na de geboorte zodat je geen zorgkosten voor je kindje hoeft te betalen. Neem hiervoor contact op met de Interpolis Zorglijn of geef het door via Mijn Interpolis. Je kind is tot zijn of haar 18e verjaardag gratis meeverzekerd op je zorgverzekering.
Bekijk wat je nog moet regelen voor je andere verzekeringen.

Jouw situatie

Ben je net zwanger of wil je graag zwanger worden? Lees dan de informatie die voor jouw situatie geldt.
Misschien ook interessant voor jou: