Behoud jij je leefstijl?

Je staat er niet bij stil, maar je bent gewend aan een bepaalde manier van leven. Als je er alleen voor komt te staan, wordt jouw leven hoe dan ook anders. Maar jouw leefstijl zou je niet hoeven te veranderen door gebrek aan geld. Niet voor jou en zeker niet voor je kinderen. En denk daarbij niet alleen aan het betalen van de huur of de hypotheek. Maar ook aan bijvoorbeeld abonnementen, vakanties, sporten en shoppen. Dingen die het leven voor jou en de kinderen leuk maken. Onderzoek daarom of een overlijdensrisicoverzekering (ORV) nodig is. 

Wat je moet regelen voor je verzekeringen als je partner overlijdt.

Er moet eerst veel geregeld worden voor de uitvaart. Pas na de uitvaart, en het verwerken van het eerste verdriet, kom je toe aan administratieve zaken. Denk bijvoorbeeld aan bankrekeningen, abonnementen, internet accounts, verzekeringen, etc. Interpolis biedt hiervoor zonder kosten de diensten van Closure aan. Als je het overlijden bij hen meldt, geeft Closure dit door aan alle organisaties die geïnformeerd moeten worden. Je hoeft het overlijden dus maar 1 keer door te geven.

De uitkering van de overlijdensrisicoverzekering bij overlijden.

Is jouw partner verzekerd op een overlijdensrisicoverzekering en is hij of zij overleden? Meld dat dan zo snel mogelijk bij ons. Wij keren dan het verzekerde bedrag uit. Als de verzekering niet verpand is, dan bepaal jij zelf waarvoor je het geldbedrag gebruikt. Misschien wil je een tijdje niet of minder werken. Of extra hulp in huis? Of toch de hypotheek aflossen? Rabobank kan je helpen om het geld op de beste manier in te zetten. Houd er wel rekening mee dat je te maken kunt krijgen met de belastingdienst

Ook interessant:

Overlijdensrisicoverzekering en overlijden.

In deze moeilijke periode moet je veel regelen. En je moet het verlies verwerken. Wij begrijpen dat er veel op je af komt. Daarom helpen we jou zo goed mogelijk. Je hebt een overlijdensrisicoverzekering. Dan gelden onderstaande stappen. Lees deze goed door. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wat we van jou verwachten. En wat jij van ons mag verwachten.

Zorg dat je door kunt als je partner er niet meer is.

Belangrijke momenten in het leven wil je samen vieren. Maar daarnaast is er ook veel te regelen. Je wilt bijvoorbeeld dat jij door kunt als jouw geliefden er niet meer zijn. Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je niet het verdriet, maar wel de financiële zorgen. Zo kun je focussen op wat belangrijk is. En het leven weer oppakken.

Risico’s bij overlijden: maak het toch maar bespreekbaar.

De meeste Nederlanders praten met hun partner niet over het onderwerp overlijden. Om de eenvoudige reden dat ze overlijden een veel te gevoelig onderwerp vinden. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek dat wij, in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction, uitvoerden.