Ga goed voorbereid op wintersportvakantie

Ben jij fit genoeg? Doe de Winterfitscan!
Je hebt je ski's of snowboard misschien al een tijdje niet gebruikt. Dus ben je nog wel fit genoeg om meteen weer de piste op te gaan? Doe de Winterfitscan en kom er in een paar stappen achter. Wij geven je tips om je goed voor te bereiden, zodat jij fit genoeg bent. Want door beter voorbereid op de piste te verschijnen, verklein jij de kans op schade en ongelukken.

Deze Winterfitscan is gemaakt door artsen van Eurocross. Wij werken al jaren samen met Eurocross. Zij helpen onze klanten bij noodgevallen in het buitenland.

Tijdens je vakantie hulp nodig?

Onze collega's bij de wintersportdesk staan voor je klaar

Maak jij je tijdens je wintersportvakantie ergens zorgen over? Of twijfel je wat je het beste kunt doen? Maar heeft het geen spoed en weet je nog niet zeker of je hierdoor extra kosten gaat maken? Bel dan met onze wintersportdesk. Zij bespreken met jou de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als je reisgenoot ziek is.

5 handige tips!

Onze tips voor een goed voorbereide wintersportvakantie:
  1. Zorg dat je fysiek fit bent. Ga nog een keer van tevoren naar een skihal of zorg dat je veel beweegt. Pak vaker de fiets en neem de trap.
  2. Neem eventueel een paar skilessen voordat je op wintersportvakantie gaat of neem lessen tijdens je vakantie.
  3. Zorg dat je ski's of snowboard goed gewaxt en geslepen zijn. Hierdoor presteren ze beter en voorkom je uitdroging van het belag. Het belag is het glijvlak aan de onderkant dat tijdens het skiën of boarden de sneeuw raakt.
  4. Sla het telefoonnummer van de Interpolis Alarmcentrale op in je telefoon: +31 13 462 04 62.
  5. Vergeet niet een reisverzekering af te sluiten met wintersportdekking.

Zo ben je goed verzekerd

Kies voor wintersportdekking op je reisverzekering

Heb je al een reisverzekering bij Interpolis? Controleer dan of je de aanvullende dekking Winter- en onderwatersport hebt afgesloten. Zo ben je ook tijdens het skiën of snowboarden goed verzekerd. In Mijn Interpolis zie je precies wat je verzekerd hebt.

Schade melden

Melden via onze app
24/7 beschikbaar.
Scan de QR-code via je smartphone camera.
Download de Interpolis app. En maak een melding waar en wanneer je wilt.
Online melden
24/7 beschikbaar.
Eenvoudig online een melding maken. En wanneer het jou uitkomt. 
Bel ons
Vandaag bereikbaar vanaf 8.00 uur.
Voor vragen over je schade of het persoonlijk melden van je schade. Wij helpen je graag. 
Alarmcentrale
Alleen voor noodgevallen.
Voor hulp of spoedeisende gezondheidszorg in het buitenland en bij pech onderweg.

Ook interessant voor jou?

Gezin met moeder, vader en jongetje maken een selfie op vakantie.

Reisverzekering kiezen

Als je op reis gaat, dan wil je daarvan genieten. Een reisverzekering die past bij jouw situatie, helpt daarbij. Bepaal op tijd of een kortlopende of doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor je is.
Opgemaakt bed in hotelkamer.

Vergoeding bij annulering van je reis

Kun je onverwacht niet op reis of moet je je vakantie afbreken? Dan is een annuleringsverzekering handig. Je krijgt dan de reissom terug.
Man legt snowboard in box op de auto.

Je skispullen op reis goed verzekerd

Je wintersportspullen samen hebben vaak een behoorlijke waarde. Verzeker je ski's, snowboard en andere bagage goed tegen schade, verlies of diefstal met onze bagagedekking. Ook gehuurde ski's of snowboards zijn verzekerd.

5 tips om dit najaar veilig op reis te gaan

Ga jij deze herfst of winter nog op vakantie? Een weekendje weg in eigen land of toch op wintersport? Om verantwoord te kunnen genieten van je vakantie, is een goede voorbereiding belangrijk. We zetten een aantal zaken op een rij.