Welke glasschade is verzekerd en welke niet?

Schade aan het glas van uw koopwoning is verzekerd op uw Woonhuisverzekering. Heeft u een huurwoning of een appartement? En moet u volgens het huurcontract of het reglement van de VvE de schade betalen? Dan is de schade aan het glas van uw woning verzekerd op de Inboedelverzekering. Bij glasschade heeft u geen eigen risico.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Voorbeelden van glasschade

Onder glas van de woning verstaan we (kunststof) ruiten, lichtkoepels, glazen afscheidingen, dakplaten, dakramen, glazen douchecabines, glas in deuren en glas als gevelbekleding of versiering.

Wel verzekerd
Niet verzekerd

Bekijk uw verzekeringen in Mijn Interpolis

In Mijn Interpolis en de Interpolis App vindt u een overzicht van uw verzekeringen en voorwaarden. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent. En meld gelijk uw schade, wij zoeken er automatisch uw verzekering bij.
Wat te doen bij schade aan glas in uw woning?
We leggen het graag stap voor stap aan u uit.

Veelgestelde vragen

Door schade moet mijn enkelglas vervangen worden. Mag ik dit laten vervangen door dubbelglas?
Wanneer u na een schade enkelglas moet laten vervangen, begrijpen we dat u ervoor kiest om dubbelglas terug te plaatsen. Dat mag. De totale kosten van dubbel glas wordt niet vergoed, maar we vergoeden wel het herstel van het enkel glas. De extra kosten voor het dubbel glas zijn voor uw eigen rekening.
Er zit water of stof tussen de glasplaten van mijn ruit, is dit verzekerd?
  • Is uw ruit ouder dan 10 jaar, dan bent u helaas niet verzekerd voor de schade. Twijfelt u over de leeftijd? Dit staat in de aluminium strip tussen de 2 ruitbladen.
  • Is uw ruit jonger dan 10 jaar? Dan willen we graag eerst weten of u garantie op uw ruit heeft bij de fabrikant of leverancier. Dat kunt u bij hen navragen. Heeft u geen garantie? Dan vergoeden we de ruit op uw Woonhuisverzekering.
Door een noodsituatie heb ik een ruit moeten breken, is dit verzekerd?
Het opzettelijk breken van een ruit is niet verzekerd op uw Woonhuisverzekering. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. In het geval van nood denken wij graag met u mee en maken wij 2 uitzonderingen:
  • U of iemand anders slaat uw ruit in door een situatie waarmee u een andere grote schade voorkomt. U sluit zich bijvoorbeeld buiten terwijl er eten staat te koken en u ziet dat de vlam in de pan slaat. U slaat uw ruitje in om binnen te komen en daarmee brand te voorkomen.
  • U of iemand anders slaat uw ruit in door een situatie die vermoedelijk levensbedreigend is. Bijvoorbeeld als een voorbijganger u bewusteloos op de grond ziet liggen.
Is het hang- en sluitwerk van mijn kapotte raam ook verzekerd?

Bij ramen die open kunnen zoals kiep/kantelramen en toiletramen vergoeden we ook het hang- en sluitwerk onder de glasdekking van uw Woonhuisverzekering.

Ik heb schade aan mijn ruit, maar ik heb meerdere ruiten in 1 kozijn, wat nu?
Wij betalen alleen de beschadigde ruit. De andere ruiten betalen we niet. We doen er alles aan om het (kleur)verschil met andere ruiten zo minimaal mogelijk te houden.

 

Mijn ruit wordt vanwege schade vervangen. Is het overschilderen van de kozijnen ook verzekerd?
Glaslatten die beschadigd zijn door het plaatsen van een nieuwe ruit worden voor u bijgewerkt of in de grondverf gezet. Het overschilderen van het hele kozijn betalen we niet. We proberen de schade zo goed en netjes mogelijk te herstellen. We kunnen helaas niet altijd voorkomen dat er kleurverschil ontstaat bij de overgeschilderde of nieuwe glaslatten.
Mijn glas in lood is gebroken, is het lood verzekerd?
De kosten van het lood dat nodig is om het glas te herplaatsen zijn verzekerd. Ook als bij het plaatsen van het glas blijkt dat daarvoor het lood moet worden hersteld.