Welke glasschade is verzekerd en welke niet?

Schade aan het glas van uw koopwoning is verzekerd op uw Woonhuisverzekering. Heeft u een huurwoning of een appartement? En moet u volgens het huurcontract of het reglement van de VvE de schade betalen? Dan is de schade aan het glas van uw woning verzekerd op de Inboedelverzekering. Bij glasschade heeft u geen eigen risico.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Wat te doen bij schade aan glas in uw woning?

We leggen het graag stap voor stap aan u uit.

Voorbeelden van glasschade

Bekijk in Mijn Interpolis uw verzekeringen en voorwaarden. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent. U kunt ook gelijk uw schade melden, wij zoeken er automatisch uw verzekering bij.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Veelgestelde vragen

Er zit water of stof tussen de glasplaten van mijn ruit, is dit verzekerd?

Is uw ruit ouder dan 10 jaar, dan bent u helaas niet verzekerd voor de schade. Twijfelt u over de leeftijd? Dit staat in de aluminium strip tussen de 2 ruitbladen.

Als de ruit jonger dan 10 jaar is willen we graag eerst weten of u garantie op uw ruit heeft bij de fabrikant of leverancier. Dat kunt u bij hen navragen. Heeft u geen garantie? Dan vergoeden we de ruit voor u op uw woonhuisverzekering.

Is het hang- en sluitwerk van mijn kapotte raam ook verzekerd?

Bij ramen die open kunnen zoals kiep/kantelramen en toiletramen vergoeden we ook het hang- en sluitwerk onder de glasdekking van uw Woonhuisverzekering.

Ik heb schade aan mijn ruit, maar ik heb meerdere ruiten in 1 kozijn, wat nu?
Wij betalen alleen de beschadigde ruit. De andere ruiten betalen we niet. We doen er alles aan om het (kleur)verschil met andere ruiten zo minimaal mogelijk te houden.

 

Mijn ruit wordt vanwege schade vervangen. Is het overschilderen van de kozijnen ook verzekerd?
Glaslatten die beschadigd zijn door het plaatsen van een nieuwe ruit worden voor u bijgewerkt of in de grondverf gezet. Het overschilderen van het hele kozijn betalen we niet. We herstellen de schade zo goed en netjes mogelijk. Helaas voorkomen we niet altijd dat er kleurverschil ontstaat bij de overgeschilderde of nieuwe glaslatten.
Mijn glas in lood is gebroken, is het lood verzekerd?
De kosten van het lood dat nodig is om het glas te herplaatsen zijn gewoon meeverzekerd. Ook als bij het plaatsen van het glas blijkt dat daarvoor het lood moet worden hersteld.
Is schade aan glas van mijn huurwoning of appartement verzekerd?

Heeft u schade aan glas van een huurwoning of appartement en moet u volgens uw huurcontract of het regelement van uw Vereniging van Eigenaren de schade betalen? Dan is de schade van het glas aan uw woning verzekerd op uw Inboedelverzekering.