Wat gebeurt er als ik niet op tijd kan betalen?

Je krijgt een herinnering. In deze brief staat welke premie je niet betaalde en hoe je het bedrag kunt overmaken. Ook staat er in de brief een datum waarop het bedrag betaald moet zijn.


Als je de premie na deze datum niet betaalt, krijg je een 2e herinnering. In deze brief staat welke premie je niet betaalde en hoe je het bedrag kunt overmaken. Ook staat er in de brief een datum vermeld waarop het bedrag betaald moet zijn.


Als je de premie na deze datum niet betaalt, krijg je een laatste herinnering met een uiterste betaaldatum. Ook in deze brief staat welke premie je niet betaalde en hoe je het bedrag kunt overmaken. Als de premie na de uiterste betaaldatum in deze brief niet betaald is, stoppen wij alle verzekeringen binnen het pakket waar je deze premie voor betaalt.


Wij registreren je als wanbetaler. Alle verzekeraars van de Achmea Groep kunnen dit inzien. Je kunt vanaf dan geen verzekeringen meer afsluiten bij Achmea. De niet betaalde premie blijf je schuldig. Wij schakelen een incassobureau of deurwaarder in. Je betaalt alle kosten van het incassobureau of de deurwaarder.


Heb je een motorrijtuig? Dan heb je een wettelijke verzekeringsplicht. Is het motorrijtuig bij ons verzekerd dan stoppen wij deze verzekering. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) ziet dat jouw gekentekende voertuig niet meer verzekerd is. Als je op dat moment met je motorrijtuig gaat rijden, ben je niet verzekerd. De RDW kan je daarvoor een boete geven.