Betalingsregeling aanvragen

Een betalingsregeling voor je zorgpremie regel je eenvoudig online.

Kun je een keer de premie van je zorgverzekering niet betalen? Dat kan een keer gebeuren. We hebben daar een oplossing voor.

Je kunt een betalingsregeling aanvragen, en de premie in delen (termijnen) betalen.

De betalingsregeling in het kort.

  • De betalingsregeling is zonder extra kosten.
  • Het afsluiten van een betalingsregeling heeft geen gevolgen voor je verzekering.
  • Je betaalt per automatische afschrijving. Je geeft dan toestemming voor afschrijving van de termijnbedragen en voor de maandelijkse premie.
  • Je betaalt minimaal € 25,- per maand.

Zo vraag je een betalingsregeling aan.

Je regelt het aanvragen van een betalingsregeling eenvoudig via Mijn Zorggebruik. Log veilig in met DigiD en sms-controle, of via de DigiD-app. Lukt het niet om de regeling online aan te vragen? Neem dan contact met ons op via de Interpolis Zorglijn: 013 462 20 25. Dan regelen wij het voor je!

Wanneer stoppen wij jouw betalingsregeling?

Kreeg je een 1e, 2e of 3e herinnering voor het bedrag waarvoor je de regeling afsloot? Kijk welke gevolgen voor jou van toepassing zijn. En betaal binnen 14 dagen na ontvangst van het bericht waarin staat dat de regeling is gestopt. Daarmee voorkom je dat de gevolgen van jouw betaalachterstand ernstiger worden.

Ook zorgkosten kun je in delen betalen.
Een rekening voor zorgkosten komt vaak onverwacht. En als het een hoge rekening is, komt het betalen ervan niet altijd uit. Je kunt jouw rekening in kleinere delen betalen met Zorgkosten Betalen in Delen. Je kiest zelf een bedrag per maand.