Betalingsregeling aanvragen

Heb je onverwachts een hoge rekening ontvangen? Of komt betalen nu even niet uit? Dat kan een keer gebeuren. Voor het betalen van zorgkosten en jouw premie is een oplossing.

Je kunt een betalingsregeling aanvragen en de rekening in delen (termijnen) betalen. Dat kan voor premie, voor zorgkosten (eigen bijdrage/eigen risico) of voor allebei.

Zo vraag je een betalingsregeling aan

Een betalingsregeling regel je eenvoudig zelf online via Mijn Zorggebruik. Log veilig in met DigiD en sms-controle of via de DigiD app. Lukt het niet om de regeling online aan te vragen? Neem dan contact met ons op. Dan regelen wij het voor je!

  • Een betalingsregeling is zonder extra kosten.
  • Het afsluiten van een betalingsregeling heeft geen gevolgen voor je verzekering.
  • Je betaalt per automatische afschrijving. Je geeft dan toestemming voor afschrijving van de termijnbedragen, voor de maandelijkse premie en voor eventuele zorgkosten die voor jouw rekening komen (eigen risico/eigen bijdrage).
  • Je betaalt minimaal € 25,- per maand. Sluit je een regeling af voor zowel zorgkosten als premie? Dan is het minimale bedrag € 50,-.

Jouw betalingsregeling veranderen

Wil je iets veranderen aan uw betalingsregeling? Een nieuwe regeling zorgkosten kun je zelf toevoegen in Mijn Zorggebruik. Voor andere vragen kun je ons bellen. Misschien vind je het termijnbedrag dat je per maand betaalt te hoog. Of kun je juist extra aflossen. 

Wanneer stoppen wij jouw betalingsregeling?

Als je de afspraken van de betalingsregeling niet nakomt. Hierover krijg je bericht. Je hebt dan 2 weken de tijd om te betalen.

Kreeg je een 1e, 2e of 3e herinnering voor het bedrag waarvoor je de regeling afsloot? Kijk welke gevolgen voor jou van toepassing zijn. En betaal binnen 14 dagen na ontvangst van het bericht, waarin staat dat de regeling is gestopt. Daarmee voorkom je dat de gevolgen van jouw betaalachterstand ernstiger worden.

Als jouw betalingsregeling is mislukt, werkt een andere oplossing misschien beter voor jou. Je kunt niet zomaar nog eens een regeling afsluiten. Kijk eens op Geldfit.nl. Of vraag onze experts om advies.