Zorgkosten Betalen in Delen

Heb je onverwachts een hoge rekening ontvangen? En komt betalen nu even niet uit? Kies dan voor Zorgkosten Betalen in Delen. Dan geef je aan welk bedrag je per maand kan missen. Krijg je een rekening, of heb je die al? Dan schrijven wij het door jou ingestelde bedrag automatisch af van jouw rekening. 

Het maandbedrag kun je altijd verhogen of verlagen. Ook als je al zorgkosten in delen betaalt. Het instellen of veranderen van jouw maandbedrag doe je zelf makkelijk in Mijn Zorggebruik.

Is jouw rekening voor zorgkosten te hoog om in 12 maanden te betalen? Dan verhogen wij jouw maandbedrag, of we kijken samen met jou naar een andere oplossing. Uiteraard laten wij je van te voren weten wanneer het maandbedrag wordt afgeschreven.

Zorgkosten Betalen in Delen: zo werkt het. 

  • Je kiest zelf het maandbedrag: 25, 50, 75, 100 of 150 euro.
  • Je gaat pas betalen als je een rekening voor zorgkosten krijgt.
  • Je betaalt de rekening binnen 12 maanden.
  • Wijzigen of stopzetten kan wanneer jij dat wilt.
  • Nieuwe rekeningen voegen wij automatisch toe.
  • Je kunt altijd het hele bedrag in 1 keer aflossen als jij dat wilt.
  • Je betaalt met automatische incasso. Dit geldt voor jouw maandbedrag van Zorgkosten Betalen in Delen, en voor jouw premiebetaling. 

Voorbeeld:
Je ontvangt een rekening voor zorgkosten van € 125,-. Je hebt het maandbedrag ingesteld op € 25,-. Dan betaal je deze rekening in 5 maanden: 5 x € 25,- = € 125,-.

Zorgkosten Betalen in Delen zet je makkelijk zelf aan.

Wil je Zorgkosten Betalen in Delen aanzetten? Dat kan eenvoudig in Mijn Zorggebruik. Betaal je nog niet met automatische incasso, dan kun je jouw betaalwijze hier ook aanpassen.

Veelgestelde vragen

Welke kosten kan ik in delen betalen?
Zorgkosten Betalen in Delen is mogelijk voor het betalen van je eigen risico, je eigen bijdrage, of zorgkosten die wij deels vergoeden omdat de maximale vergoeding is bereikt. En als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

Ik wil mijn verzekering opzeggen, maar ik ben nog niet klaar met Zorgkosten Betalen in Delen. Wat moet ik nu doen?
Je betaalt het bedrag dat nog open staat in 1 keer.

Kan ik mijn lopende betalingsregeling aanpassen naar Zorgkosten Betalen in Delen? 
Ja, dat kan. Als je Zorgkosten Betalen in Delen aanvraagt, worden de nog openstaande kosten automatisch meegenomen met Zorgkosten Betalen in Delen.

Kan ik mijn maandbedrag wijzigen?
Ja, je kunt jouw maandbedrag verhogen of verlagen. Ook als je al aan het betalen bent.

Wat gebeurt er als ik Zorgkosten Betalen in Delen stopzet? 
Het bedrag dat nog open staat, wordt nog in delen afgeschreven van jouw rekening. Of je kiest er zelf voor om het bedrag in 1 keer te betalen. Nieuwe rekeningen betaal je niet meer automatisch in delen.