Wilt u de zorgkosten van uw kind of partner online bekijken? Of wilt u namens iemand anders contact met ons opnemen voor het wijzigen en/of opvragen van zorgzaken? Dan hebt u een machtiging nodig van de verzekerde. Voor sommige zorg hebt u eerst toestemming van ons nodig. Pas dan krijgt u de kosten vergoed. Bijvoorbeeld voor vervoer of een specifieke behandeling.
Stapt u van een andere zorgverzekeraar over naar Interpolis?
Wij beoordelen uw machtiging van uw vorige zorgverzekeraar altijd opnieuw.
De zorgkosten van mijn kind/partner online bekijken
Geen DigiD? Vraag het aan
U hebt een machtiging nodig omdat zorgverbruik privacygevoelig is
Bijvoorbeeld welke medicijnen de apotheek heeft gedeclareerd. De overheid maakte een wet die persoonsgegevens beschermt. Hierdoor mogen wij nooit op verzoek van een ander gegevens delen. Hiervoor hebt u eerst toestemming nodig van de verzekerde. Dat geldt al voor kinderen vanaf 12 jaar. Om privacyredenen ziet u na de 12e verjaardag van uw kind geen details van de zorgkosten meer.
Uw kind of partner kan altijd de machtiging intrekken
Het zorggebruik is dan niet meer zichtbaar voor u. De machtiging intrekken kan eenvoudig via Mijn Zorggebruik.
Voor sommige zorg hebt u eerst toestemming van ons nodig. Pas als u toestemming hebt krijgt u de kosten vergoed. U hebt onze toestemming nodig vóórdat u start met de behandeling of voordat u het hulpmiddel in huis haalt. Zoek uw behandeling of hulpmiddel op in het vergoedingenoverzicht. Hier ziet u of u toestemming nodig hebt. Staat hier niets over toestemming? Dan hebt u geen toestemming van ons nodig.
Hoe vraag ik een machtiging aan voor toestemming?
Meestal vraagt uw zorgverlener of leverancier de toestemming voor u aan. U hoeft dan niets te doen. Overleg dit altijd met uw zorgverlener. Soms, bijvoorbeeld bij een spoedbehandeling, kunt u vooraf geen toestemming vragen. U vraagt dan achteraf, na uw behandeling, toestemming aan. Gebruik een aanvraagformulier om toestemming te vragen. U krijgt binnen 10 werkdagen een reactie.
Voor hulpmiddelen bij een niet-gecontracteerde leverancier hebt u altijd vooraf toestemming van ons nodig. Uw zorgverlener of leverancier vraagt de toestemming voor u aan. Uw zorgverlener vindt het aanvraagformulier op de website voor zorgaanbieders.
Soms wil een zorgverlener het formulier samen invullen, en dat u alles naar ons opstuurt. Lees dan goed op het aanvraagformulier wat u moet doen. Vragen wij om aanvullende informatie zoals röntgenfoto's? Vergeet dan niet om deze mee te sturen.
Moet u zelf toestemming aanvragen bij een niet-gecontracteerde leverancier? Neem dan contact met ons op via de Interpolis Zorglijn. Krijgt u toestemming van ons? Bij een gecontracteerde hulpmiddelenleverancier regelen wij de betaling rechtstreeks met de zorgverlener. Bestelt u bij een niet-gecontracteerde hulpmiddelenleverancier uw hulpmiddel, dan moet u de nota's zelf bij ons declareren. Wij betalen de nota’s ook rechtstreeks aan u. U rekent dan zelf af met de leverancier.
Wij vergoeden maximaal 75% van het gemiddelde door ons gecontracteerde tarief.
Wat gebeurt er met uw hulpmiddelen als u overstapt naar Interpolis?
Hebt u hulpmiddelen in bruikleen?
U vraagt uw oude zorgverzekeraar om naar de nieuwe zorgverzekeraar een overnamebod te doen met de restwaarde van het hulpmiddel. Lukt dat niet? Geef dat aan ons door. Wij sturen dan een brief aan uw oude verzekeraar om een restwaarde voor u op te vragen.
Hebt u een hulpmiddel in eigendom?
Dan hoeft u niets te doen. Als het hulpmiddel niet goed meer is kunt u via uw leverancier een nieuw hulpmiddel regelen. Als er een goedkeuring vooraf nodig is dan regelt de leverancier dit voor u.
Wilt u naar een medisch specialist in het buitenland? Vraag dan toestemming aan, zodat u niet voor (financiële) verrassingen komt te staan. Behandelingen waarvoor u in Nederland geen vergoeding krijgt, betalen wij in het buitenland ook niet. U vraagt voor behandelingen zelf toestemming aan met deze formulieren. Of u kunt bellen met de Interpolis Zorglijn.
Uw vergoeding
U krijgt maximaal 75% vergoed van het gemiddelde gecontracteerde tarief in Nederland voor een soortgelijke behandeling.
Wilt u naar een EU-, EER-land of Zwitserland? En krijgt u van ons een S2-formulier? Dan krijgt u dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar u naartoe gaat. U betaalt ook dezelfde eigen bijdrage.
Heeft uw huisarts u doorverwezen naar een specialist? Of moet u voor behandelingen regelmatig naar het ziekenhuis? Dan krijgt u misschien (een deel van) uw vervoerskosten vergoed. Ook hiervoor hebt u toestemming nodig. Deze vraagt u aan met dit formulier of bel met onze vervoerslijn: 071 365 41 54.
Lees meer over de vergoeding van vervoer
Bij plastisch chirurgische ingrepen bij een medische noodzaak moeten wij u vooraf schriftelijk toestemming geven. Uw arts vraagt de toestemming voor u aan. U hoeft zelf niets te doen. Op basis van de aanvraag van uw arts wordt beoordeeld of de behandeling wordt vergoed.
Als wij toestemming geven, geldt het volgende: