Online medicijnen bestellen

Het is misschien even wennen, een online apotheek. Wel extra handig als je regelmatig medicijnen nodig hebt. Je bestelt namelijk makkelijk en snel jouw medicijnen online. Gewoon vanuit huis én wanneer het jou uitkomt. Je krijgt je medicijnen zonder extra kosten thuisbezorgd, ook als het spoed heeft. Dat scheelt jou weer tijd en moeite!

Ga je toch liever zelf naar de apotheek? Dat kan ook gewoon. Ga dan wel naar een apotheek waar wij een contract mee hebben, anders krijg je minder vergoed.

Voordelen van een online apotheek:

  • De rekening gaat direct naar Interpolis. Je hoeft zelf niks voor te schieten.
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week kun je jouw recepten online doorgeven.
  • De medicijnen worden bij je thuisbezorgd. Ook bij spoed. Heb je chronische herhaalmedicatie? Net als alle andere voorgeschreven medicijnen krijg je deze zonder extra kosten thuisbezorgd in heel Nederland.
  • Je krijgt via de online apotheek een duidelijke uitleg over hoe je medicijnen bestelt.

Hoe werkt een online apotheek en waar kan ik bestellen?

Je meldt jezelf eerst aan, dat is zo geregeld. Veilig en vertrouwd. Kies hieronder een apotheek en meld je aan via de website. De online apotheek neemt contact met je op, en regelt wat nodig is met jouw huisarts en apotheek. En zo is het geregeld; je medicijnen worden zonder extra kosten thuisbezorgd.

Veelgestelde vragen

Worden de medicijnen die ik bestel zonder extra kosten thuisbezorgd?

Als je medicijnen op recept zijn, worden ze altijd zonder extra kosten thuisbezorgd. Voor medicijnen en producten waar geen recept voor nodig is, gelden vaak wel bezorgkosten. De kosten en de levertermijn wisselen per internetapotheek. Kijk op de website van de internetapotheek om te zien hoe het werkt. Je kunt er soms ook voor kiezen om medicijnen besteld bij een internetapotheek af te halen bij een apotheek bij jou in de buurt.

Waarom moet ik mij inschrijven bij een online apotheek?

Je schrijft jezelf altijd eerst in. Bij de inschrijving beantwoord je een aantal vragen. Dankzij jouw antwoorden krijgt de apotheker een goed beeld van jouw medicatiehistorie. De apotheker doet dan aan medicatiebewaking. Zo weet je zeker dat je de medicijnen veilig gebruikt.

Moet ik een origineel recept aanleveren?

De internetapotheek moet een origineel recept hebben. Dit is nodig om jouw geneesmiddel af te kunnen leveren. Net als bij de gewone apotheek. Kijk op de website van de door jou gekozen internetapotheek hoe je recepten aanlevert.

Voor het eerst of voor 1 keer een voor jou nieuw medicijn nodig?

Net als bij de gewone apotheek, voert ook de internetapotheek een eerste uitgiftegesprek met jou. En net als bij een gewone apotheek betaal je hier ook voor. Dit bedrag kan iets afwijken per internetapotheek.

Waarom levert de online apotheek niet alle medicijnen?

Sommige medicijnen mag of kan de internetapotheek niet leveren. Bijvoorbeeld medicijnen die intensieve begeleiding nodig hebben. Of medicijnen die vallen onder de Opiumwet. Ook koelproducten en producten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen kan een internetapotheek niet altijd leveren. Het assortiment verschilt hierdoor per internetapotheek. Informeer daarom bij de internetapotheek of ze jouw medicijn leveren.

Wat is jullie geneesmiddelenbeleid?

Er zijn meestal meerdere fabrikanten die een geneesmiddel maken met dezelfde werkzame stof, in dezelfde hoeveelheid en met precies dezelfde werking. De dosering en de manier van innemen is ook hetzelfde. Alleen de prijzen en de verpakkingen verschillen van elkaar.