Veelgestelde vragen scooterverzekering

Ben ik verzekerd als mijn brommer of snorfiets is opgevoerd?
Nee. Een opgevoerde bromfiets is niet verzekerd. Veroorzaak je met je opgevoerde bromfiets schade aan andere personen of voertuigen? Dan vergoeden wij die schade. Maar daarna verhalen wij die schade op jou. Uiteindelijk betaal je dus zelf de kosten.
Bouw ik schadevrije jaren op met de scooterverzekering?
Nee. Je bouwt geen schadevrije jaren op met de scooterverzekering.
Heb ik een eigen risico op mijn scooterverzekering?
Nee. Je hebt € 0,- eigen risico. Behalve als je de scooter uitleent aan iemand die jonger is dan 25 jaar en de opgegeven regelmatige bestuurder ouder is dan 25 jaar. In dat geval heb je een eigen risico van € 750,- als je de scooterverzekering op of na 1 december 2020 afsloot. Dit eigen risico geldt bij schade door aanrijding of botsing, doordat de scooter omvalt, van de weg raakt of in het water komt.
Ik ben jonger dan 18 en heb mijn scooterrijbewijs. Mag ik mijn scooter bij Interpolis verzekeren?
Ja. Vanaf 16 jaar mag je een polis afsluiten met daarop een scooterverzekering. Woon je nog thuis? Dan kun je jouw scooter op de polis van je ouders verzekeren. Je moet dan wel als regelmatige bestuurder op de polis worden aangegeven. Neem hiervoor contact op met Rabobank.
Ik heb geen geldig scooterrijbewijs. Mag ik mijn scooter bij Interpolis verzekeren?
Ja, je kunt je scooter zonder rijbewijs verzekeren. Maar je mag er dan zelf niet op rijden.
Is mijn scooter verzekerd als ik deelneem aan een evenement of cursus?
Ja, deze is dan verzekerd. Je scooter is niet verzekerd als het evenement of de cursus een wedstrijdelement heeft.
Is mijn scooter verzekerd als ik deze uitleen aan vrienden of familie?
Ja, je scooter blijft hetzelfde verzekerd. Ook als je deze uitleent. Rijdt er bijna altijd iemand anders op je scooter? Neem dan contact op met Rabobank voor de mogelijkheden.

Leen je de scooter uit aan iemand jonger dan 25 jaar? En is de opgegeven regelmatige bestuurder ouder dan 25 jaar? Dan heb je een eigen risico van € 750,- als je de scooterverzekering op of na 1 december 2020 afsloot. Dit eigen risico geldt bij schade door aanrijding of botsing, doordat de scooter omvalt, van de weg raakt of in het water komt.
Is mijn scooter verzekerd als mijn kind op de scooter rijdt?
Ja. Je scooter is dan verzekerd. Is je kind jonger dan 25 jaar? Dan heb je een eigen risico van € 750,- als je de scooterverzekering op of na 1 december 2020 afsloot. 

Is je kind de regelmatige bestuurder van de scooter? Dan moet je kind als regelmatige bestuurder op de polis worden aangegeven. Dit heeft verder geen gevolgen voor de dekking en er geldt geen eigen risico. Ook niet als je kind jonger is dan 25 jaar.
Kan ik mijn bromquad bij Interpolis verzekeren?
Ja. Je kunt hiervoor een scooterverzekering afsluiten.
Kan ik mijn scootmobiel bij Interpolis verzekeren?
Nee. Wij verzekeren geen scootmobiels.
Wat betaalt Interpolis als mijn scooter total loss of gestolen is en deze schade is verzekerd op mijn verzekering?
  • Heb je de scooter gekocht voor minder dan € 10.000,-? En wordt de scooter binnen 1 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Dan betalen wij het complete aankoopbedrag.
  • Heb je de scooter gekocht voor meer dan € 10.000,-? En wordt de scooter binnen 1 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Dan betalen wij de dagwaarde + 10% tot maximaal de aanschafwaarde. 
  • Kun je het aankoopbedrag niet aantonen of wordt de scooter na 1 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Dan betalen wij de dagwaarde. Het aankoopbedrag toon je aan met een originele aankoopnota of een bankafschrift. De nota is van een merkdealer of een BOVAG-bedrijf.
Welk slot moet mijn scooter hebben?
Je scooter moet een slot met het ART3 keurmerk hebben. Op stichtingart.nl zie je welke sloten hieraan voldoen. Diefstal van je scooter is alleen verzekerd als je scooter op slot stond met een slot met het ART3 keurmerk. 

Heb je een Vespa of Piaggio die jonger is dan 5 jaar?
En heb je deze bij ons verzekerd op 29 oktober 2020 of daarna? Dan moet de Vespa of Piaggio ook voorzien zijn van het voertuigvolgsysteem Scootsecure of Scoot trace 1000.
Zijn de accessoires van mijn scooter verzekerd?
Is de scooter WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco verzekerd? Dan zijn accessoires meeverzekerd. Accessoires zijn zaken die aan de scooter zijn gemonteerd, maar niet standaard tot deze uitvoering horen.