Wat is een camperverzekering?

Trekt u er met de camper op uit? Een WA-verzekering is verplicht, zodat u verzekerd bent voor materiële schade en letselschade die u met de camper aan anderen veroorzaakt. Om ook uw eigen camper te verzekeren, breidt u uw WA-verzekering uit met beperkt casco of volledig casco. Met een camperverzekering op maat gaat u onbezorgd op weg.

Wat verzekert u met de camperverzekering?

Met een (verplichte) WA-camperverzekering verzekert u materiële schade en letselschade die u met uw camper veroorzaakt aan anderen. Schade aan uw eigen camper, bijvoorbeeld door storm, brand of diefstal, verzekert u met WA beperkt casco. Ook ruitschade is dan verzekerd. Met WA volledig casco verzekert u ook schade aan uw camper door bijvoorbeeld een botsing of vandalisme.

WA (Wettelijk verplicht)
WA + Beperkt Casco
WA + Volledig Casco
Schade aan anderen door: 
Eigen schuld of per ongeluk
Schade aan uw eigen camper door: 
Storm, schade en overstroming
Brand
Inbraak, diefstal en joyriding
Breuk, barst of sterretje in voor-, zij- of achterruit (BOVAG/FOCWA herstelbedrijf)
Aanrijding met loslopende dieren als u onderweg bent
Schade aan bagage verzekerd tot € 250,-
Botsingen of slippartijen
Van de weg of te water raken
Vandalisme
Hulpverlening:
Hulpverlening bij een ongeval in Nederland of in het buitenland

Aanvullend te verzekeren

De dekking WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco kunt u uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen.
Inzittendenverzekering
Verzekerd onderweg
De Inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering op uw Auto-, Oldtimer- of Camperverzekering. Daarmee verzekert u schade aan de bestuurder én passagiers en schade aan spullen in of op het voertuig als gevolg van een verkeersongeval. 

Wat is verzekerd?
De Inzittendenverzekering keert uit bij letselschade aan personen in het voertuig en bij schade aan spullen in of op het voertuig. Bij letselschade zijn medische kosten, zorgkosten, smartengeld en tijdelijk verlies van het inkomen verzekerd. Ook de kosten bij blijvende invaliditeit en kosten voor een uitvaart zijn verzekerd.
No-Claim Garantie
Bescherm uw no-claimkorting
Rijden zonder schade te veroorzaken, levert voordelen op. U bouwt schadevrije jaren op en krijgt daardoor korting op uw premie. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Met de Interpolis No-Claim Garantie® beschermt u uw premiekorting.

1 terugvalschade per jaar zonder premiegevolgen
Meldt u schade? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren en no-claimkorting. Dit heet een terugvalschade. Uw premiekorting wordt dan lager. Sluit u de Interpolis No-Claim Garantie® af, dan mag u per verzekeringsjaar 1 terugvalschade melden, zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van uw korting. U daalt wel in schadevrije jaren. Welke terugvalschade er onder de No-Claim Garantie valt, kiest u zelf. 
Pechhulp
Interpolis Pechhulp
Pech onderweg is vervelend. Bij een lekke band, lege accu of ander ongemak wilt u uw weg snel weer vervolgen. Met Interpolis Pechhulp bent u verzekerd van hulp bij pech. U sluit Pechhulp af als aanvullende dekking op uw Auto-, Motor-, Oldtimer-, Camper- of Bromfietsverzekering.

Pechhulp waar u het nodig hebt

Met Pechhulp krijgt u hulp en reparatie ter plaatse. Als u zelf de bestuurder bent, maar ook als iemand anders van uw voertuig gebruik maakt. Kies voor Pechhulp Nederland en/of Pechhulp Buitenland.

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Verkeer
Mens & gezondheid
Wonen
Reizen
Recht, geld & inkomen

Voorwaarden en informatiedocumenten

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.
Wat is niet verzekerd
Ga voor een compleet overzicht naar het kopje 'Niet verzekerd' in de voorwaarden Kampeerauto. Dan weet u precies waar u aan toe bent.
 
Niet verzekerd is bijvoorbeeld:
  • schade die ontstaat tijdens verhuur tegen betaling of gebruik als taxi
  • schade als gevolg van gebruik van alcohol en drugs
  • opzettelijk veroorzaakte schade

Ook interessant voor u?

Camper oldtimer

Hebt u een camper van minimaal 25 jaar oud? Dan kunt u deze mogelijk verzekeren met de Interpolis Oldtimerverzekering. U hebt dan geen eigen risico en de premie blijft na schade gelijk.

Vrouw legt alle spullen in achterbak van een oldtimer camper.

Groene kaart

Uw groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Hiermee toont u in heel Europa aan dat uw voertuig WA-verzekerd is. We helpen u graag met meer informatie over uw groene kaart.

Groen kentekenbewijs die op tafel ligt.

Kom veilig thuis

Met AutoModus. Als u rijdt zonder u af te laten leiden door uw mobiele telefoon, komt u veilig thuis bij uw gezin.

AutoModus-app op een smartphone in een auto