Gelijkblijvend of dalend verzekerd bedrag

Bij uw Interpolis Overlijdensrisicoverzekering kiest u uit 3 mogelijkheden

Bij de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering kiest u, naast de hoogte van het bedrag, of het bedrag tijdens de looptijd van de verzekering gelijk blijft of daalt. Wat het beste bij u past, hangt af van uw situatie. Meer informatie leest u ook in onze keuzehulp. U kiest uit 3 vormen:
Grafiek met een horizontale lijn

Gelijkblijvend bedrag

Het verzekerd bedrag blijft de hele looptijd gelijk. Bij overlijden aan begin van de looptijd van de verzekering is de uitkering dus hetzelfde als bij overlijden later in de looptijd. Deze vorm is een verstandige keuze als de kosten die u wilt opvangen, gedurende de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering ongeveer hetzelfde blijven. Denk bijvoorbeeld aan een bedrag voor het (tijdelijk) betalen van de huur of kinderopvang. Tot het leven financieel weer ‘op de rit’ staat.
Grafiek met een dalende lijn

Lineair dalend bedrag

Het verzekerd bedrag daalt lineair: dus elke maand met een gelijk deel. U kiest hier bijvoorbeeld voor als u het inkomen voor uw nabestaanden wilt aanvullen tot aan de pensioendatum. De periode tot aan het pensioen wordt steeds korter. Het bedrag dat uw nabestaanden nodig hebben, wordt dus steeds lager. U kunt ook voor deze vorm kiezen als de uitkering een aanvulling is op een spaarbedrag dat door uw overlijden niet gehaald wordt. Zoals voor studiekosten van uw kind. Deze vorm wordt ook afgesloten bij een hypotheek die lineair wordt afgelost.
Grafiek met een annuïtair dalende lijn

Annuïtair dalend bedrag

Het verzekerd bedrag daalt annuïtair. Dat betekent dat het verzekerd bedrag ieder jaar lager wordt. Aan het begin van de looptijd daalt het verzekerd bedrag langzaam, tegen het einde van de looptijd snel. Deze vorm wordt vaak gekozen bij een hypotheek met annuïtaire aflossing.