Vormen van een overlijdensrisicoverzekering

Kies voor een gelijkblijvend of dalend verzekerd bedrag

De Interpolis Overlijdensrisicoverzekering kent 3 vormen waaruit u kunt kiezen. Welke vorm het beste bij u past, hangt af van uw situatie.

Gelijkblijvend bedrag

Het verzekerd bedrag blijft de hele looptijd gelijk. Bij overlijden aan begin van de looptijd van de verzekering is de uitkering dus hetzelfde als bij overlijden later in de looptijd. Deze vorm is een verstandige keuze als de kosten die u wilt opvangen, gedurende de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering ongeveer hetzelfde blijven. Denk bijvoorbeeld aan een bedrag voor het (tijdelijk) betalen van de huur of kinderopvang. Tot het leven financieel weer ‘op de rit’ staat.

Lineair dalend bedrag

Het verzekerd bedrag daalt lineair. Dat betekent dat het verzekerd bedrag elke maand met een gelijk deel daalt. U kiest hier bijvoorbeeld voor als u het inkomen voor uw nabestaanden wilt aanvullen tot aan de pensioendatum. De periode tot aan het pensioen wordt steeds korter. Het bedrag dat uw nabestaanden nodig hebben, wordt daardoor steeds lager. U kunt ook voor deze vorm kiezen wanneer de uitkering bedoeld is als aanvulling op een bepaald spaarbedrag dat door uw overlijden niet gehaald wordt. Bijvoorbeeld een spaarbedrag voor studiekosten van uw kind. Een overlijdensrisicoverzekering met lineair dalend bedrag wordt ook afgesloten bij een hypotheek die lineair wordt afgelost.

Annuïtair dalend bedrag

Het verzekerd bedrag daalt annuïtair. Dat betekent dat het verzekerd bedrag ieder jaar lager wordt. Aan het begin van de looptijd daalt het verzekerd bedrag langzaam, tegen het einde van de looptijd snel. Deze vorm wordt vaak gekozen bij een hypotheek met annuïtaire aflossing. 

Keuze uit 3 vormen