Schade door blikseminslag

Met de Interpolis woonverzekeringen verzekerd voor schade door blikseminslag 

  Wat is blikseminslag?

  200.000 keer per jaar slaat in Nederland de bliksem in. Vaak met flinke schade tot gevolg. De meeste schade aan uw huis of inboedel wordt veroorzaakt door overspanning (inductie). De bliksem slaat dan niet direct in op de woning, maar bijvoorbeeld in een boom naast de woning. Via leidingen in de grond verplaatst de spanning zich naar uw huis en slaat door op uw elektrische apparaten. Als bliksem op uw huis inslaat kan er bijvoorbeeld brand ontstaan, muren kunnen scheuren of inzakken. 

  Schade door blikseminslag voorkomen

  Het liefst voorkomt u schade door blikseminslag. Zodat u niet door overspanning met een kapotte tv zit, of alle bestanden op uw computer kwijt bent. Trek daarom tijdens onweer de stekkers uit het stopcontact. Met overspanningsbeveiliging voor stekkers en kabels beveiligt u elektrische apparaten tegen overspanning. Zo zijn uw apparaten ook veilig als u niet thuis bent tijdens onweer.

  Bliksemschade verzekeren

  Hebt u pech en slaat de bliksem bij u (in de buurt) in? Met de woonverzekeringen van Interpolis zijn uw huis en spullen verzekerd voor schade door onder andere brand, storm, water, en inbraak. Ook schade door blikseminslag is verzekerd.

  Interpolis Inboedelverzekering 
  Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn uw spullen, bijvoorbeeld uw tv, computer en andere elektrische apparaten uitgebreid verzekerd voor schade door blikseminslag. Ook uw kleding en meubels zijn verzekerd als er bijvoorbeeld brand ontstaat door blikseminslag. 

  Interpolis Woonhuisverzekering
  Door blikseminslag op uw huis kan brand ontstaan, kunnen muren ontzet raken of dakpannen van het dak vliegen. Met de Interpolis Woonhuisverzekering (opstalverzekering) zijn uw huis, tuin, bijgebouwen en garages uitgebreid verzekerd voor schade door blikseminslag. 

  Schade melden

  Hebt u schade aan uw inboedel of huis door blikseminslag? Meld uw schade telefonisch of online. 

  Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.