Juridische hulp bij conflicten

Bijvoorbeeld een conflict met een webshop over de levering van een bestelling. Of met uw buurman over een boom op de erfgrens. Ook in geval van cybercrime bent u verzekerd van juridische hulp en advies.

SAR staat u bij

Wilt u advies over een conflict of heeft u een hulpvraag? Ruim 700 juristen en deskundigen van de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) staan voor u klaar.

Onrechtmatige daad

U bent ook verzekerd bij een conflict over een onrechtmatige actie of daad waardoor schade is ontstaan. Bijvoorbeeld als iemand een schadevergoeding van u eist voor iets waarbij uw aansprakelijkheids­verzekering niet helpt. 

Wat is wel en niet verzekerd?

De dekking Consument & Wonen sluit u aanvullend af op uw Interpolis Rechtsbijstandverzekering. Wat verzekert u met deze aanvullende dekking? 
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Ook aanvullend te verzekeren

Verzeker alleen wat u nodig heeft. Naast de Rechtsbijstandverzekering Basis kiest u minimaal 1 andere dekking. Deze kunt u het hele jaar door 'aan' en 'uit' zetten. Let hierbij wel op de wachttijd die voor sommige dekkingen geldt.
Verkeer
Verzekerd bij conflicten over verkeer
Met de dekking Verkeer bent u verzekerd voor rechtsbijstand als u een een conflict krijgt over een ongeval in het verkeer. Bijvoorbeeld als u wilt dat iemand anders uw schade betaalt.
Werk & Inkomen
Verzekerd bij conflicten over werk en inkomen
Met de dekking Werk & Inkomen bent u verzekerd van juridische hulp bij conflicten die gaan over uw werk en inkomen. Bijvoorbeeld bij onenigheid over uw werk, uitkering, pensioen of studiefinanciering.
Fiscaal & Vermogen
Verzekerd bij fiscale conflicten en vermogensconflicten
Met de dekking Fiscaal & Vermogen bent u verzekerd van juridische hulp bij conflicten over zaken als belastingrecht en toeslagen. Bijvoorbeeld bij geschillen met een gemeente, de Belastingdienst of andere overheidsinstanties.

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.