Op deze manier herstellen we onze schades duurzaam

Voorkomen gaat altijd voor verzekeren. Daarom focussen we op preventie. Maar als je dan toch een keertje schade hebt, helpen we je zo goed mogelijk én met het oog op de toekomst. Dit is hoe we samen met onze partners schades duurzaam herstellen.

Herstel gaat altijd voor vervanging

We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer en daarmee neemt het risico op schade door bijvoorbeeld wateroverlast toe. Bij Interpolis willen we onze klanten helpen om schades door het weer zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doen we bijvoorbeeld door tips te geven om de kans op schade door storm te verkleinen. En onze groene daken verminderen de kans op wateroverlast, doordat ze tot wel 25 liter water per vierkante meter op kunnen nemen.

Ondanks alle preventiemaatregelen die je neemt, kun je schade niet altijd voorkomen. In dat geval kijken we hoe we je schade zo duurzaam mogelijk kunnen oplossen. En dat betekent vaak dat we herstellen in plaats van vervangen. Als bijvoorbeeld je schutting na een zware storm beschadigd is, laten we de panelen die nog goed zijn overeind staan en repareren we de beschadigde panelen. We vervangen alleen hetgeen wat echt kapot is. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk kapotte producten te recyclen. Zo vragen we onze klanten hun kapotte telefoon naar ons op te sturen, zodat de onderdelen die nog wel werken hergebruikt kunnen worden.

Steeds meer schades worden op afstand beoordeeld

Met Visual Claim Service (VCS) kijken onze schadeadviseurs tijdens een telefonische schademelding door middel van een liveverbinding mee met de klant naar een schade. Adviseurs hoeven zo niet in de auto te stappen om schades te beoordelen. Dat scheelt tijd, kosten en bovenal CO2-uitstoot. Tijdens de schademelding kunnen adviseurs foto’s maken van de schade en deze toevoegen aan het dossier. Ook onze herstelbedrijven beschikken over VCS en bekijken schades op afstand. Hierdoor kunnen ze in één keer met de juiste mensen en materialen naar de klant gaan.

De herstelbedrijven waarmee we samenwerken hanteren een duurzaamheidsbeleid

We werken met veel bedrijven samen om de schades van onze klanten op te lossen. De grote netwerkbedrijven waar we mee werken moeten ISO 14001 gecertificeerd zijn. ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem. Dit betekent dat deze bedrijven een duurzaamheidsbeleid voeren. Wat dat duurzaamheidsbeleid precies inhoudt, verschilt per bedrijf. Bert van Ingen, directeur van schadeherstelbedrijf ACI Groep en Marcel Kleijngeld, directeur van Bouwbedrijf Kleijngeld vertellen hoe zij invulling geven aan hun duurzaamheidsbeleid. 

‘Het duurzaamheidsbeleid houdt voor ons bijvoorbeeld in dat we afval op de juiste manier verwerken’, vertelt Bert van Ingen. ‘We werken niet met producten die schadelijk zijn voor het milieu of onze medewerkers en we hergebruiken zoveel mogelijk materialen.’ Het wagenpark van ACI Groep is bijna volledig elektrisch en het 5000 m² grote dak van de hoofdvestiging krijgt een groen dak van Interpolis met daarop 750 zonnepanelen. Dubbel duurzaam dus. De medewerkers van het bedrijf spelen een belangrijke rol in het duurzaamheidsbeleid. ‘Bij ons draait het niet alleen om duurzaamheid, maar ook om bewustzijn. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich bewust zijn van hun impact op aarde. Als je bewuste mensen aantrekt, vertalen zij dat weer door in hun werkzaamheden.

Ook bij Bouwbedrijf Kleijngeld staat duurzaamheid hoog op de agenda. ‘We werken zoveel mogelijk met duurzame materialen’, vertelt Marcel Kleijngeld. ‘We kopen bijvoorbeeld hout in met een FSC-keurmerk, waardoor we bijdragen aan de bescherming van bossen wereldwijd. Ook proberen we materialen te recyclen en beperken we ons energieverbruik door middel van zonnepanelen en LED-verlichting.’

Veilig en duurzaam wonen met onze producten en diensten

Je schade proberen we dus altijd zo duurzaam mogelijk op te lossen. En met onze woonverzekeringen en met onze oplossingen zoals groene daken, zonnepanelen en de IsoleerWijzer helpen we je om op een veilige en duurzame manier te wonen. En zonnepanelen op je dak en laadpalen voor je elektrische auto zijn zonder extra premie meeverzekerd op je woonverzekering. Samen met jou werken we aan een beter klimaat.