Politiekeurmerk Veilig Wonen

Uw huis en spullen beschermen tegen inbraak en diefstal

Inbraak en diefstal

Helaas wordt er nog steeds ingebroken. Misschien hebt u het zelf wel eens meegemaakt, of kent u iemand waarbij dat gebeurd is. Met een inboedel- en woonhuisverzekering van Interpolis bent u verzekerd tegen schade door onder andere inbraak en diefstal. Maar met het Politiekeurmerk Veilig Wonen kunt u inbrekers een stap voor zijn.

Uw huis veiliger maken met het politiekeurmerk

Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) kunt u uw huis veiliger maken, zodat u het risico op inbraak verkleint. Anti-inbraakproducten die aan het keurmerk zijn verbonden, voldoen aan de hoge veiligheidseisen van de politie. Bijvoorbeeld hang- en sluitwerk, verlichting, maar ook rookmelders en vluchtvriendelijke deuren. Beveiligt u uw huis met deze producten? Dan kunt u aanspraak maken op het certificaat Beveiligde Woning van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid.

Certificaat Beveiligde Woning

Om het certificaat Beveiligde Woning te krijgen, moet uw huis voldoen aan een aantal eisen, waaronder:
  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Ook aan de schuur of garage als de woning via een tussendeur bereikbaar is.
  • Verlichting bij buitendeuren.
  • Een rookmelder op een centrale plaats op elke verdieping.
  • Zicht vanuit de hal op degene die voor de deur staat.

Voor advies en hulp kunt u een expert in de arm nemen of zelf alle eisen bekijken op politiekeurmerk.nl.

 

Bekijk de Interpolis Preventiewinkel

Uw inboedel en huis verzekeren tegen inbraak en diefstal

Is er toch ingebroken en hebt u schade of zijn er spullen gestolen? Met de Interpolis Woonhuisverzekering en Interpolis Inboedelverzekering zijn uw huis en uw spullen verzekerd voor onder andere schade door inbraak en diefstal. Denk aan de reparatie van een opengebroken deur, of de kosten voor een nieuwe laptop.

Inbraakschade melden bij Interpolis

Hebt u schade door diefstal of inbraak? Meld uw schade telefonisch of online. 


Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.