Politiekeurmerk Veilig Wonen

Bescherm jouw huis en spullen tegen inbraak en diefstal met het Politiekeurmerk Veilig Wonen
Een inbraak in je woning is vervelend en wil je het liefst voorkomen. Met de Interpolis Inboedelverzekering en Woonhuisverzekering verzeker je schade door onder meer inbraak en diefstal. Het liefst ben je inbrekers natuurlijk een stap voor. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan je daarbij helpen.

Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen maak je jouw huis veiliger

Het keurmerk is bedoeld om het risico op inbraak in je woning te verkleinen. Anti-inbraakproducten met het keurmerk voldoen aan de hoge veiligheidseisen van de politie. Denk bijvoorbeeld aan hang- en sluitwerk, verlichting, maar ook rookmelders en vluchtvriendelijke deuren. Beveilig je jouw huis met deze producten? Dan kun je aanspraak maken op het certificaat 'Beveiligde Woning' van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Het certificaat 'Beveiligde Woning' verkrijgen

Om het certificaat 'Beveiligde Woning' te krijgen, moet je huis aan een aantal eisen voldoen, waaronder:
  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Ook aan de schuur of garage als de woning via een tussendeur bereikbaar is.
  • Verlichting bij buitendeuren.
  • Een rookmelder op een centrale plaats op elke verdieping.
  • Zicht vanuit de hal op degene die voor de deur staat.
Voor advies en hulp kun je een expert in de arm nemen of zelf alle eisen bekijken.

Benieuwd naar het inbraakrisico in jouw wijk?

De Interpolis InbraakBarometer laat het aantal inbraken en pogingen tot inbraak bij jou in de buurt zien van de laatste 3 maanden. Zo weet je welk risico je loopt. Daarnaast krijg je ook handige tips waarmee je de kans op inbraak bij jou thuis verkleint.

Verzeker jouw inboedel en huis tegen inbraak en diefstal

Helaas is inbraak nooit helemaal te voorkomen. Met de Interpolis Woonhuisverzekering en Interpolis Inboedelverzekering zijn je huis en spullen verzekerd voor onder andere schade door inbraak en diefstal. Denk bijvoorbeeld aan de reparatie van een opengebroken deur of aan de kosten voor een nieuwe laptop.

Inbraakschade melden

Heb je schade door diefstal of inbraak? Dat is vervelend. We helpen je graag. Meld je schade telefonisch of online bij ons. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.