Politiekeurmerk Veilig Wonen

Bescherm uw huis en spullen tegen inbraak en diefstal met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een inbraak in uw woning is vervelend en wilt u het liefst voorkomen. Met de Interpolis Inboedelverzekering en Woonhuisverzekering verzekert u schade door onder meer inbraak en diefstal. Het liefst bent u inbrekers natuurlijk een stap voor. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan u daarbij helpen.

Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen maakt u uw huis veiliger

Het keurmerk is bedoeld om het risico op inbraak in uw woning te verkleinen. Anti-inbraakproducten met het keurmerk voldoen aan de hoge veiligheidseisen van de politie. Denk bijvoorbeeld aan hang- en sluitwerk, verlichting, maar ook rookmelders en vluchtvriendelijke deuren. Beveiligt u uw huis met deze producten? Dan kunt u aanspraak maken op het certificaat 'Beveiligde Woning' van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Het certificaat 'Beveiligde Woning' verkrijgen

Om het certificaat 'Beveiligde Woning' te krijgen, moet uw huis aan een aantal eisen voldoen, waaronder:
  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Ook aan de schuur of garage als de woning via een tussendeur bereikbaar is.
  • Verlichting bij buitendeuren.
  • Een rookmelder op een centrale plaats op elke verdieping.
  • Zicht vanuit de hal op degene die voor de deur staat.
Voor advies en hulp kunt u een expert in de arm nemen of zelf alle eisen bekijken.

Verzeker uw inboedel en huis tegen inbraak en diefstal

Helaas is inbraak nooit helemaal te voorkomen. Met de Interpolis Woonhuisverzekering en Interpolis Inboedelverzekering zijn uw huis en uw spullen verzekerd voor onder andere schade door inbraak en diefstal. Denk bijvoorbeeld aan de reparatie van een opengebroken deur of aan de kosten voor een nieuwe laptop.

Inbraakschade melden

Heeft u schade door diefstal of inbraak? Dat is vervelend. We helpen u graag. Meld uw schade telefonisch of online bij ons. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.