Welke zorgverzekering past bij jou als student?

2 mannen in sportieve kleding zijn aan het hardlopen door de stad. Op de achtergrond zijn enkele hoge stadsgebouwen te zien.

ZorgCompact: online gemak en een scherpe premie

Alles makkelijk online regelen en alleen verzekeren wat nodig is?
Klinkt dit jou als muziek in de oren en verwacht je weinig zorg nodig te hebben? Kies dan voor de basisverzekering Interpolis ZorgCompact®. Een goede keuze voor studenten die een zorgverzekering zonder poespas willen. Je kunt kiezen voor een aanvullende zorgverzekering met tanddekking.
Een vrouw met een witte trui plakt een pleister op de vinger van een meisje. Op de voorgrond staat een witte ehbo-doos.

ZorgActief: voor een uitgebreide pakketkeuze

Voor studenten die meer zorg of zekerheid willen
Ben je student en wil je je verzekeren voor extra zorgkosten die niet onder de basisverzekering vallen? Bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandartskosten? Dan is Interpolis ZorgActief® een goede keuze. Je hebt de keuze uit 3 aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen.

Handig om te weten bij het regelen van je zorgverzekering:

Meisje dat twee ballonnen in de vorm van een 1 en een 8 in de lucht houdt

Word je binnenkort 18 jaar?

Vanaf je 18e ga je premie betalen voor je zorgverzekering
Je kunt dan ook je eigen zorgverzekering kiezen. Of je blijft verzekerd bij je ouders. Maar er zijn meer dingen om rekening mee te houden. Zoals je eigen risico en zorgtoeslag. We vertellen je alles wat je moet weten.
Vrouw zit op de bank achter haar laptop.

Als student kun je zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag is wat de overheid meebetaalt aan zorgkosten
Waarschijnlijk zwem je als student nog niet in het geld. Dan is het wel zo fijn dat je met de zorgtoeslag je een deel van je zorgverzekering kunt betalen. Of en hoeveel zorgtoeslag je krijgt, hangt af van je inkomen. De studiefinanciering wordt hierbij niet meegeteld. Grote kans dus dat jij recht hebt op zorgtoeslag!
Een persoon houdt met 2 handen een wereldbol vast, en houdt die omhoog voor het gezicht. Van deze persoon zijn alleen de handen en armen te zien, het gezicht zit verstopt achter de wereldbol.

Ga je studeren in het buitenland?

Check dan hoe je jouw zorgverzekering regelt
Ga je naast je studie niet werken en kom je na je buitenlandse studietijd weer terug naar Nederland? Dan houd je normaal gesproken een Nederlandse zorgverzekering. Goed om te weten: de basisverzekering vergoedt medisch noodzakelijke zorg volgens het Nederlandse tarief. Ga je studeren in een land waar de zorg duurder is? Dan kun je met extra kosten te maken krijgen.